Trigold Eyecare : Kurangkan Power Spec Anda

Tuesday, March 10, 2015

Assalamualaikum~

Silau mata ni memang da lama da menghantui diri saya sejak dulu lagi. Memang saya risau kalau drive malam-malam sebab takut tak nampak jalan or tak nampak kereta depan bila lampu dari kereta berlawanan arah kena mata saya. Agak terok la sebenarnya tapi belom sampai tahap kronik. Saya masih boleh drive waktu malam, cuma kena EXTRA carefull. Yela, malang tak berbau kan. Apa-apa pun bole jadi walau pun dengan hanya silau mata.

Cuma, yang saya perasan lately saya banyak habiskan mata depan PC, tablet and smartphone. Which is sangat tak bagus untuk mata. Siang malam pagi petang sampai la nak tidur, benda last yang saya pegang mesti phone. Bangun pagi-pagi pulak benda first yang saya tengok, phone. Tak bagus ye untuk mata. Kebarangkalian untuk mata cepat rabun tu tinggi kalau inilah rutin harian saya.


Ada tak kat sini yang alami masalah macam saya? Tak rabun jauh, tak rabun dekat, tapi silau mata dan mata penat sebab mengadang PC lama-lama? Mesti ada kan? Baru-baru ni saya ada cuba satu produk pengjagaan mata. Kononnya dapat mengurang masalah rabun mata, silau mata, penglihatan kabur dan sebagainya. Nak tau apa dia? Ni ha.


TRIGOLD EYECARE


Minuman kesihatan untuk masalah rabun mata, silau mata, penglihatan kabur dan sebagainya dengan pelbagai khasiat. Alternatif lain untuk merawat masalah mata selain dari pasrah dan redha untuk pakai spek terus bila ada masalah mata.


Bagus kan? Saya pun hampir-hampir nak buat spek untuk rabun mata saya ni tau. Memanglah kadang-kadang rasa bila pakai spek ni macam style je. Tapi bila saya fikir balik, kalau pakai sekali sekala ok lah kan. Kalau kena pakai sentiasa, mata pun boleh jadi penat camni. mata rasa tak bebas pulak tu. Jadi saya ambil keputusan untuk cuba dulu Trigold Eyecare ni dan tengok kesannya.


Ada macam-macam kegunaan dan khasiat dalam Trigold Eyecare ni. Antaranya :

  • Membantu mencerahkan penglihatan mata.
  • Mempunyai kandungan antioksida yang tinggi.
  • Melindungi mata dari sinaran yang tidak elok.
  • Mengurangkan masalah rabun mata dan silau
  • Mencantikkan mata dan menghilangkan lingkaran gelap bawah mata


Tengok tu, elok sangat la untuk saya yang kurang tidur ni sebab dapat mengurang eyebag yang selambak dekat bawah mata ni.


Trigold Eyecare ni diformulasi daripada herba dan buah-buahan yang boleh merawat rabun mata ;

  1. Lutein 1.00
  2. Ekstrak Bilberry 1.00
  3. Ekstrak Sunflower seed 1.00
  4. Ekstrak Carrot 1.00
  5. Ekstrak Tomato 1.00
  6. Ekstrak Broccoli 1.00
  7. Ekstrak Elderberry 1.00
  8. Ekstrak Apple 1.00
  9. Lain-lain 92.00



Dan mempunyai isi kandungan :

  • Lutein berfungsi untuk melindungi fungsi penglihatan, mencegah katarak mata dan memperkuatkan retina.
  • Ekstrak Bilberry digunakan mengatasi gangguan pembuluh darah dan penyakit mata karena mengandung zat aktif yang disebut antosianosida atau lebih dikenal dengan antioksidan.
  • Ekstrak Sunflower Seed merupakan sumber yang sangat baik dari vitamin E dan bertindak sebagai antioksidan.
  • Ekstrak Lobak merah berfungsi untuk mencerahkan penglihatan mata disamping membantu menguatkan imuniti, memperbaiki pencernaan, menormalkan metabolisme.
  • Ekstrak Tomato bertindak untuk mengurangkan lingkaran gelap bawah mata.
  • Ekstrak Brokoli mempunyai beberapa zat gizi seperti vitamin A, B, C, K, dan mineral seperti kalsium juga zat besi bertindak menjaga kesihatan mata.
  • Ekstrak Elderberry berfungsi merawat mata yang kabur.
  • Ekstrak Apple berfungsi memberikan kesihatan pada mata dan penglihatan.




Semua ni bahan-bahan yang baik untuk kesihatan mata. Awak pernah makan antibiotik kanak-kanak perisa oren tu tak? Mesti pernah kan. Haa, rasa die lebih kurang macam tu la. Sedap tau asebab ada rasa oren. Tak macam sesetengah suppliment lain yang kena telan pil, rasa pahit, kelat. Trigold Eyecare ni rasa dia sedap je. Jangan risau kalau awak ni jenis yang liat nak makan ubat tu. Mesti takda masalah kalau nak consume Trigold Eyecare ni :)


Untuk awak yang mengandung atau masih lagi meyusukan bayi, jangan risau. Awak masih boleh ambil Trigold Eyecare ni sebab kandungan Trigold ini selamat untuk bayi dan juga ibu. Ia diperbuat daripada herba dan buah- buahan sahaja

Sebotol boleh tahan antara 10 hingga 12 hari bergantung pada penggunaan awak.

Cara pengambilan :
Rabun biasa : 1 sudu sebelum sarapan pagi dan 1 sudu sebelum tidur. 
Jika masalah mata awak teruk :  4 sudu sehari. 2 kali pagi sebelum makan dan 2 kali malam sebelum tidur.

Untuk awak yang ada power tinggi tu pulak, awak kena consume lama sikit disamping jalani latihan fokus mata setiap hari  Untuk yg power kecil, InsyaAllah mmg nampak kesan.


Muka bahagia bila silau mata da mula berkurangan :)


Antara kesan dan kegunaan Trigold Eyecare ni adalah : 

  • Mencerahkan penglihatan mata rabun jauh
  • Mengurangkan lingkaran gelap bawah mata
  • Mencantik dan melembabkan mata yang lesu
  • Melegakan masalah gatal mata ( resdung ) 
  • Hilangkan masalah mata kering
  • Sembuhkan masalah mata merah 
  • Pulihkan masalah rabun malam
  • Sesuai untuk masalah mata berair


Macam-macam khasiat dia kan. Bagus. Ramai yang da cuba dan terbukti berkesan.
Tak percaya? Jom tengok testimoni dari pelanggan yang da cuba Trigold Eyecare ni.




Video pun ada tau.




Jadi, kalau awak nak cuba rawat masalah mata awak dengan cara semulajadi, tanpa perlu pakai spek atau contact lens, awak boleh la cuba Trigold Eyecare ni ye? 

HARGA :

Sebotol RM45/49ss (Normal EXclude postage)
3 botol RM135/140ss (Normal EXclude postage)

PROMOSI : 3 BOTOL RM120/130SS

Tapi, sebelum tu kena pastikan ianya original tau. Mudah je.


Untuk maklumat lanjut awak boleh layari :

hashtag: #trigoldeyecare



xoxo,

post signature

You Might Also Like

3 comments

Youtube Channel

Blog List

Blog Archive