DIY Fringe Dress for 1920s Great Gatsby Theme Party

Sunday, January 25, 2015

Assalamualaikum awak~

Hari tu masa Party Of The Century, saya ada bagitau yang saya jahit baju sendiri kan untuk ke party tu? Actually bukan lah jahit keseluruhan baju..hehe..saya DIY baju yang sedia ada..makeover jadi baju yang lain supaya bersesuaian dengan tema Party Of The Century tu..iaitu Glamorous 1920s atau The Great Gatsby :)

Okey..awak mesti tau and mesti da banyak kali da nampak dress lycra ni kan..belambak..bersepah-sepah jual dengan harga yang murah..saya pun tak terlepas untuk buat koleksi dress tersebut..

Makanya, lepas tension sebab da beberapa hari carik dress tak jumpa yang bersesuaian untuk ke party tersebut, muslimah version ofcourse..saya pun nekad untuk buat dress sendiri..

Dan, terciptalah dress ini..heheh


Senang je sebenarnya..saya cuma guna renda rambu ramba tu..jahit keliling dress tu..
"

Untuk bahagian tangan pulak..saya jahit hand sock untuk cover corak sedia ada tu supaya match dengan kain :)

Boleh la kan..dari takda..

Saya dapat ilham untuk DIY dress ni dari gambar ni :


dan ini


Jadi ini





Done! Siap untuk berparty.. :)

Dengan dress ini jugak, saya sedang dipertandingkan untuk menang Best Dress!! Kalau awak saya patut dan layak untuk diberi 'Like' ..sila lah like gambar kat atas ni eh? hehe..thank you!

Sayang awak ketat-ketat :)




xoxo,

post signature

You Might Also Like

9 comments

  1. wahhh pandainya diy sendiri dress. cantiknyaaa ^__^

    ReplyDelete
  2. serius lawaa..
    kalau saya takdenyer nak diy dress sendiri rabak jadinya haha

    ReplyDelete
  3. tung nya jadi kak ayu ni ish dah lah cantik pandai kreatif gila peh peh

    ReplyDelete
  4. Salam singgah pagi ayue...wahh...memang kreatif....

    ReplyDelete
  5. pandainya jahit... kreatif pula tu... cantikkk ^_^

    ReplyDelete
  6. Untunglah kreatif dan rajin Ayue oii. Hahaha. All the best ! :D

    ReplyDelete

Youtube Channel

Instagram

Facebook Page