Tutorial : DIY Sling Bag from jeans

Sunday, October 27, 2013



Here another update about bags from jeans aritu...last time sy update tote bag from jeans kn..this time sling bag pulak~~
well..i've wear it myself!
terase dri begitu bijak menggunakan barangan terpakai..hehe

ok..here's the tutorial~

ini adalah lebihan jeans dari tote bag aritu
potong 2 bahagian supaya sama lebar ye..

1 bahagian td belah ats tu sy jahitkn kulit coklat tu
kreatif la sket kn? hehe

yg ni pulak sy nk buat untuk poket belah dpn..
terpulang pada kreativi masing2..i put love on it ('',)

da siap 3 bahagian tu..gabungkan mcm ni..
da nmpk x bahagian dpn bag awk? excited la tu kn~

ini adalah bahagian blkg bag kulit sy yg koyak tu..
sy potong supaya lebarnye lebih kurang size bag yg sy inginkn..
(senget sket) tp xpe..dimaafkan..haha

kemudian jahit cantum kan..
haaa...nk jadi da tu..saba2..sket lg.

untuk sling bag..sy jahitkan besi ni..nk gantung tali nnt kn..
pastikan kuat dan kukuh okey?

tada~~~
siap!! accessories yg sy letak kat bag ni sume sy amek dari bag koyak sy tu..
digunapakai untuk hasilkan kesan yg maximum..ewahh..

so..done.
bole la tunjuk dekat bakal mak mertua..haha..
(jangan nk perasan sgt lah ayue)


xoxo,

post signature

You Might Also Like

4 comments

  1. mmg kreative la awak nih.....kalau saya buat alas kaki je yg mampu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hunny :ala..sj2 test je ni..xsngke jdi plak :p

      Delete
  2. kyaaaaaaaaaaaaa~~~
    super cute! <3 hihihihi
    kak ayue memang terror lah buat bab bab DIY stuffs ni haih.
    lepas kahwin takyah kerja lah kak ayue, duduk rumah buat diy things je hehehehehehehehehee

    ReplyDelete
  3. mesti mak mertua suka dapat menantu yang pandai dan kreatif macam awak...

    ReplyDelete

Youtube Channel