Kenape nk DIY?

1) Sbbnye nk bajet..hehe..brg2 makin mahal awk2 oi~~
2) Puas hati hasil tangan sendiri ('',)
3) Elakkan berlakunya pembaziran..untuk benda2 yg sy rase bole DIY, y not buat sendiri kn?  Dari sy buang mase buat bnd2 lain yg merepek..hehe

Ni antare bnd2 yg sy plan untuk DIY for the wedding ('',)

1. Doorgift

Mase tunang aritu sy gune beg ketas kaler putih..kat dlm ade cupcake dgn cakar ayam..bole tgk sini untuk cite psl doorgift ni.


tp ntuk kawen ni..rase mcm xnk la gune beg ketas ni lg ek?
rase mcm nk gune kotak..da survey2 harge..rs mcm berbaloi..
idea pun da ade untuk hias kotak ('',)
dlm kotak masih blom decide nk letak ape..byk yg bermain2 kat dlm kepale ni..awk2 ade idea?



2. Centerpiece
Yg ni da lame sgt sy nk buat..cume blom ade mase..fyi, sy ni peminat tegar doily paper..klu bole brg2 yg nmpk cantek buh doily..sume sy nk letak..hehe..

source : google

biase je..tp bg sy cantek ('',)  tp, klu caterer ade provide centerpiece bunge2, pun bole jgk..
sbb tu xnk buat lg bnd ni..hehe..masalahnye blom jmp caterer yg ok :(



3. Hand Bouquet
Since sy ade jual hand bouquet, kenape nk order or beli lain kn?

hasil tangan sy sendiri ('',)



4. Guestbook & Photobooth

Bykkkk sgt design2 yg cantek..klu bole nk buat sume..hehe..


bnd2 yg senang2 bole la buat dlu..mcm props, guestbook, brg2 nk hias ats meja..
eh..byk la..da bole prepare da ni..



5. Corsage / Buttonniere

sy xsuke button..
corsage lg cantek.. ('',)
cumenye..sy blom dpt lg design yg mcm mne..




6. Bunga Manggar

Yg ini xtau lg nk buat atau tidak..sbbnye blom jmp lg kepentingannye..
tp..if sy nk buat.mungkin sy akn buat yg mcm ini

cantek kn??

ok..itu je antare bnd2 yg sy akn DIY nutk wedding nnt..
byk pulak rsnye..
hrp sume nye sempat siap Mei nnt ('',)



xoxo,

post signature