Wedding Checklist Kami

Friday, November 18, 2016

Updated 18/11/2016 | Assalamualaikum. 29 days to go!! OMG. Tak tahu nak cakap macam mana. Tiba-tiba rasa cepat sangat pula masa berlalu. Dalam dok planning sana sini, tup tup tinggal lagi 1 bulan je sebelum majlis kami?!

Fuh fuh fuhhhh. Dengan Qisti yang sangat sangat sangat sibuk dengan kerja dia. Hari tu sibuk nak F1, sekarang sibuk nak MotoGP pula. Banyak ajar Ayue erti sabar tau sebab banyak perkara Ayue yang settle kan sendiri. Ayue cuma bebankan dia bila ada perkara major yang Ayue tak dapat handle seorang. Power tak? Haha.

Okey, takda lah, bila dalam situasi macam ni, kita kena banyak tolak ansur. Qisti kerja penat-penat pun cari duit untuk kahwin ye tak? So Ayue kena lah jadi super woman. Dekat bawah ni wedding checklist Ayue. Yang merah-merah tu semua BELUM settle lagi. Ohoiiiii~ Nampak macam banyak je tu? Relax, banyak lagi masa kan?


Inti pati dalam kepala


1. Date for Solemnization & Receptions

Solemnization: 17th December 2016
Bride: 17th December 2016
Groom: 25th December 2016


2. Theme Colour & Concept
Solemnization: Off White
Bride: Pink Gold
Groom: Grey Silver


3. Documents, Kursus Kahwin & Jurunikah
Bride: Done
Groom: Done
Booking Jurunikah: Pending


4. Venue
Bride: Rumah, Melaka
Groom: Sepang International Circuit


5. Catering/Canopy
Bride: Deezaa Catering & Wedding Planner
Groom: SIC


6. Photographer
Solemnization: BAJIWOA STUDIO
Bride: BAJIWOA STUDIO
Groom: SIC


7. Videographer
Solemnization: BAJIWOA STUDIO
Bride: BAJIWOA STUDIO
Groom: -


8. Outfits Solemnization
Bride : DIY
Groom : Omar Ali


9. Outfits Receptions (Bride's side)
Bride : Butik D'Surya
Grom : Butik D'Surya


10. Outfits Reception (Groom's side)
Bride : DIY
Groom : Omar Ali

11. Pelamin
Bride: Alyza Makeup
Groom: -
Mini Dais: DIY


12. Doorgift
Bride: Pending (DIY)
Groom: Pending (DIY)


10. Bunga Pahar/Bunga Manggar/Centerpiece
Bride: Pending (DIY)
Groom: Pending


11. Wedding Bracelets
Bride: Pending
Groom: -


12. Invitation Card
Bride: Done
Groom: Done


13. Handbouquet
Bride: Pending (DIY)
Groom: Pending (DIY)


14. Guest List
Bride: Done
Groom: Pending


15. MC/Entertainment/Marhaban
Bride: Deezaa Catering & Wedding Planner
Groom: -


16. Pengapit/Bridemaids/Bestman
Bride: My Babe, Naomie!
Groom: Pending


17. Dresses for family
Bride: Done
Groom: Done


18. Bilik pengantin
Bride: Pending (DIY by Adek)
Groom: -


19. Signage
Bride: Done
Groom: Pending (DIY)


20. Facial/Massage/Inai
Facial & Massage: DIY
Inai: Bahiyah Mehndi Art & Design


21. Honeymoon
Pending


Lihatlah dunia betapa banyaknya lagi benda yang pending. Tak tahu nak ketawa ke nak menangis? Takut, seram, tak yakin, semuanya bersatu padu. So far Ayue belum lagi jadi bridezilla, hopefully takda sampai jadi macam tu. Semuanya under control lagi. Memang saja Ayue buat list ni untuk rujukan Ayue and nak share sikit tentang wedding Ayue ni dengan korang :)

Doakan urusan kami dipermudahkan ya? Amennnn.

Updated 18/11/2016 | Alhamdulillah, banyak juga yang dah done. Tinggal sikit je lagi. Chaiyok2 Ayue!


xoxo,

You Might Also Like

0 comments

Youtube Channel

Instagram

Facebook Page