Ads tak diundang.. [SOLVED]

Monday, December 30, 2013



amboi2..baru bape hari tak online..mcm2 pulak jadi..
tibe2 on lappy..belambak2 ads yg kua..
semak sampai abis penuh skrin ni ngan ads je..


awk2 pnah jd cmni x?
kenape ea..
cmne nk buang?
help plish~~


*UPDATE*

rupenye kemunculan ads2 tak diundang tu sbb sy install extension kat chrome ni..

name die : Quick Javascript Switcher

tujuan install sbb nk copy content dlm web JAIM..web jaim xboleh copy pape pun dlm tu ye..sy nk copy prosedur nikah..

pengajaran : tula..org xbg copy..nk copy jgk..hehe..tp extension tu berguna jgk sbb atleast dpt copy prosedur nikah kn? hehe..

so now da disable..ads pun da hilang..mate pun xsemak ngn kemunculan ads2 tu..hehe..alhamdulillahh ('',)


xoxo,

post signature

You Might Also Like

12 comments

  1. Tak dapat nak tlg dik...blog akak pun entah kenapa sidebar akak leh kebawah...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..lg kronik tu..tbe2 je kua ads penuh2 ni..apsal ntah.

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. da clear sume da..kecuali history...xmo ilang jgk :(

      Delete
  3. Eh tapi bila qila bukak blog akak ok je. Hm cuba try clear cache ape semua tu. Inshaallah boleh? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke qila? mksdnye lappy ni la kn...gedik sungguh heyh..huhu..

      Delete
    2. waaa...xmo ilang la qila..semaknye lahai..

      Delete
  4. setle sudah ye...tak pernah pula ika perasan ads tu ayue...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ika..ads tu kua kat lappy ni je..abis pnuh 1 skrin ngn ads..huhu..

      Delete
  5. kalau tak dpt copy, just disabled javascript kat setting chrome. inshaAllah, berhasil. pas copy, jangan lupe enable semula. tak perlu install apa bagai.

    dan kalau taknak lihat iklan di blog cik ayue atau mana2 blog sekali pon termasuklah FB dan twitter (ade ke?), cari application block advertisement kat chrome. confirm jadi suci murni website2 yg dilawati.. hehe (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh..bgusnye info ni...noted! tq sgt share ye ('',)

      Delete
  6. Belum pernah lagi jadi gini.. Baru tahu tentang ads yang tibe2 macam ni. Lepas ni, kalau jadi, boleh rujuk sini ^^

    ReplyDelete

Youtube Channel

Blog Archive