Surprise dinner untuk Si Jantung Hati

Wednesday, December 31, 2014


Assalamualaikum awak~~


Kali ni macam excited sikit nak menaip sebab semalam ada dinner dengan encik tunang :)
Ecece..hati tengah berbunga-bunga ni sebab kami dinner dekat tengah Dataran Shah Alam tu haa..mana ada kedai makan dekat situ? Memang lahhh..kami bukan makan dekat kedai..bawak bekal pun tidak..tapi kami guna servis Food Panda!! 



" Foodpanda is an online food delivery service that makes it easy for customers to order food from the best restaurants in Malaysia and get it delivered at their home. With more than 500 restaurants to choose from, foodpanda makes food delivery in Malaysia faster, easier and more convenient "




Seriously, saya tak pernah order pun dari Food Panda ni. Tak pernah terlintas pun nak guna servis diorang. Tapi sebab semalam nak ajak qisti pergi dataran..lepak sana teman dia konon rindu sebab da berapa hari tak jumpa..last weekend dia pergi jadi sukarelawan hantar makanan ke mangsa banjir Kelantan..jadi semalam kita lepas rindu la okey? *Sila jangan muntah darah*

 Sebenarnya..boleh je kalau nak suruh dia senyummmm..tapi camtu lah jadinya..muka tak boleh blah!

Bila ketawa..merajuk pulak dia ni..tu yang dia tak nak senyum da tu..haha

Tiap kali keluar dating, bila time nak bayar apa-apa, memang Qisti yang akan keluar duit. Saya memang jarang sangat lah belanja dia..jadi kali ni nak belanja dia senyap-senyap..dia tak tau pun yang saya nak order dinner malam tu :)

Qisti peminat tegar daging. Apa-apa jenis masakan yang berunsurkan daging dia suka. Salah satu favourite dia is Beef Ribs dari TGI Fridays tu..nak dine in macam da bosan sangat pulak..nak delivery, TGI Fridays mana ada delivery servis! Time ni lah Food Panda jadi hero! hohhoo..

Awak mesti tak tau kan yang Food Panda ni boleh delivery even kat tengah dataran tu. Sama lah saya pun..ingatkan diorang hanya boleh delivery ke tempat yang beralamat tepat..contoh macam no rumah ke...pejabat ke..bangunan ke..tak sangka sampai ke tempat umum tu pun rider Food Panda ni boleh hantar. 


Before keluar rumah, saya da order siap-siap guna Food Panda apps so that bila sampai sana nanti, makanan pun sampai lebih kurang time tu jugak. Food Panda siap bagi estimate time, jangan risau :)
Tunggu punya tunggu, tiba-tiba saya dapat whatsapp dari rider Food Panda..saya terus call supaya senang dia nak carik saya..tapi dia tak angkat..pelik..tengok balik phone, dia hantar message lagi..


Terus saya terkesima sekejap.

"I'm deaf"

Even dia kurang upaya, tapi keinginan untuk kerja tu ada..dia tak jadikan kekurangan dia tu penghalang untuk dia cari rezeki halal..alhamdulillah..and saya tabik sebab Food Panda ambil golongan orang kurang upaya ni bekerja dengan diorang..I'm impress!




Makanan da sampai dengan jayanya :) Qisti hanya mampu geleng kepala tengok perangai bakal bini dia ni..

"Awak..terharu kan? kan? kan? hehe..saya order favourite awak ni~~"


Fefeeling candle light dinner walaupun candle nya takda..hehe..but the feeling is there :)
Thank so much Food Panda! 

Ini Qisti punya..Beef Ribs

Ini saya punya..Tennessee Chicken


Mana yang nampak lagi menarik?

Ofcouse lah dia punya!! Geram je tengok dia makan ribs tuuu..peh!


"Awak...macam sedap je awak punya beef ribs tu :( "



Dan...atas sebab inilahhhh saya makin montel sekarang ni..haishh


Hah! awak mesti teringin jugak kan nak buat suprise macam ni? elele..ngaku je lah..takpa,.jangan pening-pening..meh nak ajar sikit camne cara nak guna Food Panda ni :)

Download apps Food Panda ni dulu dekat smartphone awak.


Pilih lokasi mana awak nak Food Panda hantar delivery

Nanti dia akan display restaurant yang available dekat lokasi yang awak pilih tadi..macam-macam ada!

Siap pilih menu..confirm kan betol ke tidak

Dan checkout :) As simple as that!

Awak boleh pilih nak bayar "Cash on Delivery" ke or bayar online (Credit Card)

Senang sangat kan? Ada lebih dari 500 restaurant yang awak boleh pilih dari Food Panda ni..takda la bosan makan makanan yang sama je..hari ni tekak melayu..nak makan pedas-pedas..esok tekak orang putih nak makan pizza pulak..lusa tekak jepun nak makan sushi..pastu tekak mexico..pastu tekak mamak..hehe..ngada betol tekak ni :p

Cepat-cepat install apps Food Panda ni ok? Nak order online je pun boleh..terus hantar ke pintu rumah awak..jimat masa..tak payah keluar bazir minyak..bazir parking..bazir tol..kalau time lunch pulak takyah sesak ramai-ramai nak bayar kat kaunter..panas lagi..mekap cair! hehe


Saya da ada pengalaman manis dengan Food Panda..awak bila lagi?



Untuk info lanjut, awak boleh jengah website mereka :

foodpanda website www.foodpanda.my

and

Thank you so much The Butterfly Project Malaysia for this opportunity :)




xoxo,

post signature

You Might Also Like

12 comments

  1. Amboiii

    Schweetnya cecinta fefeeling candle light

    ReplyDelete
  2. swett.. TGI best!! idea yang bagus!... romantik!

    ReplyDelete
  3. So sweet Ayue.. Nak kena belajar jugakk ni buat dinner mcm ni...hehhehe

    ReplyDelete
  4. so suwittt.. ala2 candle light dinner lagi.. ^_^

    ReplyDelete
  5. Wahh. Bestnya. Ketinggalan kejap sebab baru tau. Hehe. Terus rasa nak install. Boleh guna nanti. Respectlah dengan bos food panda ni sebab ambik pekerja tanpa bezakan keupayaan orang. Moga ramai lagi bos dapat buat benda yg sama. :)

    ReplyDelete
  6. alaaa bestnyer ! lame xsweet2 cm ni..down rase..haha

    ReplyDelete
  7. Dengan secara tiba tiba qisti terjebak dalam hal blogging lagi. Hahahaha. Eh nak trylah juga FoodPanda ni. Alang alang kita ada vocer. :D

    ReplyDelete
  8. Wahhhhhh best banget kak ayue sweet nak mati omggggg hahahahahaa piwit piwitttt

    ReplyDelete
  9. Harap food panda ada kt seremban. Haha

    Sweet sgt lah korang niiii

    ReplyDelete

Youtube Channel

Blog List

Blog Archive