Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest]

Wednesday, December 03, 2014

Salam awak~


Lazada Online Revolution!!

12 December 2014

Blogger-Contest


Lazada Malaysia akan mengadakan Online Revolution Lazada pada 12 December 2014 iaitu 12 hari sebelum perayaan Krismas. Lazada akan menawarkan promosi menarik serta tawaran eksklusif untuk pelbagai kategori selama 24 jam. Dapatkan apa yang anda inginkan musim cuti ini, dari telefon bimbit, tablet dan peralatan elektronik hinggalah ke fesyen, barangan rumah, alat permainan dan peralatan sukan. "



Jadi contest nya ialah, kalau saya ada RM1,212.00 apa yang saya nak beli kat Lazada ni?


INI.


Hanya RM 1,190.00 di Lazada selepas diskaun 30% dari RM1,699.00


Specifications :
  • 20.3MP APS-C CMOS Sensor
  • r3.0" 460.8k-Dot Tilting LCD Monitor
  • Full HD Video Recording at 30 fps
  • Built-In Wi-Fi Connectivity with NFC
  • Full-Resolution 5 fps Shooting
  • ISO 100-25600
  • Wink Shot and SMART Shooting Modes
  • Samsung 16-50mm f/3.5-5.6 ED OIS Lens
  • Includes SEF8A Flash and Lightroom 5

Arghhhh..bole pengsan oi kalau tengok lama-lama..teringin da lama sangat da ni..tapi qisti taknak beli kan..

"Simpan duit kawin lagi bagus" katanya

kedekut betol! haha.

yela, bukannya takda camera langsung kan..cuma...cumaaa..cumaaaaaaaa....

nak yang boleh selfie nampak muka! :p
okey, mintak maaf..over react.

Sebenarnya tujuan utama nak camera yang sebegini rupa sebab :

1) Still, nak yang boleh selfie~~ ini penting..hehe
2) Nak camera dengan MP yang lebih tinggi dari camera yang ada sekarang ni..maklum lah, hidup tak pernah puas :p
3) Boleh ZOOM jauh-jauh punya~~
4) dan yang penting, ada Wifi! boleh update terus kat Instagram~


Ini serious.


Kenapa saya nak camera yang ada ciri-ciri yang saya sebutkan tadi?

Sebab percaya lah, camera sangat penting kalau pergi ke mana-mana event. Kepuasan bergambar tu lain kalau ada camera cenggini. Pastu rasa macam semua gambar kita snap cantik je...hahahah..

Wifi tak penting, Flashair kan ada? mm..memang lah...tapi..tapi..berkenan sangat dengan camera yang ni :(

Buat apa nak pakai DSLR yang besar gedabak tu kalau camera compact comey lotey ni bole bagi kualiti yang sama macam DSLR kan? Saya bukan nya nak jadi pro. Cuma untuk kepuasan diri :)
Kecik pun kecik..ringan pun ringan..tak sakit tengkuk nak hayak ke hulur ke hilir..hehe

dan..itu cerita kalau saya ada RM1,212.00 lah kan..kalau takda dok diam-diam pakai camera yang ada tu je..sigh

Korang kalau nak join contest ni bole refer blog Iday ni..dia lah punca segala luahan hati nak kan camera ni! Untung-untung menang boleh dapat cash, shopping kat Lazada :)



xoxo,

post signature

You Might Also Like

11 comments

  1. Wiwiwiwiii nak camera cemni jugakkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  2. bestnya dapat shopping dengan lazada...
    good luck ayu..

    ReplyDelete
  3. Wahhhh, blog dah bertukar wajah. Cantiiikkkkkk. Hehehehe. Makcik Ayu thanks join ye. Heheheheh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah...hasil semalam ni..blom siap lagi...................................

      Delete
  4. wow skrin dia leh pusing. buat selfie best nie ekekekekeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah!! tau xpe! mengancam kan? mengundang btol lah :P

      Delete
  5. kak ayue! pahal lawa nauuuuuu blog,simple but nice tahu!!! good luck tau :D

    ReplyDelete
  6. sempoi sempoi! hehe besnye kalo dpt betoi2 kan ehehe.. all d best. sy pon join berangan hehe

    http://ana-mizu.blogspot.com/2014/12/shopping-rm1212-at-lazada-malaysia.html

    ReplyDelete
  7. wah kalau dapat ni best juga hehee Semoga berjaya :)

    ReplyDelete

Youtube Channel

Blog Archive