Food Review : Takio Ikayaki, Sky Park One City

Monday, September 01, 2014


Salam awak!

Peminat J-Pop ke..K-Pop ke..confirm suka tempat ni..hehe..sebab ada sesetengah orang yang minat gila kat k-Pop ni, habis semua makanan diorang jadi favourite awak kan? eleh..mengaku je lah~ :p

Okey, ni ada lagi satu tempat menarik yang bole awak cuba nanti tau :)


Takio Ikayaki - Sky park, One City

Ikayaki ni asalnya dari perkataan Ikameshi atau dikenali sebagai Nasi Sotong di Hokkaido, Japan. Ikameshi ni salah satu makanan yang agak popular di Jepun ye..awak yang nak fefeeling duduk Jepun tu bole la pergi rasa Ikayaki ni..hehe :p


Kalau ikutkan tekak yang kebulur ni, habis semua ni saya nak try..tapi sebab saya seorang masa tu, takde geng nak melantak sama-sama..order satu je la dulu..

So dalam banyak-banyak tu, apa yang saya order? Tadaaa~~

Of course la Takio Ikayaki its self kan..

Tapi! ini dummy je ye..hahaha..sebabkan dummy ni nampak begitu menyelerakan,saya order terus tanpa fikir panjang :p

Dan, bila yang REAL punya sampai..even tak la sama macam dummy tu ha..tapi rasa dia..sotong garing letak nasi seafood Spanish pulak kat dalam..sedap weyh!



Ada macam-macam lagi yang awak bole cuba selain Takio Ikayaki tu..




Semua nampak sedap kan? hehe..lapar tak? :p

Harga pulak pada saya tersangat la affordable..makan fast food yang lain lagi mahal rasanya..awak kalau teringin bole singgah ke FB Page Takio Ikayaki ni untuk info lanjut ye..

Sky Park One City, Lot B-1A(M)-11, Jalan USJ 25/1, 47650, Subang Jaya, Selangor


Selamat mencuba :)


xoxo,

post signature

You Might Also Like

3 comments

  1. Nampak sedap nih kak Ayu. Huhu..tapi halal ke?

    ReplyDelete
  2. Wahhh, nampak sedap sangat la kak ayu. Rasa dia exactly rasa sotong ke ada any seasoning lain?

    ReplyDelete
  3. semua sotong ke? wah nampak macam nyum nyum,

    ReplyDelete

Youtube Channel

Blog List