Sakae Sushi Tiada Sijil Halal

Monday, January 12, 2015

Assalamualaikum awak~


Just a short update.

Ada yang tanya saya pasal Sakae Sushi halal ke tidak bila saya up entry ni.


Tak berani nak cakap, so saya tanya sendiri dekat FB page Sakae Sushi.

Saya tanya :


Hi,

I'm ayue, i just wrote about your fortune salmon yee sang on my blog..and my readers keep asking whether sakae sushi is halal or not?


I know that your restaurant doesn't have halal cert right? But is it okey for muslim to eat there?

Please advise..
Thank you.

Regards,
Ayue Idris


Lepas 2 hari pihak Sakae Sushi reply :


Hi Ayue,thank you so much for your support and for joining us in our recent event and thank you for sharing your experience with your readers.Regarding your enquiry we do not carry a halal certification at the moment. However,rest assured, all our dishes are completely pork-free. In addition, all our meat and chicken suppliers are compliant with halal requirements. We also do not add mirin (a type of Japanese alcoholic condiment) into our sushi rice.

Hope this clarifies.Thank you and have a great day ahead!


Tepuk dada, tanya selera :)

Hope this help untuk awak yang tanya pasal Sakae Sushi ni ye :)


xoxo,

post signature

You Might Also Like

17 comments

  1. Oooo , pork free. Banyak dah kedai pork free. Bak kata Ayue , tepuk dada tanya selera. Gitu.

    ReplyDelete
  2. tak pernah makan dekat situ lagi

    ReplyDelete
  3. good effort ayue.. at least dah dapat jawapan dari empunya restoren

    ReplyDelete
  4. suka japanese food. rasanya diorang tak ada halal cert sebab susah nak dpt kot. kat Malaysia ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy xsure tentang tu..tp pihak sakae sushi ade mention yg sumber2 diorg sume halal :)

      Delete
  5. Kalau rasa was -was baik tak payah makan. Tapi aku, Sakae memang tempat fav, boss belanja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol :) klu was2 jgn mkn ye..sy suke japanese food :)

      Delete
  6. Bagus ayu buat entry camni, atleast orang tahu benda sebenar buat keputusan sendiri "tepuk dada,tanya selera" Heheheh Harap-harap diorang cepat-cepat dapatkan sijil halal tu.

    ReplyDelete
  7. tak pernah pergi lagi dan tak suka sushi hehehe

    ReplyDelete
  8. Assalam ayu,
    salam perkenalan yer
    ooooooooooooooooooo...gitew
    tapi akak takuit la nak masok sebab kat penang ni memang akak nengok TAKDAK langsung melayu masok he3
    dah lama teringin nak try sakae
    yang hubby akak tak bagi pi sebab gambor katak tu haaaaaaaaaaa he3
    tu la pasai dok pi sushi king sajork sob3
    pa pun kalo ayu sudi jemputla singgah & join blog akak jugak yer nanti :)

    ReplyDelete
  9. Singgah sini
    Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
    Jemput join segmen saya yg terbaru ni ye..

    Segmen Mencari Bloglist blogahbar

    Senarai Peserta

    Mari sama2 kita berblogwalking kenali rakan blogger anda..

    ReplyDelete
  10. senang kata, kalau tak yakin...carilah kedai yg ada Halal cert...sebab yg buat choice nak makan tu kita sbnrnya :)

    ReplyDelete
  11. great effort dear...

    senang2 drop by follow kite... http://www.mieranadhirah.com

    ReplyDelete

Youtube Channel

Instagram

Facebook Page