Resepi : Natural Flavored Water

Monday, December 23, 2013



hai awk2..penah minum x flavored water ni?
Ade yg dengar pun xpenah kn..actually sy pun baru je tau pasal air ni..mase bulan puase taun ni..
bakal family mertua bawak buka puase di Restoran Laman Grill..kepunyaan Chef Zubir..juri Master Chef tu..ewahh..


ok..bukan nk cite pasal restoran ni..tp pasal air masak dlm restoran tu..sy xde snap pun gmbar air tu..tp air tu lebih kurang mcm gmbar kat bawah ni..

 haa..awk2 penah minum?
sedap x?
air masak..tp ade rase2 mcm buah2 sket..hehe..
yg best nye..air ni xde guna gula pun...sgt bagus knnnn..meh tgk sket kandungan gula dalam air yg awk2 minum hari2 tu..

ish..takut plak tgk kn..gula da mahal awk2 oi~~ haha
since sy ni agak susah untuk minum air..xkire la air ape pun..so sy carik la alternatif lain untuk buatkn sy byk minum air dlm mase 4 bln ni..hehe..
maklum la..nk kawen kn..kulit nk cantek..badan nk sehat..btol x?

So, arini sy nk share resepi yg bole buat sy rajin minum air lately ('',)
mane la tau ade dikalangan awk2 ni yg ade penyakit cm sy ni..hehe..







haha..xyah resepi pun xpe..bukan susah pun..

1) awk2 potong ape saje buah-buahan yg awk2 suke...
2) lepas tu buh dalam bekas..nk squeeze sket pun bole kalau awk2 gune buah seperti oren..
3) tuang air sampai penuh..
4) sejukkan dlm peti ais..atleast 4 jam
(sy lebih suke buat sebelum tido..dan minum esk pagi..pastu bawak g ofis..refreshing!!)
5) siap..minum penuh nikmat~~


senang kn?? ishhh..rugi sgt okey kalau xtry..mase 1st time sy minum kat Laman Grill tu ialah air perisa TIMUN..sedap!! and lagi 1 dekat Restoran William..air Soda Herb die..mak oi...sedapnye...cume die gune soda..hehe..manis2..


Meh sy list kn antara kombinasi yg awk2 patut cube!

oren + lemon + lime (fav!!)
lemon / lime / oren + daun pudina
lemon + timun + daun pudina (fav!!)
strawberry + lemon + selasih
tembikai + daun pudina
nenas + oren + halia
laici + serai + daun pudina (ala2 soda herb)
timun + daun pudina
tembikai + timun (fav!!)
lemon / lime + halia (fav!!)
oren + nenas
lime + daun pudina
timun + lime
strawberry + daun pudina
lemon + blueberry
strawberry + blueberry
nenas and mangga
betik and mangga
byk lagi..xlarat nk listkan..bile awk2 da cube..msti mcm2 idea timbul ('',)

untuk herba (daun pudina), ramas atau hiris untuk kesan maksima..jangan buh gula okey~~
meh nk tepek gambar2 flavored water ni kot2 bole wat awk2 teruja nk wat ('',)





amacam? xde gula pun sedap tauuuu

jadi...ingat lah wahai b2b sekalian~~
weight loss + healthy skin itu penting okey~~


hehe..jom minum air sama2 ('',)




xoxo,

post signature

You Might Also Like

16 comments

  1. Suka minum jugak! Teringin minum manis, tapi sekarang tengah diet. Jadi, idea ni sangat berguna. Thank you sharing! Nak buat strawberry flavoured water sekarang jugak ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay! ade geng~~ hehe..xpe..tawar2 pun da sdap da kn? ('',)

      Delete
  2. Wah :D nanti qila nak buat!!!! Huhuhu timun je pon sedap eh kak ayue? Hee~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. sdap!! kalau qila suke timun la~ hehe..

      Delete
  3. Chef zubir punya restoren ok tk kak ayue? Huhuh jumpa dia tak? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok sgt...sdap mcm chef masak..haha..ade jmpe die..siap snap gmbr..tp pic tu ade kat abg incik tunang..segan nk mintak.. :P

      Delete
  4. owh , saya ada jumpa cara ni kat fb . tapi x pernah ada hati nak cuba . pas ni , insha Allah akan cuba .

    ReplyDelete
  5. wahhhhh macam nak try je ni hewhew

    ReplyDelete
  6. Err... gambar ketiga tu betul2 buat saya termenung sekejap -.-"

    salam singgah ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kaseh singgah ('',)
      btol kn? seram tgk kandungan gula dlm air kite mnum ari2..

      Delete
  7. nanti nak cuba buatlah, bahaya selalu minum air yang banyak gula ni.. :)
    * kotak komen tu, cari je kat bawah entry ada tulis labels, comment.. then klik perkataan comment tu ^_^

    ReplyDelete
  8. rasa dahaga n segar je bila tgk air2 ni..mmg nak try buat lah nnt

    ReplyDelete
  9. tah sye boleh minum ke tk la kan..siap ada pudina semua..adoiii

    ReplyDelete
  10. Wow bestnya ! Nk cubalah ^^ Tq share2.. Hehehe

    ReplyDelete

Youtube Channel

Blog Archive