[SPONSORED POST]


Salam awak2.. (‘’,)

Pada sape yg xtau, 20 March 2014 aritu sy dijemput oleh Nuffnang untuk hadir ke event yg dianjurkan oleh KOSÉ. Event tu ialah “KOSÉ Beauty Workshop” bertempat di Mexican Restaurant!!

Fresca Mexican Kitchen & Bar, The Garden MidValley.
Langkah kanan btol~~
Before msuk sempat posing..hoho :p






Sejujurnya, sy xpenah tau pun tentang produk ni..hehe..so sebelum pegi, sy ade wat research sket.



KOSÉ ni di establish di Jepun sejak dari 1946 lg.. KOSÉ punye bestselling skincare dan kosmetik brands termasuk SEKKISEI, SEKKISEI SUPREME, SEIKISHO, ESPRIQUE, BEAUTÉ de KOSÉ, INFINITY, ASTALUTION, MOISTURE SKIN REPAIR, JUNKISUI dan byk lagi la..power kn?




Untuk beauty workshop yg kali ni, KOSÉ memperkenalkan KOSÉ SEKKISEI pada kami...

Tgk duta KOSÉ ni, Ariel Lin..die pki produk ni since umo die 18 taun tau! Now umo die da 30s tp still nampak cam teenagers~~ 
If sy pki dari umo 18, confirm kulit gebu2 mcm die kn? Haha

Ok, berbalik pada beauty workshop. 
Dah name pun beauty workshop kn..confirm la ade product2 KOSÉ untuk kami2 try. (‘’,)

Kami? Haa...sy ditemani oleh budak2 tecit yg baru abis SPM..hehe


Ecah, Qila ngan Lina..thanks korang sbb teman akk!!
Kami sampai2 nampak ni atas meja..



Teruja x? Haha...kami yg tgk depan mate ni lagi laaa..gedik2 okey nk try sume nih!



Kami diterangkan oleh Ms Jo Chow tentang produk KOSÉ SEKKISEI ni..
Bak kate Ms Jo Chow, nk kulit yg cantik & sihat ialah kulit yg :

❤ Bright & translucency
❤ Sheer & Moisture
❤ Firm with supple elasticity

Sape yg xnk kulit cenggitu kn?
Actly ade beberape sbb yg buat kulit sy xsegebu Ariel, duta produk KOSÉ ni..hehe




Haa..ni sume adalah antara sebab yg kita sendiri pun xperasan kn.
Sume ni bole menyebabkan kulit kita jadi :

❤ Dehydrated, Coarse
❤ Dullness, Yellowish
❤ Dark spots

Tambah pulak stress nk kawen?? Lagi la muke ni kusam2..kelabu2 je..huhu

Makanya!
Untuk atasi masalah kulit td, KOSÉ SEKKISEI ada jln penyelesaian die..cewah~



Ni adalah rangkaian produk ‘SEKKISEI’. 
Ada Daily Basic Care, Daily Special Care dengan Weekly Support Care..



Yg kami dpt try dlm beauty workshop tu ialah daily basic care.. 
Ada liquid wash, lotion, emulsion dan sun protect gel. Dlm byk2 tu, fav sy ialah KOSÉ SEKKISEI lotion!
Sbbnye lotion SEKKISEI ni multi-purpose dan rasa die sgt2 best after pakai!!

Jom tgk mcm mane nk pki Daily Basic Care ni okey?


Step 1: Cleansing


KOSÉ SEKKISEI Cleansing Cream




Ecece..tgk la kami~
Gigih pakai cleansing cream ni dgn tudung2 skali..hehe
Before guna lotion, pastikan muke awak2 bersih ye dari sebarang kotoran.

Cleansing cream ni bukan saja membantu mencerahkan kulit awak2, malah ia jgk membersih secara mendalam masa awk2 buang solekan.


Step 2 : Toning


KOSÉ SEKKISEI lotion


Kita xguna toner ye dlm step ni sbb KOSÉ SEKKISEI lotion ni is much2 better!
Ia bukan saja membuatkan tekstur kulit menjadi halus dan lembut..ia jgk mencerah secara semulajadi.. (‘’,)


Antara bahan-bahan yg terkandung dlm SEKKISEI lotion ni ialah:


Coix Seed Extract : Meningkatan metabolisme, memutih, melembab dan mencegah kulit menjadi kasar.
Angelica Extract : Membasmi kuman, memutih dan melembap
Melothria Extract : Pemutihan dan mengekang pengeluaran melanin

Bestnye pasal KOSÉ SEKKISEI Lotion ni ialah :

❤ Ia memutihkan
❤ Melembutkan
❤ Moisture balancing
❤ Mengecilkan pori2
❤ Mengurangkan kulit kusam dan kassarar
❤ Mengelakkan kulit kering dan kemerahan.

