Misi turun 10kg dalam 4 bulan !!

Thursday, January 02, 2014



Hehe..baca tajuk entry mcm nk tergelak pun ada..
10kg ko..x mengagak kn? haha..
tp xpe..misi untuk kawen!

actly berat skrg xde la sampai over weight..BMI pun ok lg..(nk tulis berat malu..huhu)
cume klu bole nk kurus sket lg supaya senang nk fitting baju kawen nnt..
kukuh kn alasan?

10kg tu adalah paling maksima ye..xsampai 10kg pun xpe..5kg pun da ckup rsnye..
misi ni timbul bile ternampak kakngah sy post misi die kat Instagram

 fyi, "orenchladee" tu sy ('',)

ade ati nk main lumba2 kn..
orang tu nk turun 10kg dalam setaun..hehe
xpe..chaiyok2 cik ayue!!
4bulan je lg~~

untuk permulaan..
start dari arini..xmo mkn makanan berminyak..kurang kn gula..
dan...nk amalkan diet atkins..

mesti ramai da penah dgr kn diet atkins ni..untuk yg blom tau..
program diet atkins ni adalah yg paling selamat tanpa perlu mkn segala ubat bagai..(ini yg paling penting)
peraturan yg sgt senang..tp agak mencabar untuk diamalkan..
just say NO to carbohydrates~
(sy refer blog bicikut ni untuk misi ni)

persoalannye..mampukah?
haha..harapnye berjaya la kn..

wish me luck!!


xoxo,

post signature

You Might Also Like

20 comments

  1. fadh dlu penah bt diet atkin dan trun 4kg dalam mase seminggu lebih tau..pastu ssh nak naik berat bdn..best kan ! lps tu da malas nk atkin lg..xdisiplin ! kiki...2mggu lepas diet nasi, tp tahan seminggu je..walaweyhhhh napsu mmg xbole tahan la..ishhh !

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh..yeke..ni wat lg semangat ni..hehe

      Delete
  2. Wah kak qisti heheeh <
    Mesti boleh punya. Ingat tunang kak ayue~ Mesti boleh ehehhehe :p
    <3
    Qila doakan kak ayue and qilah sekali hahahah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. qila..jom lumba jgk nk? haha

      Delete
    2. nonono qilah takleh lumba TT_TT qilah akan teersadai kalah di sinun heheheh

      Delete
  3. inshaAllah berhasil.. 10kg apalah sangatkan.. hehe jaga makan naa, diet elok2.. jangan buat sesuatu yg di luar kemampuan ye.. :)

    utk qila sekali kat atas tu.. hehe :p

    ReplyDelete
  4. goodluck ayueeee!!!! chaiyokkk!!!!!!
    yang penting please amalkan diet yang sihat, jangan berlapar tau...

    ReplyDelete
  5. Malaysia boleh..eh..cik qisti boleh..hehe..kalau ati ssh cm sya ni jgn kata 10 kg..20kg pun boleh ilang..cepat je.hehe

    ReplyDelete
  6. Good luck ayue! U can do it! ;) untuk qila juga ♥ツ

    ReplyDelete
  7. wah..good luck! jom hilangkan a few kgs lagi sblum kawen..hihihi
    sy xkuat semangat buat atkin..skrg ptg2 pegi gym 30minit camtu ngan opismate..jd laa dr dok rumah dok golek je kan..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa..lg kuat tu..siap g gym..sy ni gym kat bwh umah tu pun mls okey~ haha..wiken je dpt g...ifffff rjin :P

      Delete
  8. kalau makan produk sd2 pun guna diet atkins sebenarnya.. baik buat sendiri tanpa ambil apa-apa produk.. semoga berjaya mendapatkan berat idaman.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol3..sme je kn..huhu..tq mizz aiza ('',)

      Delete

Youtube Channel

Instagram

Facebook Page