Fly me to Krabi with DiGi & Malindo Air!

Tuesday, September 02, 2014


Kalau diberi pilihan oleh bakal suami nanti nak honeymoon sambil shopping atau honeymoon sambil beromantik lari-lari tepi pantai..err..mesti lah saya pilih romantik kan?! hahah..yela, jauh dari hiruk pikuk bunyi hon, bau asap kereta awak, dan pandangan berasaskan batu bata semata..bosan sangat!

Pastu, kalau diberi pilihan pulak kat mana tempat yang saya nak terokai dengan si jantung hati itu..
Selain dari keindahan bawah laut di tanah air sendiri..KRABI pun tersenarai dalam top 10 list saya nak pergi honeymoon..Hamek! sekali 10 list kau bagi bakal suami tempat honeymoon..mau tak pening dia? haha..

Jadi, kenapa saya pilih Krabi?

Sebab ini..



dan ini..



Ya Allah..indahnya ciptaan tuhan!

Nampak tak betapa crystal clear nya laut dekat Krabi ni? Ni kalau dah masuk dalam air tu memang liat nak keluar ni..
Pastu lewat petang pulak boleh fefeeling Kaho Na Pyar Hai dengan "Hrithik Roshan" saya tu tengok sunset sambil dia main gitar. Peh, hindustan habis! Masalahnya pandai ke dia tu pegang gitar? Tet! hahah.

Ok lah. Gitar takde kita pusing pulau je la ya? 

Pulau-pulau dekat Krabi ni memang a must visit! Tengok gambar je pun dah terpukau dengan keindahan dekat sana. Semua pulau-pulau tu kalau boleh saya nak pergi terutama Phi-Phi Island dengan Poda Island. Alahai syok nya kalau dapat snorkling, rock climbing dengan snap banyak-banyak gambar dekat sana. Pastu malam pulak pergi jalan-jalan tengok budaya masyarakat Thailand. Adoi..berangan terlebih!

Actually ada sebab lain kenapa saya nak ke Krabi ni. 
Sebab nak naik flight!! Maklum lah, baru sekali je naik flight sepanjang 27 tahun ni..kesian betol.


Malindo Air sekarang dah boleh bawak awak pergi ke Krabi tau. Tambang murah pulak tu..yeay! Boleh la saya naik dari Subang or Penang nanti. Nak tunggu honeymoon lambat lagi..so pergi holiday dulu lah..haha

Sebelum tu nak booking dulu di AsiaWeb untuk stay dekat Mercure Krabi Deevana yang terletak hanya 20 minit je dari bandar Krabi.

Since saya ni pengguna DiGi jadi saya tak risau untuk online dekat Krabi nanti sebab DiGi Internet postpaid ada pelan roaming tanpa had dengan hanya RM32 sehari di Thailand. Awesome gila! Tak payah susah-susah cari WiFi dekat sana nanti.


Haiiii..kalau la dapat free semua wish saya tadi tu kan best? hahaha.


Fly me to Krabi with DiGi & Malindo Air!


xoxo,

post signature

You Might Also Like

16 comments

  1. Replies
    1. hahahha..blom tau lg dpt bercuti ke x ni lya :p

      Delete
  2. Macam nama burger spongebob je. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..adoi..spongebob ade kat krabi kot?

      Delete
  3. Wah cantiknya mmg best kalau dapat gi honeymoon or holiday free..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haish! tau xpeee...mudah-mudahan ade rezki dari digi..amennn :)

      Delete
  4. good luck kak Ayue, dapat pergi nanti blanja ole2 satu..hahaha xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. harus!! tp akk kne pegi sane dlu la..doakan akk tau :)

      Delete
  5. Wahhh. kalau menang bawak iday ye. seludup dalam beg pon boleh. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. oit mokcik..xsedar diri btol nak kawen ek..hahaha..tarikh same tau!

      Delete
  6. Goodluck ..


    saya bukan pengguna Digi.. hehehe

    ReplyDelete
  7. Wah nak honeymoon kat Krabi ek. Semoga dipermudahkan yer Ayue ^_^

    ReplyDelete
  8. Goodluck Ayu..ada rezeki dpt honeymoon disana :)

    ReplyDelete
  9. AUWWWWWWW,TAHNIAHHHH AKAKNYA!!!TAK SEMPAT NAK JOIN CONTEST NI

    ReplyDelete

Youtube Channel

Instagram

Facebook Page