DIY Project Plan for The Wedding

Friday, December 06, 2013




Kenape nk DIY?

1) Sbbnye nk bajet..hehe..brg2 makin mahal awk2 oi~~
2) Puas hati hasil tangan sendiri ('',)
3) Elakkan berlakunya pembaziran..untuk benda2 yg sy rase bole DIY, y not buat sendiri kn?  Dari sy buang mase buat bnd2 lain yg merepek..hehe

Ni antare bnd2 yg sy plan untuk DIY for the wedding ('',)

1. Doorgift

Mase tunang aritu sy gune beg ketas kaler putih..kat dlm ade cupcake dgn cakar ayam..bole tgk sini untuk cite psl doorgift ni.


tp ntuk kawen ni..rase mcm xnk la gune beg ketas ni lg ek?
rase mcm nk gune kotak..da survey2 harge..rs mcm berbaloi..
idea pun da ade untuk hias kotak ('',)
dlm kotak masih blom decide nk letak ape..byk yg bermain2 kat dlm kepale ni..awk2 ade idea?



2. Centerpiece
Yg ni da lame sgt sy nk buat..cume blom ade mase..fyi, sy ni peminat tegar doily paper..klu bole brg2 yg nmpk cantek buh doily..sume sy nk letak..hehe..

source : google

biase je..tp bg sy cantek ('',)  tp, klu caterer ade provide centerpiece bunge2, pun bole jgk..
sbb tu xnk buat lg bnd ni..hehe..masalahnye blom jmp caterer yg ok :(



3. Hand Bouquet
Since sy ade jual hand bouquet, kenape nk order or beli lain kn?

hasil tangan sy sendiri ('',)



4. Guestbook & Photobooth

Bykkkk sgt design2 yg cantek..klu bole nk buat sume..hehe..


bnd2 yg senang2 bole la buat dlu..mcm props, guestbook, brg2 nk hias ats meja..
eh..byk la..da bole prepare da ni..



5. Corsage / Buttonniere

sy xsuke button..
corsage lg cantek.. ('',)
cumenye..sy blom dpt lg design yg mcm mne..




6. Bunga Manggar

Yg ini xtau lg nk buat atau tidak..sbbnye blom jmp lg kepentingannye..
tp..if sy nk buat.mungkin sy akn buat yg mcm ini

cantek kn??

ok..itu je antare bnd2 yg sy akn DIY nutk wedding nnt..
byk pulak rsnye..
hrp sume nye sempat siap Mei nnt ('',)



xoxo,

post signature

You Might Also Like

15 comments

  1. Boleh tak qila nak gi nanti T_T
    heheheheehhe :3
    cant wait!!!!! May allah bless kak and him :p
    hIhihihihi
    barang mahal? eh mana ada lah :PPP
    Hahhahaahha
    DIY stuffs sometiimes lagi perfect than mahal stuff ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole sgt!! hehe..tp lmbt lg~~
      tq qila..hope bnd2 yg nk di diy ni cun melecun lah nnt :P

      Delete
    2. Dont worry lah kak. If its meant to be, it will be?

      *winkwink*
      cewah ahaha

      Delete
    3. haha..excited nye bdk comey ni memlm bute :P

      Delete
  2. Yes..lg puas hati klu kta dpt diy sendiri.. Yong x smpat nak diy semua bnda msa wedding ritu, cuma smpat bt guestbook, hamper je. handbouquet n button, alhamdullilah ada yg sudi hadiahkan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la yong..rsau jgk xsmpat nih..hehe..kne tukar gear bg laju sket kot bru smpat..untung lah ade org sudi bg adiah~ hehe

      Delete
  3. sengih jap baca entri ni, walaupun org masih mude dan jauh lagi tp mcm x sabo nak kahwin. ngehngehngeh. -gatal- betul kak, DIY ni lagi puas hati sebab kite tau kualiti camne yang kite nak. :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol3..hehe..ala..gatal sket2 xpe..normal..haha :P

      Delete
  4. ika pun fikir2 dah nak buat DIY for certain thingy untuk wedding nanti... :)

    ReplyDelete
  5. diy dengan b2b memang tak dapat dipisahkan.. hehe..
    saya pun ber diy mase weeding..kne kuat jela.. hiks! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kn..klu ikut ati mmg nk diy sume bnd je..hehe..tp xmampu..nnt kawen ke mne..kenduri ke mne.. :P

      Delete
  6. akak.. jangan lupa jemput aisyah tau. snggup drive pi sana. akak kreatif sgt. pndai buat hand bouquet. suke suke. tempah kat akak je lah nnti=p

    ReplyDelete

Youtube Channel

Instagram

Facebook Page