The Haven Captivating Adventure | Aktiviti Lasak dan Team Building

Tuesday, December 29, 2015

Assalamualaikum. The Haven ni bukan saja tempat untuk anda beristirehat dan menenangkan fikiran. malah tempat ini juga boleh dijadikan sebagai tempat untuk anda beriadah bersama rakan dan keluarga. Kenapa Ayue cakap macam tu?
Haa, di sini anda boleh lakukan aktiviti The Haven Captivating Adventure. Aktiviti ini merangkumi Via Ferrata, Challeng Courses dan Team Building dikawasan seluas 20 ekar ini. Bosan lah asyik tempat yang sama je buat team building. Apa kata anda buat di The Haven Luxury Resorts, Ipoh ni pula? Tempat ini sememangnya sesuai untuk team building dan melakukan pelbagai aktiviti. Lain dari tempat yang ada biasa anda kunjungi. 


Via Ferrata

Mendaki setinggi 250 kaki (76m) di 'Mount Haven'. Via Ferrata ni tidak seperti pengalaman mencabar yang lain kerana anda tidak memerlukan sebarang pengalaman mendaki untuk melakukan aktiviti ini. Cukup sekadar kekuatan mental dan fizikal.

a) The Ultimate Challenge - Via Ferrata (3 hours)

Route: From Starting Point - Rope Traverse - Wall Creeper - Rope Bridge - Gecko Trail - Vertical Ladder - Narrow Descent - Staple Descent

Kids : RM 60+ per pax
Adults : RM 70+ per pax








Challenge Courses

Terdapat beberapa siri cabaran fizikal yang ada di dalam kursus ini. Antaranya High Flyers, Overcoming Obstacles, dan The Ascender. Kesemua cabarang ini memerlukan semangat kerjasama kumpulan dan komitmen yang tinggi dari setiap individu.


Full Package: 
Kids : RM 170+ per pax
Adults : RM 200+ per pax








a) High Flyers - Challenge Course (2-3 hours)

Wobbly Log, Hour Glass, Multi Vines, Rope Traverse, Boardwalk, Rope Climbing, Giant Ladder, Burma Bridge, Flying Fox and Abseiling.

Kids : RM 100+ per pax
Adults : RM 110+ per pax

b) Overcoming Obstacles - Obstacles Course (2-3 hours)

The Web, Commando Crawl, Wild Woozey, 12ft. wall, Giant Finger, The Tyres and The Beam.

Kids : RM 45+ per pax
Adults : RM 55+ per pax

c) The Ascender - Rock Climbing / Rappelling (2 hours)

Low Rock Wall & High Rock Wall

Kids : RM 45+ per pax
Adults : RM 55+ per pax







Team Building Programmes

Malah, ada juga program team building jika keluarga anda, rakan-rakan, mahupun tempat kerja ingin melakukan aktiviti ini untuk memupuk pembinaan kumpulan, kepimpinan dan pembangunan peribadi. The Haven mempunyai bilik seminar, ballroom dan kawasan luar yang sesuai untuk anda melakukan pelbagai aktiviti.


a) Dream Team - Team Building (2-3 hours)
Leadership Qualities, Team Work, Communications, Time Management and Decision Making Skills.

Aktiviti yang boleh dilakukan sepanjang Dream Team -Team Building
  • A Frame Walk
  • Helium Stick
  • Let's Communicate
  • Positive Construction
  • Floating Sail
  • Bells of Notre Dame
  • The Tower
  • Live Up
  • Scavenging
  • Mission IM-Possible:
  • Leaky Drums
  • Paper Fashion
  • Zen Balance
  • Fellowship Circle
  • Mine Sweeper
  • Connecting the Path
  • Scattered Puzzle
  • Sinking Ship
  • Traffic Jam
  • Magic Carpet
  • Balancing Shuffle
  • Acid River
  • Fifty Up


b) Fun Day Out - Telematch / Family Day (2-3 hours)
Interactive, Interpersonal Skills, Fun & Laughter, Competitiveness and Enjoyment.

Aktiviti yang boleh dilakukan sepanjang Fun Day Outs - Telematch / Family Day
  • Giant Slippers
  • Craze Rollers
  • Invisible chair
  • Platform Walking
  • Stuffed Race
  • Gorilla Walk
  • Train Ride
  • Clothes Line
  • Waterfall
  • Ballons Bursting
  • Rubberband With Straw
  • Treature HuntE
  • Coconut Bowling
  • Plaster Art
  • Sand Art


Bukan saja seronok, malah anda dapat lakukan aktiviti disini sambil menikmati pemandangan yang hijau dan nyaman. Paling Ayue suka adalah kesemua aktiviti ini adalah sesuai untuk kanak-kanak dan orang dewasa. Jadi anda tidak perlu risau anak-anak anda bosan jika anda beraktiviti disini. Buat aktiviti bersama keluarga kan seronok. Hehe. 

Kalau ada rezeki nanti, Ayue nak bawa keluarga Ayue datang sini cuti-cuti Malaysia. Bestnya!




xoxo,

You Might Also Like

0 comments

Youtube Channel

Instagram

Facebook Page