Nuffnang 1st Open House!

Friday, September 05, 2014


Salam awak!


Mesti ramai yang da tau hari tu 23 August 2014, Nuffnang ada buat open house dekat Wanaka the Bungalow kan? Ramai jugak yang terpilih, termasuk lah saya ni ha..excited ok! Siap cari geng nak pergi sama-sama..hehe.

Makanya, pada hari berkenaan..datang lah saya pun ke open house itu. Terrrrawal pulak. Nuffies pun belom siap setting lagi masa tu tau..haha..punya lah excited kan..masa mula-mula sampai tu rasa macam..........whoaaaa..cantik gila tempat ni!! Dan benda pertama yang saya nampak adalah tempat ni.



Tak boleh kawal diri..wajib snap gambar secepat mungkin! Nasib baik masa ni BBL da sampai..ada la orang nak tolong layankan kerenah 'kemhor' saya ni..haha..ampun ye BBL? Lain kali buat lagi~



Ramai sangat blogger-blogger yang datang. Ada yang saya kenal, ada yang tak..ni lah bagusnya pergi event Nuffnang ni..dapat jumpa ramai lagi blogger lain :)






Diorang semua cecantik ok! dan yang paling best open house ni sangat happening!! Nak tau kenapa?


Sebab, kami ada misi yang perlu kami lengkapkan sepanjang open house ni. Kalau siap boleh dapat hadiah best~~ Gila tak nak?

Misi 1: Join in some games with our emcees

Ok..yang ni memang paling best sebab saya, ida, BBL join game dari Ambipur. Kami kena buat showdown! Buat lah apa-apa persembahan menggunakan Ambipur dan kami hanya diberi masa 15 minit je untuk prepare..hoiii!! 15 minit! Apa nak buat ni? hahah.nasib baik ida dengan BBL keluarkan macam-macam idea. Saya blur da masa tu..hee...terok betol :p




Nak tau apa kami buat? Berlakon~~
Saya jadi MAK!! hahahahhahah..meh nak tepek sikit apa yang kami lakon kan dengan Ambipur ni :p



Ok...cukuplah..jangan gelak kuat sangat.. (-.-)


Misi 2: Smile and pose in front of our Photo wall.

Easy peasy!  Hahaha..sebabnya sebelum register pun lagi saya da posing habis da dekat Photo wall ni.




Antara yang jadi mangsa : Mahamahu, Mark, Mamatisya.
Memang best lah diorang ni..baru first time jumpa..tapi macam da kenal sangat je.. :)


Misi 3: Leave your wish on our wishing board.

Ni la untung nye datang awal..hehe..saya orang pertama yang tepek wish the wishing board ni tau!


Misi 4: Snap n Win an Ambipur product.

Siapa yang follow Instagram saya mesti nampak banyak gambar yang saya upload hari tu. Semua sebab misi 4 ni la..hehe..senang je nak menang hadiah Ambipur ni kan. Snap, upload, dapat hadiah..Ishhhh..rugi la kalau tak angkut Ambipur bebanyak bawak balik kan? hehe..




Misi 5: Get your memory of the day printed a WOWbooth.


Memang dari awal masuk wanaka the bungalow ni..mata ni tak lepas pandang WOWbooth ni tau..usha baik punya..tunggu masa je untuk diserbu..da la macam-macam props ada..memang kami tak lepas peluang langsung untuk posing maut depan WOWbooth ni..hahaha..maafkan kami yang over ini ye wahai pengendali WOWbooth :p



Siap posing, dapat terus gambar tu..dan ini hasilnya~ Ohsem gila!


Misi 6: Visit the Ambipur Living Room where you can have a game of Congkak and Batu Seremban

Dekat tingkat atas Wanaka the Bungulow ni ada Ambipur Living Room di mana kami boleh main congkak dan batu seremban. Open house lain ada? Takda punya lah..hanya di open house Nuffnang ok~


Err..tapi saya tak sempat main pun..posing je lebih! heee..tapi..tapi..tapi...saya sempat rekod moment kami bersama Ambipur tau..hahah..saksikan lah~~~


Motif video : Nak menang lagi banyak hadiah~ :p


Misi 7: Make a call at the U Mobile Call Booth

Hoiiii..ini memang terbaik lah..kami boleh buat free call ok! 2 minit plak tu. Tapi kena tweet dulu..da tweet baru dapat call free. Pastu yang bestnya, masa saya nak call, tetiba ada call lain masuk..blur kejap..saya yang kena call orang ke orang call saya ni?? Rupanya saya"LUCKY CALLER" hahahah..syok weyh! Dapat hadiah tau...



