Pelamin Rustic atau Vintage atau keduanya?

Friday, February 07, 2014

Siapa yang bercadang nak buat tema pelamin rustic vintage masa kahwin nanti?
Saya, a big NO lah sebab parent for sure takkan bagi punya. Confirm!

Family dan saya sendiri lebih kepada perkahwinan yang ala-ala putih suci gebu tu.

Okey.

Apa beza rustic, vintage dan rustic vintage ni?
Dari apa yang saya faham..

Rustic:
Lebih kepada country-ish, ada unsur-unsur dari bangsal dan ladang kayu


manakala


Vintage:
Lebih kepada klasik, antik dan romantik. Barang zaman dahulu sesuai lah dijadikan hiasan untuk teman perkahwinan vintage ni.


dan


Rustic Vintage:
Sudah tentu gabungan keduanya! Perkahwinan Rustic dan Vintage. Kelas sungguh.


Jom tengok gambar pelamin perkahwinan yang bertemakan rustic vintage ni nak?
Mana tau boleh bagi ilham untuk perkahwinan awak nanti? Dapat buat pelamin vintage atau rustic, cantik sangat tau.



Rock & Roll pun bole~

Source : Chenta Wedding









Source : Pinterest


Brick Vintage~
Source : La Memoria

Epic Wedding! Boleh refer link untuk tengok wedding mereka yang super ohsem ni!

Macam mana?
Berkenan tak? hehe..
Tema ni macam tak luput dek zaman kan?
Sentiasa ada je orangg yang berjiwa klasik akan buat tema vintage sebagai tema wedding mereka..

If bergabung bersatu padu dengan tema Modern English..or Garden Wedding?
agak-agak ok tak?
haha :p



xoxo,

post signature

You Might Also Like

23 comments

  1. wahh..cntik2 la..klu sy pilih yg rock n roll..hehe

    ReplyDelete
  2. kalau camni pelamin, mak akk pon tak kasik ni...hhee.... tapi interesting kan?

    ReplyDelete
  3. Simple suka tapi barang2 rare susah nk cari,
    Gambar no 10 tu awesome gile kerusi tu...

    ReplyDelete
  4. citarasa masing2 ayue... so ayue buatlah pilihan terbaik k..jgn konpius2..hehe

    ReplyDelete
  5. sume lawoooo
    singgah intai sini..salam jumaat :)

    ReplyDelete
  6. cantik semuaa..sukaaaa..tp kat tmpat faezah xde bridal buat pelamin camni..huuhu

    ReplyDelete
  7. simple but nice...semua cntikkk.. <3 <3

    ReplyDelete
  8. Wow kreatif, unik...harga pun sure tiptop hehe....

    ReplyDelete
  9. Wahhh smart kott :) klu la boleh sanding semula

    ReplyDelete
  10. Now that is quite a lot good choices, rambang mata tgk ^^
    Why not once in a while, we changed from the normal one to those right? hehe

    ReplyDelete
  11. Alamak semua lawa-lawa.. rambang mata tengok.
    Saya suka tengok classic with wood tu. Maybe boleh combine dgn Garden Wedding.
    Erkk macam tak kena je?
    But, I would never pick Modern English.
    Tak kena dgn jiwa ni.
    Aiceh.. >.<

    ReplyDelete
  12. Cantik sangat semua pelamin ^^

    ReplyDelete
  13. cantik lah :3

    btw i need your opinion.

    http://anisninja.blogspot.com/2014/02/saya-perlukan-pandangan-korang-urgent.html

    ReplyDelete
  14. kalau bajet okey boleh la buat pelamin ikut tema camni :)
    cantiknye. nasib baik CF dah kawin. hihi. kalau tak mesti rambang mata nak pilih tema pelamin ^ ^

    ReplyDelete
  15. Cantik. Tapi bukan taste saya juga. Prefer English and garden style. And flowery yang banyak :)

    ReplyDelete
  16. Ahahahaha kak ayue!!!
    Stop tengok tengok cemniiiii
    nanti dilemmaaaaaaaaaaaaaaaaa ahahahahaha
    <333
    sangat cantik. Mmg tak lapuk ah forever hiks <3333

    ReplyDelete
  17. singgah sini.. semua cantik2 la tema wedding tu. vintage pun ok gak.

    ReplyDelete
  18. Yeah.. jadi follower ke 200.. hehehehe :) Salam kenal b-2-b :)

    ReplyDelete
  19. hye..pelamin saya vintage+english..vote for vintage dear ;) salam perkenalan..jo follow http://nadiaadnan90.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. Hi..kalau berminat nak DIY{buat sendiri} pelamin tema rustic/vintage atau garden , boleh tengok2 barang di butik saya. Boleh sewa..insyaAllah harga berpatutan :) http://supercun.com

    ReplyDelete
  21. Hi..kalau berminat nak DIY{buat sendiri} pelamin tema rustic/vintage atau garden , boleh tengok2 barang di butik saya. Boleh sewa..insyaAllah harga berpatutan :) http://supercun.com

    ReplyDelete

Youtube Channel