DIY : Dulang Hantaran Tunang

Tuesday, October 22, 2013



Salam sume..

Arini sy nk share sket info2 ntuk b2b yg nk DIY sndri dulang hantaran mereka ('',)
sgt lah jimat ye klu nk DIY..xyah bazir2 nk upah org kn?
wat sndri lg puassss ati..klu ade brg2 yg mmg da tersedia ada..lg penjimatan berganda! hehe..
mcm sy yg nk minimalis..adek sy ade 5 dulang..jadi sy cume tmbah lg 2 dulang ntuk kenduri sy nnt. Untuk hantaran dari pihak lelaki 5 dulang dibalas 7 dulang dari pihak perempuan.

Dulang sy beli di Super Cowboy Melaka..ade mcm2 pilihan brg perkahwinan..ade yg updated..ade yg zaman tok kadok..hehe..jd kene bijak memilih..pada yg duduk di area melaka msti akan datang survey2 di cowboy ni.

Antara dulang2 yg ade..sy pilih yg ini..sbb nk dkt2 same mcm adek sy punye..
harge dalam RM 12+.

Untuk decorations dulang sy ni, sy ke Jln TAR sbb sememangnye segale kelengkapan perkahwinan ade kat sini ye..hehe..kne rjin survey untuk hrge yg murah..

Polisterin sy beli Bunga Riben Jln TAR bertentangan dgn A&W..RM1.20 sekeping..


Sy balutkan polisterin dgn kain satin putih untuk timbulkn lg colour tiffany sy tu..hehe..

kain satin sy bli di Nagoya Textile..pun dkt Jln TAR jgk..FYI, nagoya lg byk kain2 murah dri kamdar ye..kain satin tu sy bli hanye RM2 semeter..oh..jimat lg~~

Untuk renda colour tiffany ni pulak sy bli di Semua House..nme kdai sy tak ingat (maafkan sy)

belah bwh berhampiran food court..pd b2b yg nk buat majlis colour tiffany, sy cadangkn ke sini sbb bykkkkkkkk sgt pilihan..and harge pulak murah2!

Flower paper tu sy hnye amek lebihan bunge untuk mini pelamin sy..super duper jimatkn?


Best of luck b2b out there ('',)



xoxo,

You Might Also Like

1 comments

  1. alaaa menyesal lupa nak refer kak ayue dulu hmmm hihihi thanks kak ayue <333
    love it so pretty tapi umi qila tak mampu ah hahahahaha.

    ReplyDelete

Youtube Channel