Mmg best gile kn?
Cara nk pki lotion ni ialah dgn mask!


KOSÉ SEKKISEI Lotion Mask

Dari size tablet mcm ubat tu..bole kembang jadi mask!! Hehe..



Bestnye pasal KOSÉ SEKKISEI Lotion Mask ni ialah :

❤ Lotion mask ni bole boost up sampai 10x moisture tau!!
❤ Menyerap cepat ke dalam kulit
❤ Ringan dan menyegarkan
❤ Hydrate dan buat muka lebih montok gitu..hehe
❤ Enhance pure translucency

Hebat kn??

Jom tgk cmne cara nk pki lotion mask ni.



1) Tuang SEKKISEI Lotion ke dalam penutup botol sehingga garisan terakhir.
2) Masukkan satu SEKKISEI lotion mask ke dlm penutup botol.
3) Lotion akan menyerap masuk ke dlm mask dan mengembang.
4) Buka lipatan mask dan letakkan di muka antara 5-10 minit.
5) Tanggalkan mask. Tak perlu bilas.
6) Sapukan SEKKISEI Emulsion selepas menanggalkan topeng.


Sy sedang gigih letak mask di muka..hehe



Yeay! Lihatlah kami2 ni..cantek bukan? Huhu

Harga bagi SEKKISEI Lotion ni adalah:

Untuk 200ml – RM170.00
Untuk 360ml – RM260.00


bole di dapati di setiap KOSÉ counters di mana-mana department store.



Step 3 : Moisturizing


KOSÉ SEKKISEI Emulsion

Lepas je pakai lotion mask td, bole pakai emulsion ni tau.
Rasa kulit gebu..lembut je lepas pkai..hehe


Step 4 : Make Up



KOSÉ SEKKISEI White BB Cream

BB Cream ni penting ye klu nk kua umah..hehe



Sebelum dan selepas guna KOSÉ SEKKISEI daily produk.
Kulit jadi gebu2..hehe



Before balik kami sempat snap gambar dgn Lance..Staff nuffnang (‘’,)
Die ni mmg ohsem gile..ramah n ensem bak kate bdk2 tecit tu..huhu


Best part of workshop ni adalah kami dpt bwk blk trial kit dari KOSÉ!!
Walaweiiiii..gile best!!



10 pack lotion mask untuk sy~~ (‘’,)

9 Kebaikan KOSÉ Sekkisei Lotion Mask adalah  Translucency
Penetration
Moisturizing
'0'Pores
Whitening
Smoothing
Firming
Relaxing
Evenness

Pasni jgn bising2 kate kulit kusam2 lagi ok..mask da ade..tepek je klu nk kulit gebu..puteh n sehat! Hehe


Oh ye, KOSÉ skang ni tgh carik muka2 baru untuk SEKKISEI Cinderella Contest.



Awk2 nk join x? Klu nk join..
Cara2 die mcm kat bwh ni :



Senang kan. Nnt suh kwn awk2 like gmbr tu ok? Hehe

Kalau nak tau lebih lanjut mengenai contest ni, bole tgk kat link bwh ni ea.
https://www.facebook.com/kose.malaysia/app_1401868320074813


Kalau nak tau lebih lanjut mengenai produk SEKKISEI Lotion ni pulak ..or rangkaian produk KOSÉ yang lain, awk2 bole klik kat bawah ni

https://www.facebook.com/kose.malaysia
https://apps.facebook.com/sekkisei_lotion

xpun g je kat KOSÉ Booth @ North Court, MidValley dari 17-23 March.




and LAST.
Part yg paling ditunggu2..hehe..


GOOD NEWS!!


sy ade 34 pack KOSÉ Sekkisei Lotion Mask to be given away!!
Yeay!! Makanya, sy mencari 34 pemenang..sorang 1 hadiah..hehe.


Caranya mudah je..awk2 cuma jwp soalan kat bwh ni di ruangan komen..

1. Apakah 3 bahan utama yang digunakan di dalam KOSÉ Sekkisei Lotion Mask?
2. Namakan 1 kelebihan menggunakan KOSÉ Sekkisei Lotion Mask. (Any 1 out of the 9 benefits)


Komen jawapan berserta :

Nama:
Email :
URL blog :


Contest ni bermula daripada 12hb Mac 2014 hingga ke 12hb April 2014 ye~~


Cepat2!! Sape cpt die dpt~~

Hehe.



xoxo,