Misi Diet : Lost 6kg in a week..yeay!!

Monday, February 24, 2014



Alhamdulillah..nmpk x tajuk entry tu?
6kg tau..huhu...excited lebih plak..yela..before ni nk turun 2kg pun pnye la payah..
aritu ade wat entry psl diet atkins kn..konon da nk start..tp asyik postpone je..ssh btol nk fokus diet..hehe
tp last week da tekad..nk start jgk sbb da lmbt sgt da ni..lg 2 bln cik ayue oi~~

so hasilnye...i lost 6kg!! yeay!!
ade lg 4kg or more to go..chaiyok2!!

ni antara menu2 yg sy masak sendiri..hohoho..

ade yg jadi..ade yg xbape nk jadi..haha..maklum la..baru2 nk try masak kn..cenggitu la rupenye..
tp xpe..yg penting rajin! (sedapkn ati sendiri..hehe)

untuk 2 minggu ni..memang sy akan ikut menu ni sahaja.
sbbnye..mls nk pk menu lain..da bosan nnt baru tukar menu..
sbb sy da jmpe byk lg menu2 lain untuk atkins ni.. ('',)

sume menu2 ni sy msak gne olive oil..xde gula! sayur pun rebus je..
agak2 bape lame bole tahan makan cmni? 
haha.





xoxo,

post signature

You Might Also Like

20 comments

  1. waa! bestnyaaaa nanti share lah lagi ok! <3

    ReplyDelete
  2. btw akak tak makan nasi ke :O memang makan yang ni je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..no nasik2..hehe..tp xlapa..siyes.. ('',)

      Delete
  3. Assalamualaikum dan salam singgah sini...menu untuk diet ker ni....

    ReplyDelete
  4. Wah wah, zumal tak mampu berdiet... Hehe :)

    ReplyDelete
  5. ayue bestnyaa..faezah br turun 2kg..huhu

    ReplyDelete
  6. Wah, hebat hebat. Saya pun dalam proses menurunkan berat badan. Tapi, menu saya tak macam ni la sebab duduk kat negara cuaca sejuk, cepat lapar. *alasan je*

    ReplyDelete
  7. omg............... :O
    Hehehehe best of luck kak ayu. I know, u cn do it.
    Just go for it ok hihihihik <333
    yayyyyyy 4kg to goooo gogogo!!!

    ReplyDelete
  8. Wah bestnya kita nk kena diet juga ni tak tau nak start bile..huhu..
    Dapat turun 6 kg pun ok dah..
    Baju kat bridal cantik2 takot tak muat...huhu..

    ReplyDelete
  9. besntnya turun 6 kilo..nak curi menu ni boleh tak?? akekeke

    ReplyDelete
  10. cuba tukar tomato tu dgn timun or zuchini..sbb utk diet atkins , tomato tak boleh..kira tak lulus atkins la...awak ade join group diet atkins kan?
    yg lain dah ok dah tu..snack tu ganti dgn bilis pun ok..lagipun timun lagi cepat naik kan metabolisme..

    ReplyDelete
  11. ayueee !!! wuaaaa fadh kan knon nk atkins tp skrg mkn xbrape nk atkins sgt..tolak nasi je..sobssssss

    ReplyDelete
  12. Gila 6kg seminggu hahahh. Really. Tahniah and keep up sis! Sy mustahil nk turun bnyak cenggini ><

    ReplyDelete
  13. YA ALLAH ayue.boleh ke xmkn nasi.huwaaa sadisnyaaa.

    ReplyDelete
  14. waaaah.. asyik makan ayam je.. hehehe..

    ReplyDelete
  15. wiwieetttt.. tahniah2x dah turun 6 kg..
    tahan nya ayue tak makan nasi..
    kalau anne, tak boleh kalau tak jumpa nasi dalam sehari.. hehehe..

    ReplyDelete
  16. Wah. Hebat! Waktu hajar cuba dulu, turun 3kg seminggu. Tapi lepas tu satu kg every week. Bestnya turun cepat macam ni. Sekarang dah off diet, berat naik balik.

    Jangan lupa makan multivitamin tau. Sebab diet ni tak cukup banyak vitamin. Sehari satu :)

    ReplyDelete
  17. nak ikut jugaklah diet kak ayue. bolehhh?? hehhehe.. lemak2 bertempek sekarang.. :D

    ReplyDelete
  18. tahniah ayue, saya tak tahan kalau tak makan nasi hehe :)

    ReplyDelete

Youtube Channel

Blog List