F&N Fun Blast Party Bus!

Saturday, December 20, 2014

Assalamualaikum awak~



Rumah saya, tiap kali raya je..air yang paling top ialah air gas F&N. Kami adik-beradik memang tak rajin nak bancuh-bancuh air tiap kali orang datang nak beraya. Stok F&N tu sentiasa ada dalam peti ais..macam-macam perisa ada. Tapi favourite saya Ais Krim Soda lah kan. Sedap!

Okey, bukan nak cerita pasal raya sebenarnya..hehe..tapi pasal party yang tak pernah dibuat dek orang Malaysia ni..F&N Fun Blast Party Bus! Party Bus ni adalah yang pertama kali diadakan di Malaysia tau.  Ia bertujuan untuk memberikan satu pengalaman yang unik kepada para pengunjung sambil berpeluang menikmati minuman yang disediakan khas oleh pakar Mixologist mereka dengan campuran F&N Ais Krim Soda.

Sebenarnya, selasa lepas saya da pun merasai betapa unik nya berparti dalam bas ni. Syok oh..lain daripada yang lain. Mana tak nya..cuba tengok bahagian luar bas ni.

Ohsem kan?!  Itu baru luar tau..belum masuk dalam lagi..


And this is how it looks from the inside.

Bahagian dalam bas telah diubahsuai jadi macam ni okey~ Siapa sangka dari bas ekspress, boleh jadi party bus yang ohsem macam ni kan? Memang sesuai sangat lah nak berparti..woohooo! Meriah habis! Ada lampu warna warni,, ada kerusi berombak warna hitam tu, kaunter minuman, mesin karaoke dan yang paling best, ada booth selfie!

Apa yang uniknya berparti dalam bas ni ialah awak boleh berjimba dengan pelbagai permainan yang disediakan seperti pertandingan mencampur minuman dan karaoke. Ada muzik yang akan dimainkan oleh DJ terkenal untuk memeriahkan lagi suasana dan kemudian bas ni akan bawa pengunjungnya ke sekitar pusat beli-belah yang terkenal di Lembah Klang.


Menarik bunyinya kan? Yee..saya tau..hehe..itu yang kami rasa waktu melangkah masuk ke dalam parti bas ni. Seriously sangat cantik! Langsung tak rasa macam duduk dalam bas. Pastu, minuman yang disediakan bukan minuman biasa tau. Ini rare punya. Memang tak dapat kat tempat lain sebab minuman ni dihasilkan sendiri oleh pakar mixologist F&N. Dengan menggunakan F&N Ais Krim Soda sebagai asas, dan dicampurkan dengan pelbagai ramuan istimewa seperti pudina, nenas, guava, laici, anggur, timun bagi setiap jenis minuman. Saya dah cuba. Memang sedap!


Tengok mixologist ni campur-campurkan bahan tadi macam senang je..hehe..campuran ni tadi akan menghasilkan minuman baru yang unik iaitu Yellow Submarine, Spicy Cool, Awesome Surprise, Asian Twist dan Jazz It Up.

Mahamahu senyum sampai ke telinga sedap punya pasal..haha

Saya suka yang Awesome Surprise sebab ada timun dan rasa melon J

Eh, mesin karaoke tadi takkan nak tengok je?

BBL tengah sibuk pilih lagu nak nyanyi..

Tapi saya yang nyanyi dulu..hahaha..memang pantang tengok mic :p

Jumpa dengan adek Ameera :)

Oh..tolong la..bas terlalu cantik..tak dapat nak menahan diri dari buat aksi terlampau ni..hahha

Amacam? Jeles kan tengok kami berjimba berparti kat dalma bas yang super ohsem ni? Eleh..tau dah! Takpa..jangan rasa gundah gulana sebab awak pun boleh! Yezzaaaa…awak pun boleh rasa macam mana syok nya berparti dalam bas  F&N Fun last ni.
Caranya mudah saja..awak hanya perlu join contest yang diadakan di F&N FB Page.

Hanya 3 langkah mudah untuk menang FUN Bus Party bersama 6 orang rakan dan RM1000!! Whoaaaa.

Langkah 1: Log on FB dan klik pada F&N Fun Blast link ni bit.ly/FNNfunblast2 (Desktop) atau   bit.ly/FNNfunblastmob2 (Mobile)

Langkah 2 : Klik “Let’s Play”

Langkah 3 : Pilih dan tarik bahan –bahan yang betol ke dalam cawan untuk mendapatkan resepi Ais Krim Soda Mocktails

Langkah 4 : Kumpul lebih point bila awak pilih bahan yang betol dan point akan ditolak jika bahan salah.

Langkah 5 : Selesaikan kesemua 5 langkah dan unloack satu bonus level untuk dapatkan point yang lebih tinggi. Peserta boleh ulang semula untuk main, tapi hanya akan dipilih sebagai pemenang sebanyak satu kali.


Point tertinggi akan MENANG!!


Senang je kan? Saya pun da cuba:)


Klik “Let’s Play”

Register dulu ye? Baru boleh main :)

Level 1..ini bahan-bahannya..ingat tau..kejap lagi nak kena pilih bahan yang betol.

Bahan-bahan ni akan bergerak..awak kena pilih cepat-cepat.

Ada 5 level ke semuanya..dan 1 level bons..main dan dapatkan point tertinggi okey?


Hishhh…senang sangat lah!..Untung-untung boleh menang Party Bus F&N Fun Blast ni..siap boleh menang RM1000 lagi..perhhhhhh..gila tak nak?

Jangan lepaskan peluang ni okey? Rugi oooo..!          

Prizes
Grand Prize x 6 : Each winner + 6 friends will win an exclusive F&N FUN Blast Party on a bus.
Weekly Prize x 14 : 1 pair of GSC movie tickets

Contest Period
9th December 2014 – 22nd December 2014

Untuk info lanjut sila layari :



xoxo,

post signature

You Might Also Like

13 comments

  1. dah mcm dlm kelab mlm ... mcm2 perasa air ada tu ...

    ReplyDelete
  2. Ala buruknya pic kita.. haha apa2 pun f&n sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa...burok ke? Yg mne 1 ni..rse mcm ok je sumeeee..

      Delete
  3. wow kak ayu wow!!!!! hihuhi.
    Amboi suka ye berjimba ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...ampunnnn..prangai mmg burok sket klu dpt mic :p

      Delete
  4. Replies
    1. Arrrrrrr..lamenye xnmpk!!! Nk terjah blog skg gak..hehe

      Delete
  5. Ini rupanya event yang Amy J pergi. Nampak macam seronok!

    ReplyDelete
  6. wahh gila happening kot....tak pernah lagi tgk bas macam ni kat KL...memang best la!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa...mmg happening!! The first ever kat msia nihhhh..rugo ooo xjoin contest die.

      Delete
  7. Alaaa selalu tak dapat event gini. Hahahaha. Tak aci betul berjimba sorang sorang. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elehhhhh...xdpt ke xnk pegiiiiiiiiiiiiii

      Delete

Youtube Channel

Blog List

Blog Archive