Meriahnya Raya Aidilfitri 2015

Thursday, July 23, 2015

Assalamualaikum. Selamat Hari Raya buat semua pembaca blog Ayue. Syukur Alhamdulillah kita semua masih diberi kesempatan untuk berpuasa dan menyambut syawal tahun 2015 ni. Ayue sangat happy tahun ni sebab Ayue ada banyak cuti. Apa lagi, apply balik kampung awal lah! Siapa orang Melaka? Sep sikit!

Seronok bila dapat berkumpul dekat kampung, gomol-gomol anak buah kesayangan. Lagi-lagi anak buah paling bongsu tu, ya ampun, bulatnya! Tak puas rasanya main dengan diorang,

Tema raya keluarga Ayue tahun ni warna Peach. Ayue pilih untuk berjubah peach raya kali ni sebab Encik tunang suka Ayue pakai jubah. Cewah. Lagi pun lebih selesa kan, sopan, tutup aurat, nak makan banyak pun takda masalah. Haha. Encik tunang tahun ni raya Kedah, tak sempat nak singgah Melaka. Takpa, bagi chance dekat dia tahun ni, tahun depan raya Melaka kan? 







Paling best bila adik sekeluarga beraya dengan kami tahun ni. Tahun lepas dia beraya di rumah mertua, rasa sunyi lah sikit. Tahun ni alhamdulillah, meriah sangat. Bising bukan main dengan gelagat masing-masing. Tiba-tiba rasa macam tak sabar nak ada anak sendiri. EH?







Raya kedua pula Ayue pakai jubah warna biru turquoise. Kebetulan sama dengan mak. Bab posing memang no 1 lah. Mak pula makin pandai posing. Sakan lah masing-masing. Hehe.





Raya ketiga, MERAH. Haa, ini recycle je baju apa yang ada. Saja nak bagi sedondon, bedal lah baju apa pun janji merah. 




Raya ketiga ni lah baru Ayue berkesempatan nak beraya rumah member. Maklum lah, member semua dah berkeluarga, dah beranak pinak, bukan senang nak jumpa kan. Bila dapat jumpa sesekali macam ni, sembang sampai tak ingat dunia. Siap mak member sedia kan stok buat kami nak bersembang. Boleh macam tu? Hehe. Terima kasih sangat-sangat.



Minggu ni minggu untuk terjah rumah sedara mara belah KL pula. Ada siap-siapa buat open house? Meh PM alamat, nak terjah! :)



xoxo,

post signature

You Might Also Like

10 comments

  1. seronok akak eh! dah la balik awal....cuti panjang! hahahaha...

    selamat hari raya kak!

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya ayue,kita tak sempat lagi nak buat entry raya huhuuu

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. terubat rindu tengok gambar you babe.. huhhu

    ReplyDelete
  5. Seronok tengok gambar keluarga di hari raya...
    semuanya gojes...

    ReplyDelete
  6. happy family...selamat hari raya;)masih syawal kan ni..hehe

    ReplyDelete

Youtube Channel

Blog List

Blog Archive