Kedai Borong Jajan Super Murah!

Monday, January 13, 2014


Ramai da yg wat entry ni..tp sy nk share jgk sbb ini adalah berdasarkan survey dan pengalaman sy sendiri..
last 2 weeks sy bertungkus lumus survey harge2 jajan untuk di buat doorgift dan untuk birthday party anak buah incik tunang..

byk entry2 yg sy bace untuk dptkn tempat2 yg jual jajan secara borong..
ni adalah untuk area KL


1. Fantasy Jungle Food (NSK Wangsa Maju)
Alamat : Jln 2/27A ,Off Jln Genting Kelang, Wangsa Maju, Mukim Setapak 53300 Kl
Business hour : Monday - Sunday (9am to 10pm)
No. Tel : 03-40212787
Size Kedai : Sederhana

Ini adalah kedai pertama sy terjah..mula2 sampai..tgk kedai.."ala..xbesa mane pun.." bunyik mcm agak frust la..hehe..sbb dlm kepala ni terbayang gudang ke..hehe..tp bile da masuk..terkejut jgk la tgk harge2 jajan yg dijual di kedai ni..sgt2 la murah..sampai incik tunang borong sakan..hehe..

Ni la kedai nye..

amboi..borong xpandang kiri kanan da..huhu

antara barang2 yg murahhhhhhh



Sponsored Video: Dream Again | SK-II #changedestiny
2. Pemborong Marshmallow & Jelly (Chow Kit)
Size Kedai : Kecik

Rmai yg ckp nk beli borong pegi kat chow kit..sbb murah..tp bile sy da pegi..and da tgk..xdela murah sgt pun..compared to NSK Wangsamaju..kedai ni mahal dlm RM1~RM1.50 okey..byk kn?? yg peliknya..mase sy dtg..ramai jgk babu2 susun motor diorg..amek stock..tp kedai ni mahal? ptt la babu skg da mahal..hehe
sy sempat snap gambar dpn kedai je..panas terik mase ni..ya ampun..huhu..if awk2 nk pegi and survey jgk..bole carik kedai ni kat Jalan Haji Hussein..



3. xsure ape nama (Dlm Pasar Chow Kit)
Size Kedai : Kecik

Since kedai ni terlalu ramai orang lalu lalang kat lua..sy sesak nafas and xsanggup nk ddk lame dlm tu..hehe..snap gambar pun tidak..tp sempat jgk tgk harge2 dlm tu..pun mahal jgk..eh..mane kedai yg diorg ckp murah2 tu..dkt dengan plaza safuan..kedai ni la..hehe..

4. KWC Wholesale (Jalan Belia)
Alamat : No 19 Jln Belia Off Jln Raja Laut 50350 Kl
Business hour : Monday - Saturday (10am to 6.30pm)
No. Tel : 03-26939488
Size Kedai : Besar

Kedai ni letaknya btol2 sebelah Hotel Grand Continental tu..xsesak..if awk2 nk try survey2 barang..bole la singgah..byk barang dlm kedai ni..kalau beli byk, mesti dpt murah kn? cume pada sy..harge die agak mahal dari NSK Wangsamaju tu..hehe..NSK tetap di hati :P

haa..xrmai kn? ni hari sabtu tau~

ni antara brg2 dlm kedai ni..byk lagi..tp nk upload sume pnuh pulak entry ni kn..hehe

nk terangkn jalan..memang FAIL..hehe..tnjuk map je la :p


ok..ni je yg sy sempat terjah..so far yg paling murah sy jmp adalah yg dekat Wangsa maju..
if awk2 rase nk beli borong...dgn jln yg xjem..kedai xsesak..awk2 bole la g kedai Fantasy Jungle Food (NSK) tu..berbaloi2..bukan murah seposen ke 20sen ye..RM1~RM2 murahnye dari kedai lain!!

Harap dpt la bantu awk2 yg nk carik jajan borong ('',)


xoxo,

post signature

You Might Also Like

6 comments

  1. weeeee ~~
    rindunya nak gi NSK hem T_T
    sampai hati kak ayue tak ajak qila hihik

    bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa dapat doorgift tu nanti bila wedding kak ayue xD
    Hihihihi kalau lah qila dapat gi hemmm

    *ajak lah qila tu pls pls?
    Hahahahha

    ReplyDelete
  2. wohaaa... banyaknya jajan. ni kalau bawak anak buah confirm nipis poket jadinyer.. hehe..

    ReplyDelete
  3. Sis nak tnye . Hihi. Sis ade beli marshmello?? How much ya?

    ReplyDelete
  4. Sis nak tnye. Hihi . Sis ade beli marshmello x? How much ya.?

    ReplyDelete
  5. Fantasy Jungle Food Bandar Baru Ampang(pemborong makanan ringan),KINI DIBUKA ,barang barang untuk door gift perkahwinan ada jual disini, dibelakang Spectrum Shopping Mall(Pasaraya GIANT Bandar Baru Ampang) TEL:03-4287 8001

    ReplyDelete
  6. Salam! Lepas ni kalau nak borong barang2 party pulak, belon, helium gas, party items, leh la cari kami ye! Pemborong belon dan keperluan party Bumiputera! leh join fb kami www.facebook.com/partyborongsakan dan web kami www.borongbelon.blogspot.my

    Thanks!

    ReplyDelete

Youtube Channel

Blog Archive