Umobile murah hati sungguh bagi saya kredit free..huhu..thank youuu!!


Oh oh..bukan tu saja..sambil call, bole duduk dekat beanbag yang besar gila dari Doof Industries ni fefeeling macam dekat rumah..hahah.


Misi 8: Show us what is #TheBestFree for your with WOWgram

Bukan setakat bole print out gambar dekat WOWbooth je tau. Kami yang upload gambar dekat Instagram pun bole print gambar dekat sini. Print la banyak mana pun. dia tak marah punya..bole buat album!



So what is #TheBestFree for me?
Mestilah Free call dari Umobile, Free photobooth dari WOWbooth dan jom refresh dengan Ambipur!

Settle semua misi~

Bukan ini saja tau..ada macam-macam lagi aktiviti sepanjang open house ni. Ada lucky draw session di mana lucky bloggers akan dapat Carama car service vouchers bernilai RM200 dari Carama by Castrol!! Walawei..memang best lah siapa yang dapat tu..


Makanan pulak? Hish..bukan nak kata lah..tapi memang sedap~ Sangat sedap! tetambah Mille Crepe dari Humble Beginning's ni..mak aiiiii..cair dimulut gitu. banyak jugak saya bedal dengan ida..haha..dari dulu memang mengidam mille crepe ni..tapi qisti tak bawak-bawak..hampeh betol dia tu. So bila ada depan mata, makan tanpa sedarkan diri..heee.




Kak Kasihaleeya and kak Ceeranoh pun ada masak lontong dengan sambal ikan bilis..masak masa open house tau..bukan da siap prepare..tabik lah kak! Tapi sedih..saya tak sempat rasa pun lontong tu...lain kali buat lagi bole?



Pastu, siapa yang kaki kambing tu..mesti rasa heaven gila sebab Nuffnang ada sedia kan kambing golek dari Lubuk Kambing ni..sejujurnya saya bukan kaki kambing..tapi disebabkan kambing ni langsung takda bau kambing..dan sangat sedap..banyak jugak lah saya bedal..atau lebih tepat lagi berpinggan-pinggan :p



Oh ye, mesti awak nak tau kan apa hadiah yang menanti lepas siap semua misi-misi tadi?
Samsung 5S!! Pemenang ditentukan dengan lucky draw. Waaa...lucky sangat Umi Syafiera ni sebab dapat Samsung 5S ni tau..sabar lah wahai hati..next time bole cuba lagi..huhu


Dan last, sebelum kami balik, ada sesi mini photoshot! Nuffnangers dan Nuffies bergabung bersatu padu!


Terima kasih Nuffnang for this super awesome open house! We had so much fun~
Pastu dapat jumpa pulak blogger pujaan hati, namee, yuyu dengan kak red..idola blogger, cik epal..kenal dengan blogger baru..dapat macam-macam goodies..eh..semua la..memang best sangat!







Untuk awak yang tak berkesempatan datang ke open house Nuffnang, meh layan video ni untuk tengok sendiri betapa happening nya kami hari tu :)


Last, untuk para sponsor..Umobile, Ambipur, Carama Castrol, Humble Beginnings, Doof Industries and WOWbooth..thank you so much! Please sponsor lagi next year? hahahah..

Buah tangan untuk kami :)

 Hasil tangkapan saya~

Bole buat album kan?

Credit to Islam untuk semua gambar cantik-cantik kat atas tu..Photographer paling memahami sekali.hehe :)


xoxo,

post signature

You Might Also Like

4 comments

  1. yeayyyy, Nak ayu menang samsung s5 tu. ni dah layak dah ni. complete. heheh All the best dear :)

    ReplyDelete
  2. 1st! haha tak sanggup tengok video showdown tu. nak tergelak rasa

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum dan salam singgah sini dik Ayue...bestnyer dapat pergi dan dapat jumpa sahabat alam maya secara face to face...dapat bergambar2 lagi....

    ReplyDelete

Youtube Channel

Instagram

Facebook Page