Whisper & Yoga Class

Friday, May 16, 2014



10th May 2014.

My 1st YOGA Class!!

Tak pernah mimpi pun nk ke yoga kelas ni. Kononnya tak ekstrem. Tak banyak keluar peluh. Duduk je meliuk lentok. Sekali pandang macam bertapa. Kn?



TAPI! Tahukah awak yg yoga ni selain daripada meningkatkan system imun badan, ia juga sangat berkesan untuk membantu memperbaiki kitaran haid yg tidak normal dan senggugut!


Dulu, hanya tilam dan bantal jadi peneman sy tiap kali senggugut datang menyerang. Thanks to Whisper, sebab telah menaja kelas yoga untuk sy belajar cara mengatasi senggugut ketika haid. Ia sangat membantu. Percayalah.


Kelas yoga ni diadakan di mYoga, Plaza Damas. Ramai blogger yg hadir selain Kak Wani, blogger pilihan Whisper untuk minggu tu. Dan, Si Kurus Nadia. Peneman sy sepanjang kelas yoga tu. Hehe.

Macam-macam teknik yoga yg kami belajar.


Ohhh..tidaklah sehebat itu. Cuma begini.


Dan begini.


Ini Nadia dengan palazo nya. Hehe.

Banyak lagi teknik-teknik yoga yg kami sempat belajar dari instructor mYoga yg sangat happening tu tau.

Selain dari yoga, Whisper juga memperkenalkan kami dengan produk terbarunya. Whisper Cottony Clean dan Whisper Ultra.




Apa perbezaan Cottony Clean & Ultra tu?

Whisper Cottony Clean


a) Soft Cottony Cover (Lapisan selembut kapas)
Whisper Cottony Clean ni mempunyai lapisan selembut kapas. Lapisan atas seperti kapas yg terasa lembut je pada kulit awak.

b) Circle of Protection (Bulatan pelindung)
Ia mempunyai bulatan pelindung, iaitu saluran yg dalam yg membantu menghindari kebocoran dari semua sisi.

c) Blue Lock Core (Lapisan Biru Pengunci)
Lapisan biru pengunci berfungsi menyerap haid yg banyak dan menahannya agar tidak naik ke permukaan. Ia juga mengandungi pewangi untuk awak berasa segar. Ye, sangat wangi. Dari plastik luar pun dah boleh bau wangi Whisper ni. hehe

d) Hug Wings (Sayap Pelindung)
Mempunyai sayap yg lebih lebar untuk megelakkan dari kebocoran tepi. Masalah yg sering di hadapi oleh wanita kn? Kini tidak lagi~



Whisper Ultra


a) Duo-Protect System (Sistem perlindungan dua cara)
Sistem perlindungan dua cara ni akan menyerap lebih di bahagian tengah dan melindungi bahagian tepi supaya awak berasa bersih dan kering.

b) Dri-Weave (Penyerap cecair)
Menyerap cecair dan membantu mencegahnya mengalir semula ke bahagian atas supaya pembalut sentiasa bersih dan kering.

c) Hug Wings (Sayap pelindung)
Sayap pelindung. Sayap nya yg lebih untuk melindungi awak daripada kebocoran tepi.


Sama hebat kn? Tapi yg mana satu menjadi pilihan hati sy?

Da tentu Whisper Cottony Clean!! Walaupun Whisper Ultra ni sangat nipis..bila pakai tak terasa pun seperti memakai PAD, tapi Whisper Cottony Clean tetap menjadi pujaan. Sebab? Lapisannya yg selembut kapas tu sangat best!!! Ini serius. Hanya yg mengalami memahami.



Selesai sahaja yoga kelas, kami dapat 1 goody beg dari pihak Whisper!


Nah! Stok untuk berapa bulan kah ini? Hehe..TQ Whisper!

Dan.

.

.

Dengan muka berpeluh-peluh. Kami berposing!

Kak wani ni sangat cantik! Err, yg tudung hijau tu pun cantik jugak.

Dengan blogger lain yg baru je kenal. Hehe. Lupa da nama. Ampun!

Group photo (‘’,)

Kami sebagai duta tak rasmi mYoga..haha.


Pada yg nak pegi mYoga ni, boleh ke alamat di bawah. Highly recommended!



mYoga Plaza Damas
Blok L-1-16, Plaza Damas, 60 Jln Sri Hartamas, Sri Hartamas, 504800 Kuala Lumpur.
03-62119999


Last,

Selfie itu wajib!


Terima kasih Whisper untuk sponsored post ni (‘’,)

xoxo,











Sponsored Post, by Whisper






You Might Also Like

12 comments

  1. Hahahaha gambar ai berpalazo tu asal cam cun je. Hahahaha. Email kat nad301189@gmail.com. Thank you. Hahahahahaa. :P

    ReplyDelete
  2. wah gitu selain sehat dapat jumpa blogger2..

    ReplyDelete
  3. Wahhh seronoknya ber yoga. Heheh.
    P/s : tasha selesa dgn whisper. Selesa heheheh

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. hehe..tula zumal..nk try yoga plak :D

      Delete
  5. wow sponser post tu.
    makin masyuk cik ayu kita

    ReplyDelete
  6. hai cik ayue,,zieta tag ayu utk GA rafydahouse,,jom join =)

    http://zieta-theimaginarydream.blogspot.com/2014/05/beauti-giveaway-2-by-rafydahouse.html

    ReplyDelete

Youtube Channel