Per'l Xlim - Rahsia Wanita Kekal Mempesona

Sunday, May 18, 2014


Assalamulaikum awak2!!

Macam yg awak2 tau, bulan May ni bkn lah bulan yg menggembirakan untuk sy.. So, untuk menceriakan hati yg duka lara tu. Sy makan. Makan. Dan makan. Apa jua makanan..best!! but, i gain weight. Gain soOOooo much weight!! Nyesal. Padan muke. Haha..adoi hai cik ayue~

Jadi, sedang sy sibok memikirkan cara untuk diet dan dapat kembali berat badan sy yg dulu2 tu, Sam, staff Nuffnang call sy untuk offer Advertorial~~~ Its a slimming product dari Power Root!!
Hahahahahha...tq so much la Sam! Mmg sgt2 diperlukan...pucuk dicita ulam mendatang bak kata org dolu2.
Maka, dengan hati berbunga2 riang, sy pergi ke event tu untuk dapatkan maklumat yg lebih lanjut. Yela, nk consume something, kita mesti nk tau tentang produk tu lebih detail kn? So, here’s the product.

Per’lXlim dari Power Root.
Per’lXlim ni adalah sejenis minuman pelangsingan badan yang khas untuk semua wanita kat luar sana  especially yg suka minum kopi dan coklat. Haaa, best kan? Sambil2 minum air fav, sambil2 selim melim gitu.. 2 in 1. Per’lXlim ni ada 2 flavour:



Per’lXlim Choco (Chocolate Drink)

Rasa choco yg sgt sedap! Suka sgt~~ sedap gila2 punya...hahaha



Per’lXLim Café (Coffee)

Even sy bukan penggemar kopi, tp Per’lXlim Café ni sedap. Awak yg xsuka kopi mcm sy, patut cuba tau!
Anyway, cantik kan packaging die? Packaging sebagai sumber inspirasi untuk dapat pinggang yg langsing~ ecece..




Antara bahan-bahan istimewa yg ada dalam Per’lXlim ni ialah:

Ekstrak Green Coffee Beans (Kopi Hijau)

Green Coffe Beans adalah biji kopi yg belum dipanggang. Kandungan Asid Klorogenik dalam kopi hijau ni boleh membantu awak2 meningkatkan kadar metabolisme dan seimbangkan gula dalam darah dgn menghalang pembebasan glukosa dlm badan. Jadi, badan awak2 akan membakar lemak untuk dijadikan sumber tenaga. Proses ni la yg akan menurunkan berat badan awak2 (‘’,)


Ekstrak White Kidney Beans (Kacang Ginjal Putih)

White Kidney Beans ni pula akan membantu mengelakkan perut daripada memecahkan karbohidrat kepada gula ringkas supaya kalori tidak diserap ke dlm badan. Haaa..hebat bukan?
Pastu,  White Kidney Beans adalah makanan yg kaya dgn serat , protein, vitamin dan mineral yg boleh buat awak rasa kenyang je sepanjang masa.


Kacip Fatimah
Menstabilkan hormone dalam badan, memantapkan tisu yang memerlukan hormon estrogen untuk melewatkan process penuaan.

Kolagen
Meningkatkan kelembapan kulit serta memperbaiki kulit kasar dan berparut.

Fuhhh..mantap2 bahan-bahan dlm Per’lXlim ni kan? Hehe..

Cara-cara pengambilan Per’lXlim ni ialah:
  1. Minum sehari 2 kali.
  2. 30 minit sebelum sarapan dan makan tengahari.
  3. Seeloknya bancuh 1 sachet Per’lXilm dgn 150ml air.

Untuk yg kurang gemar minum air panas time lunch mcm sy, sy cadangkan minum dgn air sejuk! Hehe..sy bancuh dlm shaker. Goncang2. Sedap!!


Sepanjang pengambilan Per’lXlim 3 hari ni, sy cepat haus. Cepat sgt haus. Jadi, perbanyakkan pengambilan air mineral. Bagus tau untuk membantu proses detoxification. (‘’,)

Pihak Power Root da bekalkan sy dgn stok Per’lXlim selama 2 minggu. Baru 3 hari consume, tp da rasa ringan sikit badan sbb sy kurang mkn. Rasa kenyang je. Tp ape pun, makan tetap mkn. Jgn nk diet sampai xmakan pulak ye.

Lihatlah sy sekarang~ hahaha..sihat terlebih!

Feeling2 duta sekejapppp. Hiks!

Sempat jmp Redmummy tauuu~~ hoyeah!!

Sekarang sy tgh semangat nk kuruskan badan sbb Per’lXlim ni bantu sy kurangkan berat badan tanpa perlu skip makan dan senaman. Pastu tersangatlah mudah untuk consume. Bancuh je dgn air. Da siap.  Sesuai sgt untuk org yg bz beno2 mcm sy ni. Hahaha. Eh, bukan perempuan je boleh minum tau. Laki pun boleh~~ jgn risau (‘’,)

After 2 weeks, sy akan update perkembangan penurunan berat badan sy ok? Kenapa 2 minggu? Sebab, lepas 2 minggu akan ada 2nd meet up. Jadi, sy akan tau perkembangan diet sy ni. Hehe.

Untuk maklumat lebih lanjut, awak boleh like fb Per’lXlim ye.

cepat2 pegi like!!  (‘’,)

Akhir kata..cewah..siap ada akhir kata..haha.

Per’l Xlim, Rahsia wanita kekal mempesona.



xoxo,

post signature


Sponsored Post, by Power Root

You Might Also Like

28 comments

  1. Wow power root ada produk baru yer... Menarik nie :))

    ReplyDelete
  2. Hehehehe u look so cute kak ayue hihi.
    cant wait to see you kekal mempesona :D <3
    haha

    ReplyDelete
  3. kak ayuuuuuuuuu,good luck untuk turunkan berat badan ye.... choco sedappppppp,kita suka :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mek onie nk trun jgk keeeee...xyah la ea. :p

      Delete
  4. wahh dah boleh jadi duta dah ni.. hehe..
    gud luck turunkan berat badan ye? hihi..

    ReplyDelete
  5. lupa nak komen, shaker tu cantik laaa.. nak boleh?? hehehe..

    ReplyDelete
  6. Hamboiii , sponsored post saje. Kekeke. Omeynyaaa shaker dia. :D

    ReplyDelete
  7. menarik nie... nak cuba lah..tapi bab coffee tu y jd masalah... pening terus kalau minum..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. naniey..bole cube yg choco :) sdap!

      Delete
  8. lepas nie bolehlah beli untuk dicuba..bukan untuk saya tapi orang rumah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli la untuk dri sendri jgk...hehe..sdap tau :)

      Delete
  9. lelaki boleh minum tak? nampak cam best je kopi dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole2..bole sgt..hehe..laki pmpn bole mnum :)

      Delete
  10. Melawat dr page per'l xlim. .
    Jom singgah blog Asyik pula..; (

    ReplyDelete
  11. wahh gitu..
    bestnye mau jumpa redmummy jugek :D

    ReplyDelete
  12. Sis! Halal ke? Saya dah beli, tapo balik balik tak ada logo halal... macam mana ni? Boleh minum ke tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. halal dear..bole bace entry terbaru saya tentang perlxlim ye :)

      Delete
  13. Kalau menyusukan anak boleh minum tak...

    ReplyDelete
  14. Kalau menyusukan anak boleh minum tak..

    ReplyDelete
  15. Kalau menyusukan anak boleh minum tak..

    ReplyDelete

Youtube Channel

Blog List