2015, Please be nice

Thursday, January 01, 2015

Assalamualaikum awak~~

2014 bukan lah satu tahun yang happy buat saya..terlalu banyak yang sedih dari yang gembira..dan benda yang buat saya paling..palingggg sedih is WEDDING POSTPONE!! We're surpose to get married last year..tapi mungkin jodoh belom sampai..


Enough.


Past is past. 2015 gonna be moreeeeee happy than i ever thinking of..guess what, my adek sayang nak bersalin this February!!! woohoo!! Lagi seorang anak buah.but kali ni macam excited lebih sikit sebab jantina nya tidak diketahui sampai lah sekarang..pemalu sungguh..i was hoping for baby girl..ecece..macam anak sendiri pulak kan? Takda lah..sebab her first child is boy..so yang second ni maklang dia harap dapat perempuan..boleh la sepasang! Ameennnn..tapi, apapun..harap adek selamat bersalin and baby sihat..itu yang penting.


Then.


HOPEFULLY tahun ni dapat lah kahwin..moga jodoh tu sampai lah tahun ni hendaknya..tolong doa sekali ok? Amennnnnn.


Azam? 


Sure lah ada..antara capai dengan tak je..hehe..


Jadi azam tahun ni..which is same dengan azam tahun lepas..nak kurus!
hahah..ok..cliche sangat..tau..tapi last year hampir berjaya ok! hampirrrr sangat sampai la kahwin tunda tu..start makan tak ingat dunia balik..langsung takda pantang..aiskrim tengah malam? takda hal lah! hahah..hamek kau..tahun ni terhegeh-hegeh nak kurus balik..padan muka..tahun ni target 50kg..fighting!


Second, dapat kerja baru..ini serious! KERJA BARU. kena usaha sampai dapat jugak..

kalau yang second tak menjadi, ada plan B.

Plan B still dalam perancangan..belom ready nak reveal lagi..moga dipermudahkan hendaknya segala hal ke arah itu..kalau lepas, insyaallah..saya kongsikan dengan awak..kalau tak lepas, diam-diam sudah! haha.

ok..itu je so far..tak boleh tamak-tamak azam..yang ini pun belom tentu lagi tercapai :p

Doakan saya ok?


Eh, 2014 ada yang manis laaa...saya dapat pergi Jepun kan!! ahahha..boleh pulak lupa..haa, yang itu entry coming soon..ada ole-ole la nak bagi nanti..hishh..lupa pulak :p


Selamat tahun baru awak~~


(^^,)


xoxo,

post signature

You Might Also Like

23 comments

  1. selamat tahun baru Ayu. ala jangan sedih tak dapat kawin tahun lepas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..sedih la jgkk..tp xpe..azam taun ni kena kawen! :p

      Delete
  2. ayu :) semoga ayu join aini kawen tahun ni :) aminnnn...nanti boleh baca story wedding prep ayu lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ainiiiiiiiiiiiiiiiiii....

      slalu tgk aini post psl prep kawen...bukan xmo singgah..tapi hati ni tak berape kuat sket..hehe.sori ea?

      tq tau..amennnn :)

      Delete
  3. Wahhh. Dapat pergi jepun bestnya. Moga tahun ni lebih baik dari sebelumnya. Moga akak dapat langsungkan perkahwinan dengan lancar semuanya. Mana tau IM pun sampai jodoh tahun ni :p
    Selamat tahun baru ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqqqqqq!! hehe..happy new year jgk...eh, cepat2 lah kawen! haha

      Delete
  4. happy new year... semoga 2015 lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya.. amin.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear :)

      happy new year too :)

      amennn

      Delete
  5. ayueee ! semoga semua azam tuk 2015 tercapai tau !! kawen dan kurusssss !!! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tq fadh!!

      skrg mok2 kn? hahah..pas bersalin nnt kt kurus same2 ok? :P

      Delete
  6. Selamat tahun baru Ayue , semoga dapat kawen juga tahun ni. Hehehee. Eh ole ole , okay nak. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ui makcik! kawen nnt trun melaka ok?! haha

      nak buat GA la ni..join tau!

      Delete
  7. Selamat tahun baru kak Ayue, moga tahun ini kak ayue kawenn!! hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy new year azwarrr :)

      amennn..tq tau :)

      Delete
  8. Moga kak Ayue dapat kahwin cepat! Amin :)

    Nak ole-ole dari Jepun. hehehehe

    ReplyDelete
  9. Insya Allah moga semua urusan di Tahun 2015 ni dipermudahkan! :)

    ReplyDelete
  10. Untung lah ke jepang kak yu hehehehehe
    Oh ya qila doa jodoh kak dgn ehem ehem dipermudahkan hihi.
    And hey jom kurus sesama wiwiwwiw

    ReplyDelete
  11. Selamat tahun baru ayu. ehhh, lambat 3 hari. hahaha, selamat hari lahir jugak. semoga apa yang diinginkan tercapai ye! InsyaAllah. hehe

    ReplyDelete
  12. Scha berdoa agar ayu dpt kahwen thun ni. Aminn.

    ReplyDelete

Youtube Channel

Instagram

Facebook Page