Per'lXlim - Rahsia Wanita Kekal Mempesona (Part 2)

Sunday, June 08, 2014


Salam awak!

Alhamdulillah..minggu ni genap 2 minggu saya consuming Per’lXlim.
Apa tu Per’lXlim? Klik sini cepat~


Sy da celoteh panjang lebar dlm blog post sy yg lepas tau.. 
Kali ni sy nk share pengalaman sy yg sgt ohsem mengambil Per’lXlim selama 2 minggu.

Pada yg belom tau, sy da lebih sebulan bekerja di tempat baru. Industri baru, pengalaman baru, persekitaran baru, dan yg penting, gaya hidup baru. Kalau dulu di tempat kerja lama, sy lebih banyak duduk mengadap drawing, kini sy lebih byk berjalan dan berjumpa dengan customer.

Perubahan gaya hidup yg baru ni membuatkan sy berasa sgt letih dan tak bermaya. Ditambah pula dengan berat badan yg naik mendadak.Hmm..stress melanda diri. 
But thanks to Per’lXlim, sejak 2 minggu yg lepas sy dapat rasa perubahan yg ketara dlm diri.Selain dari mengurangkan berat badan sy, Per’lXlim juga membuatkan badan sy terasa sgt ringan dan cergas. Best kn?

Bagaimana cara sy mengambil Per’lXim?



Mudah sgt! Per’lXlim dipacking 20g dlm bentuk sachet membuatkan ia sgt sesuai untuk wanita yg bekerja macam sy ni.

Hanya buka 1 sachet dan tuangkan dlm cawan berisi 150ml air.  Mudah sgt kan? Tak payah gula, tak payah susu. Dan untuk memudahkan pergerakan sy, sy lebih suka bancuh Per’lXlim dalam Tumblr Per’l yg super comel tu!

Per’lXlim ada 2 perisa tau.  Per’lXlim Cafe dan Per’lXlim Choco. Tp yg menjadi pujaan hati sy ialah Per’lXlim choco sbb rasa kokonya yg tak cepat muak dan sgt sedap! Kalau tak sempat nk bancuh di rumah, sy akan bancuh di office setiap pagi 30 minit sebelum breakfast.

Oh..lihatlah sy! Beruniform biru, bertudung putih, menjadi model Per’lXim yg montel di dalam pantry office.Hehe.. 

30 minit before lunch hour, Per’lXlim da siap ada atas meja.

Macam mana kalau keluar dating dengan Qisti? Eh, mestilah bawa tumblr Per’l jugak!

Even kalau shopping bunga untuk pelamin pun, Per’lXlim sentiasa ada dgn sy~

Kalau dulu, before makan je mesti mengidam nak makan macam-macam. Rasa macam nak order semua benda! Tapi lepas consume Per’lXlim, keinginan untuk makan tu berkurang. Perut sy sentiasa rasa kenyang je.

Dan, sy dan tandas semakin mesra! Hehe.  Salah satu kesan yg sy alami semasa mengambil Per’lXlim ialah sentiasa haus.  Sy minum air lebih kurang 2 hingga 3 liter sehari berbanding dulu, hanya 1 liter.  Jadi, kekerapan ke tandas tu pun makin meninggi la kan? Bukan hanya membuang yg kecil ye, yg besar pun semakin lancar. Ini serius!

Ok. Part mana yg paling suspend bila awak dalam proses menguruskan badan?
Of course lah timbang berat badan kan? Haa..genap saja 2 minggu sy consume Per’lXlim, kami antara consumer terawal mengunakan Per'lXlim berkumpul lagi sekali untuk 2nd meet up! Kalau tak baca lagi entry sy tentang 1st meet up,sila baca sekarang ye~


Kali ni kami berkumpul untuk measure penurunan berat badan masing-masing.

Sy sedang berusaha tahan nafas. Kononnya nak bagi penimbang dapat berat yg tepat.hehe..
Lepas 2 minggu mengambil Per’lXlim, sy turun sebanyak 2.4kg!!!!

Tanpa perlu berlapar, tanpa perlu bersenam.  Sambil-sambil minum, sambil-sambil kurus.  Ini sangat ohsem! Sy jadi makin semangat nak dapatkan berat badan seperti sediakala~

Kusyuk bercerita pengalaman sy mengambil Per’lXlim.

Nampak tak kebahagiaan yg terserlah di wajah kami lepas timbang berat tadi?
Masing-masing turun berat badan tau!

Group photo!! Eh jap..mana Redmummy?

Hehe..ok..da cukup korum. ('',)

Dengan si cantik manis, namee!!
Masing-masing tunjuk goodies bag dari Power Root. Stok Per’lXlim untuk 2 minggu lagi.  Yeay!! 
Thank you Power Root!!

Pada yg nak tau lebih lanjut tentang Per’lXlim dari Power Root ni..tentang harga..di mana nak beli..boleh la ke FB Page mereka ye.


Tak sabar nak tunggu 3rd meet up (Final) nanti.  Agak-agak berapa berat sy boleh turun dalam masa 4 minggu ye?

Stay tune~~



xoxo,

post signature

You Might Also Like

18 comments

  1. choco sedakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :D

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. hehe..beli la nya :) jom kurus same2 :p

      Delete
  3. Ana pun da otw minum per'lxlim.. Ary tu bace kat blog kak namee. Tu yg rase nak try tuh. Hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. chaiyok2 anaaaaa...da kurus nnt bgtau tau!! :)

      Delete
  4. ayue berat fadh naik 3kg lps kawen..kalo btol2 berkesan bole try ni..tp ni termasuk dlm kategori kafein kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg berkesan fadh~~~ klu xmo kafein bole amek choco~~
      koko ade kafein ke?

      Delete
  5. berapa packet qila nak kena beli untuk cukup 2 minggu? hee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 mgu..2 paket..mnum b4 breakfast ngn b4 lunch..

      Delete
  6. Replies
    1. ecece..die tu berseri2 nk kawen..ckp orgggg..huhu

      Delete
  7. salam dear..nk tnya..ibu yg mnyusukn boleh minum x perl xlim?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..stakat yg sy tau haritu, diorg blom test untuk preggy lady..nnt sy cek kn untuk awak ye :)

      Delete
    2. eh..preggy lady plak..BF mom..hehe

      Delete

Youtube Channel