Riang Ria Raya Blogger Contest 2016

Friday, June 24, 2016

Assalamualaikum. Entry ni gila punya last minit sebab Ayue hampir-hampir lupa tentang entry Riang Ria Raya Blogger Contest 2016 ni. Bila buat kerja last minit ni maklum lah kan. Kelam kabut semua. Hehe. Hopefully adalah rezeki. Ameeeen!

1) Mula-mula kena teka berapa jumlah filem yang ada dalam gambar kat bawah ni. Juling jugak lah mata oii. Tapi takpa, instax mini punya pasal. Teka jugak.


Jawapan Ayue : Jeng Jeng Jeng!


2) Share wish Ayue dengan family (4pax) untuk hari raya ni dengan bajet RM500. Okey, yang ni serius susah sikit sebab Ayue seorang je dah belambak wishlist nak beli kat Lazada tu. Tambah dengan mak Ayue pulak. Fuhhh! Lets Stay Calm and Shopping.


Untuk Ayue
Tiap tahun Ayue memang suka beli banyak kasut. Bukan apa, Ayue ni jenis yang suka tukar-tukar kasut ikut selesa. Kaki Ayue ada masalah sikit, tak boleh nak pakai kasut yang tak selesa, nanti sakit. Kasut macam heels tu kirim salam je lah nak pakai. Jadi Ayue selalu pilih wedges. Dalam banyak-banyak tu wedges ni berkenan di hati. Sesuai dengan baju raya Ayue nanti. Harga kasut ni cuma RM34.99

Link : kasut



Untuk Mak
Mak Ayue ni jenis yang tak suka pakai beg. ke mana-mana dia bawa beg kecik dia tu je. Tapi tiap kali raya sibuk nak beg sebab nak letak macam-macam barang kan. Duit raya nak bagi budak-budak lagi. Beli je beg ni senang. Ada banyak size. Ikut suka nak pakai yang mana satu. Hehe. Harga beg ni cuma RM73.80

Link : beg



Untuk Pakcik
Hari tu jam pakcik Ayue baru je rosak. Mungkin dah lama sangat kot. Elok sangat lah tu. Beli jam ni boleh pakai masa raya, Saja pilih warna hitam sebab sesuai dengan semua baju. Dia pun suka jam warna hitam. Kemain sakan lah raya nanti ni. Harga jam ni cuma RM34

Link : jam



Untuk Adik
Adik Ayue ni OKU. Walaupun umur dia dah nak masuk 15 tahun, alhamdulillah, orang tak pernah putus bagi dia duit raya. Masalahnya dia tak pandai simpan! Kadang-kadang dia campak je sampul duit raya tu sebab dia ingat kertas. Kali ni nak bagi dia pakai beg ni bagi senang dia nak masuk duit dalam tu. Kalau campak jugak tak tahu lah nak kata apa. Haha. Harga sling beg ni cuma RM49.99

Link : sling beg


Total untuk bajet raya tahun ni :
RM34.99 + RM73.80 + RM 34 + RM49.99 = RM192.78


Murah gila kan. Semua barang ni tak sampai RM200 pun! Sakan lah raya tahun ni. Masing-masing ada beg, jam, kasut baru. Anda pun jangan lepaskan peluang shopping di Lazada sempena Raya ni okey.

Lazada sedang mengadakan jualan hari raya besar-besaran. Anda boleh shopping pada 21hb - 24hb Jun ini kerana Lazada akan menawarkan diskaun sehingga 92%!! Boleh check link ini :






xoxo,

post signature

You Might Also Like

0 comments

Youtube Channel

Blog List

Blog Archive