The Wedding Heritage | Pakej Lengkap Perkahwinan Harga Mampu Milik

Wednesday, February 15, 2017

Assalamualaikum. Baru je 2 bulan kahwin, tapi Ayue masih lagi excited nak bercerita hal-hal kahwin dalam blog Ayue ni. Tapi kali ni Ayue bukan nak cerita tentang wedding Ayue tau, tapi Ayue nak cerita tentang pakej menarik untuk bakal-bakal pengantin yang merancang perkahwinan dengan harga mampu milik.


Tempat dimana berlangsungnya majlis perkahwinan kita tu sangat penting ya. Seriously, been there, done that! Dan Ayue sangat-sangat tekankan pada bakal pengantin, pilihlah tempat yang sesuai untuk majlis anda. Bukan apa, untuk elakkan sebarang kejadian yang tak diingini. Kahwin sekali je, mesti lah nak perfect di mata kita kan?

Macam Ayue, setahun sebelum tarikh kahwin dah booking dewan, tapi malangnya dewan berhampiran rumah semuanya dah PENUH!. Bayangkan setahun sebelum pun dewan dah penuh. Nak buat dekat rumah Ayue pula macam tak sesuai sebab kawasan rumah Ayue sempit jalannya. Ganggu jiran pula lagi. Ayue tak suka.

Solution nya, Ayue cuba cari tempat yang luas dan besar supaya family dan tetamu-tetamu yang hadir pun selesa sepanjang di majlis Ayue. Rumah Banglo! Tapi itu di Melaka lah. Untuk anda yang duduk di sekitar KL dan Selangor, jangan risau sebab pakej yang Ayue nak share ni bertempat di Ampang dan Damansara.


The Wedding Heritage sebagai “Banglo Kahwin No 1 Malaysia”

TWH menawarkan pakej lengkap perkahwinan (ALL In Package) di banglo mewah pada harga yang sangat mampu milik bermula hanya RM9, 500 sahaja. Setelah 2 tahun beroperasi, kini TWH telah mempunyai 2 cawangan:

Cawangan
Lokasi
Spesifikasi Majlis

Villa TWH

“Wedding Venue & Eventspace”



Taman Sri Ukay, Ampang


-          “Birthday Party”
-           “Product Launching”
-          “Open House”
-          Berendoi & Aqiqah
-          Tunang/Nikah (100-200pax)
-          Private reception
*Terhad kepada 500pax


Banglo TWH

“Wedding Venue”



Seksyen 6, Kota Damansara
-          Malam Berinai
-          Nikah
-          Night Reception
-          Day Reception
-          Corporate Open House

*Terhad kepada 2,000pax








LIMA (5) SEBAB KAHWIN di THE WEDDING HERITAGE (TWH)

1) FLEKSIBEL

Dari segi masa dan bajet kahwin pelanggan. Perbezaan kahwin di dewan dan di TWH, pengurusan TWH akan memberikan lebih masa lebih-lebih lagi selepas majlis untuk keluarga pengantin membungkus makanan dan merehatkan diri selama 2-3 jam. Jadi bagi tetamu yang terlewat masih boleh berjumpa pengantin dan seperti berada di rumah mereka sendiri.


Pengurusan TWH juga boleh mengeluarkan quotation secara custom mengikut bajet pengantin. Namun kelebihan untuk menempah tarikh hanya dengan deposit hanya sebanyak RM2500 sahaja. Pengurusan memberi masa dan ruang untuk pengantin mengumpul bajet perkahwinan sehingga 3 bulan sebelum majlis perkahwinan, barulah pengantin diminta untuk melakukan pembayaran yang seterusnya.


Pelanggan juga boleh menambah street food seperti kambing golek, apam balik, pisang goreng cheese, abc, asikrim sebagai menu sampingan utk memeriahkan lagi majlis mereka. Pelanggan juga boleh menolak mana-mana item yang tidak diperlukan dan sepastinya harga juga akan berkurangan.


2) KESELESAAN

Terdapat bilik persiapan pengantin, surau, bilik rehat tetamu, tandas dan ruang tamu bagi keluarga. Malah di Banglo Kota Damansara kita turut mempunyai penginapan homestay 2 hari 1 malam jika menempah perkahwinan di banglo TWH. Ruang-ruang ini sangat selesa bagi ahli keluarga yang sudah berumur atau mereka yang mempunyai anak kecil untuk menyusukan bayi.


