Pabila tunang tak pandai buat birthday surprise

Saturday, January 03, 2015

Assalamualaikum awak~


3 Januari 1987 jam 8.45 pagi


Saya lahir.


Hehe..syukur alhamdulillah..genap 28 tahun da sekarang..syukur sebab masih diberi peluang oleh Nya untuk bernafas di muka bumi ni..moga diberikan umur yang panjang dengan kesihatan yang baik..amennn..

Al-kisahnya semalam. (2 Januari)

Birthday girl, sure lah nak yang best-best je yang jadi hari ni kan?

Tapi saya? 

Dari malam tadi..sampai lah ke tengahari..menangis..yeee...menangis! sedih punya pasal sampai mata bengkak gila punya..Qisti buat hal.

Qisti

1) Manusia yang memang langsung tak reti..FAIL tiap kali buat surprise..pernah la dua tiga kali dia buat yang jadi..tapi yang minor-minor je..major belom pernah jadi.

2) Manusia yang memang hati keras..keras ke? Langsung tak romantik..nak tunggu dia romantik, berzaman lah tunggu..malu katanya..MALU! peh..tak boleh blah betol alasan.

3)  Manusia yang paling susah nak senyum bila nak snap gambar. PALING. Andai kata lah dia terpaksa jugak kena snap gambar, contoh gambar passport, muka dia memang macam mintak penyepak..haha..ini serious.


Jadi, apa hal nya yang dia buat sampai saya nangis bengkak-bengkak mata tu?

Semalam, saya da siap-siap konon nak pergi celebrate birthday lah kan..dia suruh datang rumah family dia kat Sg Buloh tu..saya pun drive lah ke sana..sampai je, mak dia sambut and kata qisti takda kat rumah..pergi Setia Alam..

Eh, da kenapa mamat ni. Suruh orang datang, tapi dia da pergi Setia Alam dulu..nak celebrate seorang ke..huhu..takpa lah. Masuk rumah dulu, tunggu dia balik..

Borak punya borak, saya tanya mak dia..


"Qisti pergi Setia Alam tu buat apa makcik? "

"Ow..dia pergi beli kek ayue lah"


Nampak tak?? Nampak tak kat situ betapa PANDAI nya dia buat surprise!
Masa tu rasa macam...apalah yang kau buat ni incik tunang oiiiii...geram pun ada rasanya..

Dia balik dengan muka excited, bajet macam saya tak tau lagi agenda dia..layankan je dulu.
Sangat hargai effort dia belikan kek..celebrate dengan family dia..tapi..tu je..


Settle makan kek, saya pun balik..dia kata ada kerja esok, tak dapat jumpa.


WHAT!! 


Itu je? Datang rumah, makan kek. balik..romantik lah sangat kan..tak sempat sampai rumah lagi da nangis dah..lagu malam tadi kat Hotfm lagu sedih pulak, lagi lah laju air mata ni..sampai je rumah, tidur..tak nak fikir apa-apa dah..biarlah nak jadi apapun. Sentap.


Esoknya.. (3 Januari)

Belom bangun tidur lagi..malam tadi nangis..susah nak tidur..phone bunyi..bila angkat..


"Saya kat depan rumah ni, cepat siap..kita keluar jalan-jalan hari ni"


Arghhhh!! Terbeliak terus biji mata ni ha..geram, stress..tapi happy and excited! Bazir air mata je tau semalam..sengal punya incik tunang..huhu

I'm a happy girl! Dengan aiskrim kat tangan.. :p


Muka tu...hishhh!

Macam sinchan pun ada dia ni..kepala bulat je pakai cap tu..haha


Thank you awak :)



So...seronok kena surprise? 



Padan muka.




xoxo,

post signature

You Might Also Like

15 comments

  1. ,ALAHAI BARU JE QILA PUJI SEMALAM HAHAHAHA
    WHY SO SWEET KAK AYUE WHY WHY AWWW <33333333

    ReplyDelete
  2. BTW HAPPY BIRTHDAY KAK AYUE!
    I LOVE U
    LAP U KILAT KILAT HEHE
    STAY STRONG
    STAY CANTIK
    WIWIWI <3333

    ReplyDelete
  3. Hahaha.. That's man... Sory la.. Kikiki
    Papaglamz singgah dan follow kt sini..

    ReplyDelete
  4. Tahniah ayu..rasa srokon da org ingati hari istimewa kita kan

    ReplyDelete
  5. Hahahahah sabar je ingat kan apa lah tadi kan sampai bengkak mata nangis... biasalah awak lelaki memang begitu :) hehehe

    Happy Belated Birthday Ayue!

    ReplyDelete
  6. kak ayue!!! happy belated bufday!!! sorry lambat wish dan semoga lepas kawen..abg qisti romantik level 200%!!! haha... sabar jelah... apapun...effort abg qisti thorbaik...kalau onie caiyak gak..kah!

    ReplyDelete
  7. hahahah kesian ayue.xpe lah skrngnya dia try nk suprise. ada yang hati batu buat xtaw je hehehhe,

    ReplyDelete
  8. hihihi.. suwitt sangattt... happy belated besday ayu.. ^_^

    ReplyDelete
  9. Wow ... untunglah ... btw happy belate birthday

    ReplyDelete
  10. hikhik comel je..kan da bazir air mataq tu..tp btol la..laki ni mmg pelik..susah nau nau nk faham ape kite nak kan..fadh ni siap ckp pleaseeee bt mcm ni mcm tu..hahaa

    ReplyDelete
  11. hahaha nakal.. selamat hari lahir Ayue

    ReplyDelete
  12. Happy belated birthday Ayue..arini birthday kite..hihi..

    ReplyDelete
  13. Hahaha. Ingat apa lah tdi nangis2. Surprise betul!

    Happy belated birthday ayueee!

    ReplyDelete

Youtube Channel

Blog List

Blog Archive