Hamleys – The Finest Toy Shop in the World

Tuesday, December 10, 2013



Haa..tajuk je da gempak kn? awk2 tau x hamleys ni mende? haa..Hamleys ni kedai mainan yg asalnye dari london tu ha..sape yg penah pegi london, mesti diorg tau sbb hamleys ni merupakan salah satu "Must Visit"..untuk org yg xpenah pegi london mcm sy ni..4sure la xtau..hehe..

Ok..kenape sy cite psl hamleys ni tibe2?
Sbb......30 November aritu..hamleys da dibuka secare rasmi kat Malaysia nih!! yeay!!
makin byk la option untuk beli mainan yg berkualiti kat bakal anak2 nnt~~
selame ni bile nk crik mainan yg mcm best je, pegi Toysrus..bosan suda..
but now, awk2 bole pilih..nk g toysrus ke hamleys..ewahh..

fyi, sy dan incik tunang kalau pegi ke mall, amatlah jarang skali untuk kami tidak singgah ke toysrus mahupun kedai mainan biase. Kami suke tgk mainan. Pelik ke? haha..tiap kali singgah mesti kate "nnti nk beli" tp nye xpnah beli pun...if ade beday anak buah baru beli ('',)

Since sy dan incik tunang adalah peminat tegar kedai mainan..before hamleys ni bukak lg kami da tergedik2 nk pegi..maka, last wiken, kami terjah hamleys ni kat One Utama~

eh, mcm panjang pulak menaip arini..excited bebeno rsnye..jom tgk gambar la pulak?


Cantek x? Lua mcm kosong..tp dlm..ya ampun...ramai sgttttttt


Masuk2 je nampak bas ni..mane2 hamleys ade kot?

antare kete2 yg dipenuhi mainan..

cantek weyhhh bende nih..suke!

nampak mcm biase..tp tp tp..mainan ini bukan plastik ye..ini kayu..iyee..kayu~~

3D puzzle~~

haa..ni sgt bagus untuk bdk..ade mcm2 binatang..byk sgt..Naqib (ank buah) sy mesti suke ni..

ade byk lg..tp xkn nk tepek sume kn? hehe..sy sempat jgk snap even ramai org pun :P
marketing strategy hamleys jauh beza dgn toysrus..care diorg display mainan tersangat lah menarik perhatian..ape yg bestnye is diorg utamakn "hand on experience" dan demo mainan untuk galakkan pembeli membeli..best kn? Patut la mase sy pegi aritu selambe je diorg main2 dlm tu..huhu.. Pastu siap ade in store entertainment pulak..if awk2 pegi..mesti akn nmpk staff2 diorg ade je kat tiap bahagian mainan tu..
mcm ni.


oh sgt best!!
Jakun sekejap msuk dlm tu..pastu..ade lg yg best psl hamleys ni..selain dari mainan..diorg ade jgk jual makanan..mcm coklat..gule..siap ade makanan keluaran diorg sendiri okey~

itu popcorn..mcm2 perasa..caramel, coklat, peanut butter, bubblegum & tutti fruity

lame jgk kami pusing2 dlm tu..xkn nk kua tgn kosong kn? hehe..
last2 kam beli popcorn hamleys ni..nk test try la konon~

yg ni coklat..seeeedap!!

pastu incik tunang beli mentos ni jgk..sbbnye die suke perase yg ni.

ade 6 ye dlm tu..suke la die kn? huhu

fuhh..panjang btol entry kali ni..maafkn sy~~
sje je bg review hamleys ni..kot2 ade yg gile kedai mainan mcm kami?
haha..even klu nk compare dgn FAO Schwartz, confirm la FAO Schwartz lg best kot?
FAO Schwartz ni kedai  mainan mcm dlm cite Home Alone tu..haa..engat x?
kedai dlm cite tu xwujud pun..tp yg seumpama dgn nye FAO Schwartz ni la..(sila btolkn if sy slh)
but still, hamleys da dtg Malaysia pun da best kn?? hehe

last but not least.

sy yg jakun~

sekian..

P/s : Sila google image FAO Schwartz untuk kesan yg lebih mendalam..hehe


xoxo,

post signature

You Might Also Like

6 comments

  1. Best ni msuk tmpt mainan..wlupun dah x keknk..tp rasa riang je tgk..hehe..sya pun mau itu pop corn coklat..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..btol3..best tau..tgk2 pun sonok je rs :P

      Delete
  2. cam best je..boleh pegi cari adiah anak buah nnt..hihi

    ReplyDelete
  3. best tempat gini...kalau bebudak pi habis laa kena pau cukup2 hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..jgn bwk..pgsan nnt..dri sndri pun ssh nk kawal :P

      Delete

Youtube Channel

Blog List

Blog Archive