Di samping itu persiapan ahli keluarga juga seperti berada di rumah sendiri, yang mana keperluan asas seperti hotel. Contohnya, seterika, pemanas air, kelengkapan mandian, tuala malahan lebihan tilam dan bantal turut disediakan. Malah ahli keluarga juga boleh solat berjemaah bersama ketika majlis.


3) KUALITI

Semua vendor dan panel yang bernaung di bawah TWH rata- ratanya sudah berpengalaman hampir 20 tahun. Namun dengan idea baru yang disumbangkan secara bersama pastinya dapat menghasilkan sentuhan yang sangat berkualiti. Di samping itu, setiap tempahan pelanggan akan diuruskan oleh ‘senior wedding planner’ yang dilantik menjadi ‘floor manager’ pada hari majlis diadakan.


TWH akan memberikan bingkisan idea yang terbaru mengikut trend dan memberikan nasihat yang terbaik utk bakal raja sehari. Pengurusan turut mennyediakan servis RELA secara percuma untuk mengawal lalulintas semasa majlis dijalankan. Setiap item yang disediakan oleh pengurusan akan dipastikan kualiti berada pada tahap yang terbaik




4) KAHWIN CUCI TANGAN


Antara faktor utama pelanggan memilih untuk melangsungkan majlis perkahwinan di banglo TWH beserta dengan pakej lengkap,adalah rata-rata kerana kekangan masa disebabkan komitmen kerja. Ada juga pelanggan yang tinggal di kawasan perumahan atau pangsapuri yang tidak mempunyai cukup ruang dan sempit untuk melangsungkan perkahwinan di rumah sendiri. Pelanggan tidak perlu lagi berpenat lelah utk menguruskan perkahwinan mereka.


Mereka juga menganggap harga pakej lengkap yang ditawarkan di banglo TWH adalah paling murah jika dibandingan dengan wedding venue yang lain serta pakej yang ditawarkan sangat menarik serta banyak item percuma diberikan. Jadi memilih TWH adalah umpama mengadakan “Kahwin Cuci Tangan” bagi pelanggan.



5) BIDAN TERJUN

TWH merupakan pilihan utama bagi mereka yang merancang perkahwinan saat akhir. Kadangkala faktor pindah kerja atau berkahwin dengan kerakyatan luar negara benar-benar mendesak sesetengah pelanggan untuk merancang perkahwinan mereka dalam masa sebulan sahaja. Walaupun dengan hanya tempoh dua minggu tempahan jika masih ada tarikh kosong TWH akan mampu menguruskannya kerana mempunyai vendor yang terbaik dan berkualiti. TWH mempunyai testimoni pelanggan yang melangsungkan perkahwinan saat akhir, namun mendapat pujian daripada tetamu dan pelanggan sendiri kerana telah buat yang terbaik serta mereka sangat berpuas hati.


Allahuakbar, Kalau Ayue jumpa pakej-pakej ni sebelum Ayue kahwin hari tu, insyaAllah Ayue akan hire mereka ni jadi wedding planner Ayue sebelah resepsi lelaki. Mudah kot?! Semuanya ada. Tapi takpa, bagi peluang kat orang lain lah pulak, takkan nak kahwin 2 kali kan? Jeng jeng jeng. Hehe.

So, anda kalau berminat dengan pakej-pakej mereka ni, cepat-cepat book ok sebab 20 orang terawal boleh dapat diskaun RM500 dengan mention “BOOKING BLOGGER” pada pihak TWH sebelum akhir bulan March! Makin murah rezeki orang nak kahwin ni. Moga majlis anda berjalan lancar hendaknya. Amenn.


Maklumat lanjut

Website : www.theweddingheritage.com
Facebook : The Wedding Heritage Com
Instagram : @theweddingheritage_official
Mini-site : theweddingheritage.blogspot.my
Contact : 0165629394



xoxo,

post signature

You Might Also Like

1 comments

  1. murah tu, ada calon memang dah ajak kawin dah hahahaha

    ReplyDelete

Youtube Channel