Bukan pasrah tapi REDHA.

Wednesday, April 09, 2014



Agak lama menyepi..
bukan sebab malas..tp ingin mencari ketenangan.

Last few weeks sy sangat berada dalam keadaan STRESS dan SEDIH.

Segala yg dirancang terpaksa diberhentikan buat sementara waktu.
Mungkin ini yg terbaik.
Pada yg bertanya..terima kasih sebab ambil berat.
Pada yg belom tau..wedding sy yg dijadualkan MAY ni, terpaksa ditunda.
Incik tunang dapat kerja baru yg lebih baik.


Syukur..dan kecewa.



Keputusan last minit ni diterima dengan baik dari kedua-dua belah pihak.
Alhamdulillah.
Mungkin kerana keputusan ini demi masa depan kami kelak.
InsyaAllah.

Sy percaya rancangan Allah adalah yg terbaik.
Dalam kesedihan, masih ada kegembiraan.
Sy juga ditawarkan pekerjaan baru yg lebih baik.


Syukur..Alhamdulillah.


Doa sy...
cekalkan hati kami..
dan percepatkanlah jodoh kami..
Dont lose hope!

Percaya pada Qada' dan Qadar Allah.
Bukan pasrah...tapi REDHA.





xoxo,

post signature

You Might Also Like

29 comments

  1. Jangan sedih ye Ayue, pasti ada hikmahnya...

    ReplyDelete
  2. Jangan sedih2 Ayue..
    Pospone je kan..ada time lebih nak buat preparations think for the good side..
    InsyaAllah semua akan okay :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pospon yg xtau bile MH..tp xpe..everything will be okey~ :)

      Delete
  3. insyaAllah everything will be just fine. Amin..

    ReplyDelete
  4. Larh yeke ? Sabar okay Ayue. Ada hikmah semua ni jadi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye nadiaaaaaa..tgh saba ni.. :)
      Hopefully cmtu la..

      Delete
  5. Be strong ayu..

    Pasti ada hikmah kan..

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'll be as strong as i can rinaaaa.
      Nk jdi wanita kebal da. :p

      Delete
  6. You deserve to be ok <3
    Jgn risau inshaallah banyak hikmahnya ok....



    Love you kak ayue!!!!! :) <3333

    ReplyDelete
  7. begitulah sebahagian cabaran nak hidup berumahtangga. semua masalah timbul. cuma kita perlu kuat dan sabar menghadapinya. sebagai seorang yg pernah melalui situasi ini, just keep calm and smile..walaupun dalam hati ada sedikit luka yang tersembunyi.

    berfalsafah pulak..apapapun..jangan lupa mengadu kepada Allah... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk pun pnah jdi cmni ye..dugaan kn kak..

      Delete
  8. Betul..pasti ada hikmah disebaliknya semua ni Ayue :) sabar k..

    ReplyDelete
  9. sabar ye kak.. kita merancang, allah pun merancang jugak.. tapi kita kene percaya, perancangan allah adalah lagi baik...semoga agak tabah dan cekalkan hati... yg penting, akak still lagi BRIDE TO BE hokkey... senyum sikit.. hehehehe ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..yela..stll bride to be!
      itu penting :D

      Delete
  10. sabar ye sis . . tak pe kalao jdoh tak kemana kan :)

    ReplyDelete
  11. ayu...sori baru tau...mesti ada hikmah ni...bersangka baik...Aini ngah tggu dipostingkan sebagai cikgu sekolah menengah yg tak tau bila.dengar citer 1april..tapi yg tu ntok cikgu sekolah rendah..tau tak ape hikmahnya?Aini boleh fokus ntok majlis e-day awal bulan depan...ayu ade extra masa ntok prepare wedding..don't worry!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tq aini!!
      mmg byk hikmah sume ni jadi..
      sbb tu kne redha je..
      mcm2 bnd baek dtg pelan2..
      alhamdulillah :)

      Delete
  12. Everything will be fine, insya Allah :)

    Keep calm and be strong kak Ayue!

    ReplyDelete
  13. ayue..baru je baca ni..xpe dear awak dpt rezeki dpt bentuk lain..2 2 sekaligus dapat kerja baru..mmg rezeki..keep calm k..klu dah jodoh tak ke mana..faezah doakan korang cepat2 bersatu k..:)

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah murah rezki ayu kan..insyallah andai ada jodoh tak kemana.pasti akan bersatu jua

    ReplyDelete
  15. sabar ya ayue... ada hikmah di sebaliknya... tahniah jugak sebab en.tunang dapat kerja yang lebih baik dan lebih menjamin masa depan keluarga ayu nanti...

    ReplyDelete
  16. semua akan indah pada waktunya..In Shaa Allah...

    ReplyDelete
  17. Sabar k ayue. Ada hikmah terpaksa ditunda.Inshallah everything will be ok

    ReplyDelete

Youtube Channel