Install Imotiv Conversation = Menyesal

Saturday, November 30, 2013



Before sy cite the sadis part..meh nk bg intro imotiv dlu~
Mende imotiv nih?

Pada yg da tau..and sedang guna..good!
pada yg blom..Imotiv ni adalah sejenis aplikasi ntuk memudahkan blogger2 or pembaca2 blog (bukan blogger) membaca blog walau di mana saja anda berada~..atau dlm bahasa english nya "Blog-Reading Application" haaa..paham?

Hampir sume org ade smartphone sebijik kat tgn kn? so cpt2 install Imotiv ni..then bole sign in gune facebook, twitter or nuffnang acc..pada yg ade blog, bole verify blog awk2..pd xde xde blog xpe..bole bace je ('',)

hehe..ok..stalking blog have recently been my fav past time now..so Imotiv ni sememangnye satu kemestian pada sy..dlm kete pun bole bace update2 terkini dari blog2 yg sy follow..xyah nk zoom2 bagai..maybe ade yg kate "ala, bole set pada mobile version"  but, Imotiv ni much2 more interesting sbbnye kite bole dpt notification bile org komen entry kite..xdela kite terlepas pandang komen2 dri readers lg..how cool is that?? tp..if awk2 nk dpt notification ni..awk2 kne tkr commenting system..dr bloger commenting sytem ke imotiv commenting system..

ni adalah contoh2 view dari smartphone sy

bru ade 2 follower..kesian..huhu

ni pulak blog feed..recent update dari blog awk2 follow akan appear kat sini..

dari sini awk2 bole tgk komen2 dari readers..nmpk x notification tu?

ni view bile awk2 bace blog..sgt laju..xde loading2


see? best kn? I'm LOVING it~
highly recommended..

if awk2 nk verify blog, pilih "verify my blog and integrate imotiv conversation" mcm kat bwh ni..ntuk tukar ke imotiv commenting system..if xnk bole pilih "verify my blog only"..


here comes the sadis part!!

after install imotiv commenting system, baru sy pasan yg komen2 di imotiv tidak di synchronize dgn blog..mksdnye komen2 yg sedia ade di imotiv akn ilang if sy uninstall imotiv converstion dan kembali ke blogger commenting system!! 
ohhhh..sgt sedih :(

ni contoh imotiv commenting system


as a new blooger, komen itu penting..so sgt2 lah seronok bl dpt notification bl awk2 komen entry sy..
tp yg xbestnye, sy ssh nk jejak awk blk..xde email, xde google id, xde blogger id, same mcm awk komen as anon.. that y sy uninstall..

persoalannye..ptt ke sy install blk untuk dpt notification komen awk2?
awk2 rjin2 la komen blk ye? 

if sy slh..or slh phm tentang imotiv ni, sila tunjuk ajr..
sgt2 di alukan ('',)

xoxo,

post signature

You Might Also Like

5 comments

  1. ada komen yong la kat sni..kih3x..tgk ramai blogger yg bt imotiv ni. kdg2 teringin jg nk bt tp rsa mcm menyusahkan pula. huhu. Yong nak renovate tab menu.hihi.

    http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..yela yong..yong antara org terawal komen blog ni..hehe

      Delete
  2. boleh terus check dekat bahagian comment je kat dashboard kita..ika monitor dari situ je siapa yang ada komen etc etc...terlepas pandang tu ika rasa normal sebab kita manusia biasa, boleh juga silap sana sini ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..skg pun wat cmtu..cme jnuh kne cek 1 1..

      Delete
  3. jalan-jalan nak cari tuto disable imotiv conversation ni..
    tau tak cemane ? jgn lupa share kan ye kalau tau, tq

    ReplyDelete

Youtube Channel

Blog List