Homemade Masker by Cik Ayue

Thursday, January 23, 2014



Aritu faezah ade update psl fav face mask die..since sy xtau nk update ape..progress kawen pun lemmmmbab sgt..so nk cilok idea faezah..hehe..jgn mara ok?

Sy ni jnis yg xsuke mekap.
Brg2 mekap yg sy ade pun hanya foundation sbb xnk kulit direct kne matahari..bedak..and lip gloss...klu rajin pki eye liner..itu sahaja.
Kesian kn?

Actly xla rajin sgt nk jaga muke ni..
Cume kalau ade 1 pun jerawat singgah kat muke ni..xsenang duduk di buat nye..haha..yela..sape suke jerawat kn??

So arini sy nk share masker yg bole dikatakn hampir tiap mlm sy tepek kat muke ni..
Masker rumpai lautttttt
Rmai yg xsuke sbb bau die..
Tp pd sy..die xla busuk sgt..
Sejuk je bile pki.
Yg penting sy suke perubahan pd kulit sy sejak pki masker ni..hehe

Berlambak2 psl masker ni klu awk2 google.

Ni la rumpai sy..beli trus 1kg..smpai skg ade lg..sgt jimat..sgt berkesan..hehe

Cuci2..rendam smpai kembang cmni..

Blend smpai hancur..buh dlm peti ais..mlm2 tepek..pehh..best! 

Slalunye 1 bekas ni sy pki dlm 2 minggu..
Abis..buat lg..hehe..ni je la yg sy pki pun..
Kulit alhamdulillah..makin cerah..xtau la kenape..
Ape yg ade dlm rumpai ni pun sy xtau..
Yg penting xde kimia2 ni.

Fyi, 2 minggu before majlis tunang sy aritu..sy kene chicken pox!! Menangis jgn ckp la kn..risau segala bagai..
Tp nasib baek cpt baek..
Then nk hilangkan parut2 kat muke..kesan hitam2 tu..sy just tepek masker ni la..and buh vitamin e sket..
Alhamdulillah..sampai masa tunang, parut2 hilang ('',)
Nk tepek gmbar masa tunang, segan....tgk sendiri la kat tepi blog ni..huhu.
Yg mekap sy masa tunang is my akk and my bff..
Dua2 bergabung sbb sy nk mekap yg nipissss sgt..
So diorg pening..cerewet terlampau.

So..
If awk2 nk try masker ni..
Sy rekomen sgttttt.. ('',)
G beli rumpai cepat! 
Hehe..



Mood : xsaba nk blk melaka esok!!


xoxo,

post signature

You Might Also Like

24 comments

  1. Hari tu abang saya ade g sabah. Dia bawa balik banyak sangat. Tapi tak reti guna sangat. Ni, ade bawa balik sikit ke Russia. Nak buat masker cm ni la. Tak pun nak buat agar2. Yummy~

    p/s: Lagi 100 hari, Mesti berdebar2 kan ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa..wat2..hehe..nnt rs licin je kulit..:p (pasan)
      Slalu wat jelly den buh dlm oren juice..t rs cm nata de coco..tp xrmai yg mampu mnum..sbb de bau sket..tmbah2 yg kaler ijau tu..huhu

      Delete
  2. yeayy..finally ayue da share..macam best la..2mgu je parut cepat hilang..hehe
    nk try la..cuma xtau nak cari mana rumpai tu..ayue beli online ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah..online..sabah mali..hehe..beli yg kaler ijau..plg hanyir (kalau mkn) ..tp plg mujarab..huhu..pnah pki yg kaler kuning..tp kesan die lmbt sket..If faezah nk..nnt sy crik blk kat mne sy beli ea..

      Delete
  3. sapa2 nak dapatkan rumpai laut boleh hubungi saya

    whatapps/sms/viber/wechat - 0188737692 ( nadia)

    saya ada bekalkan rumpai laut gred AAA (hijau) mmg fresh lagi..

    murah je

    100g -RM 15 (postage rm6)
    500g keats postage FREE

    ReplyDelete
  4. wah.. menarik tu.. nak cuba buat juga la nanti.. ada juga beli rumpai laut untuk dibuat makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa..try la mizz aiza..smbil mkn..smbil tepek..hehe..lg power!

      Delete
  5. elok la Fiza guna petua nie.. nak ilangkan parut jerawat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xslh cube kn..ntuk keyakinan diri jgk..hehe..so far alhamdulillah..sesuai ngn kulit sy..hope mujarab ntuk fiza jgk nnt ('',)

      Delete
  6. Mcm nak try je,Tp lepas pantang la hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..time pantang mcm2 nk wat kn..time xbole tu la sbok sgt nk..huhu

      Delete
  7. Wuu Kak nak kahwin yey! Kalau kita dekat, terasa nak attend jugak wedding tu. (Dasarrrr muka tak malu nak pegi kenduri orang)

    Dulu pernah try la rebus rumpai laut ni. Tapi dapat sikit sangat. Sadis tau T-T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alolo..hehe..akk xrebus pun..akk blend je..klu rebus, bole wat mkn..

      Delete
  8. eh bukan kena makan ke jelly tu? ihihihihi umi ada tp dia dah lupa lah tu nk makan hahahha nnt boleh lah qila curi dia punya ehehehhehe :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akk blend trus je qila..tepek kat muke..xmsak pun..klu msak die jd jelly..hehe..try la..g amek tepek sket kat muke tu :p

      Delete
  9. boleh jadi cantik mcm kak ayue :p wekwek

    ReplyDelete
  10. mano nak dapek. takut gak kena tipu.. >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gee..sy bli aritu kat http://didierumpailaut.blogspot.com
      Xtau la ade lg ke x..hehe..sbb lame da xorder..1kg pakai sorg..mmg lame tahan.

      Delete
  11. ari tu mak mertua yong ada bg juga rumpai laut kat yong..lps siap rebus pakai sikit je.. campur dgn kordial oren pun still tak tahan bau..last2 berkulat gitu je dlm peti ais.. terpaksa buang..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah..kdg2 mmg bau die kuat..if yong nk mkn kne rjin tukar air mase rendam tu..bg ilang hanyir b4 msak..if nk tepek je kat muke..ok je..hehe

      Delete
  12. mana nak beli ni ayue? kalau kulit sensitive macam ika agak2 sesuai ke? tapi kulit takde jerawat ke parut etc tu laa..leh pakai ke ayue? hohoohoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haishh..klu nk ckp psl sensitip..kulit sy lg trok kot? Kacang xleh mkn..seafood xleh mkn..gedik kn? Huhu..klu tkut buh kat muke..cer ika try buh kat tgn dlu..cewah, pandai2 je ek.

      Delete

Youtube Channel

Instagram

Facebook Page