Butterfly Beauty Challenge : My 2015 Makeup

Thursday, January 29, 2015

Assamualaikum awak~

Entry kali ni memang agak mencabar sebab saya kena bercerita tentang mekap..MEKAP/MAKEUP.
Siapa yang kenal saya, memang tau yang saya ni langsung tak reti mekap..paling best pun reti pakai eyeliner je..eyeshadow, blusher semua tu memang saya fail..fail habis..tak reti langsung.

Tapi sebab da nama Butterfly Beauty Challenge kan. Ayuh! Cabar diri untuk kelihatan cantik dengan mekap tahun 2015 ni..hehe

Actually ni adalah task yang ke 2 dari Beauty Box yang saya dapat masa Butterfly Christmas Dinner haritu..kalau awak tak tau bole jengah entry ni kejap..banyak woo beauty produk yang saya dapat..seronok gila.


So, mana satu nak mula dulu ni? hehe..produk yang jadi pilihan saya untuk buat "My 2015 Makeup" ni adalah :


Hah..semua pink..semua produk ni murah je..harga dia affordable..nak buat rutin harin pun boleh :)




DOLLY WINK LIQUID EYELINER IN BLACK

Harga : RM55.90 (Sasa Outlet)

Hehe..memang produk yang paling saya suka lah..eyeliner yang sedia ada ni pun da tinggal nyawa-nyawa ikan..dapat yang ni memang seronok habis..saya suka pakai eyeliner..err..mungkin sebab ini je yang reti? haha..tapi memang saya suka pakai..hari-hari pakai sebenarnya..pakai bedak, pakai eyeliner..itu wajib :P 


Tengok! Senang gila pakai oiii..halus betol eyeliner ni..senang nak handle..takda comot bila pakai nanti..kalau salah sikit, boleh repair sebab yang salah tu halus je..hehe..ini berdasarkan pengalaman sendiri :P




MAYBELLINE BABY LIPS ELECTRO POP

Harga : RM14.90 (Pasaraya / Guardian / Watson)

Saya suka gila pakai lip balm..da macam-macam jenis lip balm da yang saya pernah pakai..antara yang jadi favorite lip balm dari Maybelline..tapi yang Electro Pop ni saya belom pernah beli lagi sebab saya suka beli yang warna putih..tak warna la senang cite..


Then, bila saya cuba pakai Baby Lips Eletro Pop ni, rasa macam best pulak sebab warna pink kat bibir jadi just nice..nampak natural je..tak melekit..takda bau tak menyenangkan..kira best lah..boleh jadi salah satu dari list favorite lip balm saya :)




COLLECTION HOTLIGHTS LIPGLOSS

Harga : RM24.90 (Pasaraya / Guardian / Watson)

Mesti pelik kan kenapa nama dia hotlights? Lipgloss ni adalah yang paling ohsem sekali saya pernah ada..hehe..sebab nya bila bukak je lipgloss ni, ada lampu menyala!


Pastu siap ada cermin dekat lipgloss ni..kalau awak dalam gelap..dalam toilet ke..dalam parti je..kan ke gelap? haa..lipgloss ni memang sangat membantu..ada lampu siap-siap da..takda la comot bila pakai nanti..hehe





MAYBELLINE COLOR SHOW NAIL POLISH

Harga : RM9.90 (Pasaraya / Guardian / Watson)

Err..yela..memang saya tak pakai pun nail polish ni..tak pernah pakai pun sebenarnya..tapi sebab ada dalam Beauty Box kan..review jugak lah..hehe..mana tau bermanfaat untuk orang yang pakai nail polish kan? :)


Dari apa yang saya baca, tengok dan cuba..Maybelline Color Show Nail Polish ni warna ni sangat cantik..sesuai untuk dipakai oleh orang yang gelojoh macam saya ni sebab dia memang tahan lasak...pastu warna dia shining..jauh lagi da boleh nampak kuku-kuku mu itu~


Okey.


Siap..jadi macam mana rupanya My 2015 Makeup tu? 


Mekap harian saya..memang macam ni lah kalau ke mana-mana pun..takda mekap lebih-lebih..tapi kan..untuk tahun 2015..nak pergi mana-mana event, takkan nak mekap dull macam ni jugak kan?


So, untuk tahun 2015 ni macam nak try something new..


Dengan tambahan ini..

Eyeshadow

dan lipstick sikit..




My 2015 Makeup is like this!!



Mekap saya masa pergi Party Of The Century hari tu..walaupun agak comot, tapi saya mekap sendiri okey...hehe..dengan produk basic tadi, Dolly Wink Liquid Eyeliner, Maybelline Baby Lips Electro Pop, Collection Hotlights dan tambahan sikit eyeshadow dan lipstick, i've got my 2015 Makeup! Wee~~ Rasa seronok pulak bila da belajar sikit-sikit macam mana nak mekap :)


Settle task 2..task 3 coming soon :)

Untuk info lanjut tentang produk yang saya bebelkan tadi, boleh jengah FB diorang okey?




xoxo,


post signature

You Might Also Like

15 comments

  1. Nice review. Gambar terakhir tu agak kelakar ya. Hahahaha!

    ReplyDelete
  2. dah pandai mekap sendiri... untunglah.

    ReplyDelete
  3. miami pon ada lipstick eh.. boleh cuba ni :)

    ReplyDelete
  4. nice review.
    suka mekap2 simple2 kecuali kalau untuk event kan. . :D

    ReplyDelete
  5. Cantik je ! Ye ke before ni tak belajar mekap. Macam tak je. Haha. Ajar pleaseeee. :D

    ReplyDelete
  6. Dekat sini Maybelline lip balm yang colour-colour tu agak famous juga lah.

    ReplyDelete
  7. hahaha comel je gambar last tu... ^_^

    ReplyDelete
  8. perghhh! ada naked eyeshadow oiii! melampau!

    ReplyDelete
  9. Love the color of that pinky Baby Lips Eletro Pop.. Soft2 saja kan color dia.. :D

    ReplyDelete
  10. eh..miyami ada lipstik erk?..ahkak baru tau...

    ReplyDelete

Youtube Channel

Blog List

Blog Archive