Kulit mesti cerah berseri bersama nanowhite

30 November 2016

Nanowhite telah melancarkan produk 3 Lengkap Sempurna untuk kulit kekal lebih cerah, halus dan berseri serta-merta.


3 produk baharu nanowhite – nanowhite Double Action Whitening Gel-Cream, nanowhite Skin Renewing Aqua Gel dan nanowhite Intensive Brightening Mask adalah produk baharu yang akan melengkapi produk rangkaian asas pakar pencerahan kulit.


Bosan dengan kulit menjadi lebih gelap dan kusam walaupun anda sentiasa melakukan rutin penjagaan kulit anda? Kini nanowhite Double Action Whitening Gel-Cream boleh membantu kulit anda kekal lebih bersama nanowhite Super Antioxidant™ dengan kapsul unik yang mengandungi intipati Vitamin E dan C.


Mengekalkan tona kulit yang cerah dan sekata adalah mencabar kerana faktor persekitaran yang menjadi punca kerosakkan kulit wajah. Ini membolehkan keberkesanan maksimum, sekali gus menggandakan kesan pencerahan itu. Selain daripada mengekalkan pencerahan kulit, produk ultra-ringan dan mudah diserap ini juga mengurangkan kehadiran bintik-bintik hitam.

Kulit yang cerah lebih baik apabila kelihatan lebih halus dan segar. Ini adalah dimana nanowhite Skin Renewing Aqua Gel memberi keberkesanannya. Gel pengelupasan kulit menanggalkan bintik-bintik hitam dan sel kulit mati secara lembut, menjadikan kulit anda lebih halus dan lembut bak sutera.


Sentuhan terakhir untuk kulit berseri adalah mengekalkan kelembapan. nanowhite Intensive Brightening Mask buatan Korea mengandungi ekstrak semula jadi yang memberi kesan pencerahan dan penghidratan serta-merta, menjadikan kulit kelihatan lebih cerah dan berseri.


Ketiga-tiga produk ini juga sesuai untuk semua jenis kulit.

Dengan menggabungkan produk-produk ini ke dalam rutin penjagaan kulit, Juliana Evans gembira melihat kulitnya lebih berseri berbanding sebelum ini. Duta jenama nanowhite, juga merupakan seorang pelakon, model dan personaliti TV, percaya dengan produk ini, ia membantunya tampil berseri dan cantik di hadapan kamera setiap hari.


Seperti semua produk nanowhite yang lain, tiga formula baru ini padat dengan teknologi luar biasa yang dipanggil "Nano Skin-happy". Dengan teknologi ini, nanowhite adalah satu-satunya rangkaian penjagaan kulit dengan Endorfin ‘happy’ yang membuka liang-liang roma untuk penyerapan yang lebih baik, serta molekul nano yang 1000 kali lebih halus untuk terus diserap masuk jauh ke dalam kulit. Dengan bantuan Omega White-C, ia membolehkan bahan pencerah diserap dengan lebih cepat dan berkesan dari dalam.

Hilangkan kulit kusam dan dapatkan kulit halus dan cerah yang berkekalan. nanowhite Double Action Whitening Gel-Cream boleh didapati di kedai-kedai terkemuka pada harga RM39.90 untuk setiap satu 40ml. Skin Renewing Aqua Gel dijual pada harga RM44.90 bagi setiap botol 140ml dan harga Intensive Brightening Mask adalah RM8.90 setiap satu.


Untuk maklumat lebih lanjut tentang produk nanowhite, layari laman Facebook di www.facebook.com/nanowhite.




xoxo,

MARY KAY Botanical Effects Review

Assalamualaikum. Siapa peminat setia Mary Kay dekat sini? Ayue tau mesti ramai gila kan? Mary Kay ni ada peminat setianya sendiri tau. Tiap kali ada produk Mary Kay baru keluar je mesti nak grab, betul tak? Sama lah Ayue pun. Kali ni Ayue nak review skincare terbaru dari Mary Kay iaitu Mary Kay Botanical Effects.


Sebelum ni pun Ayue dah beberapa kali review tentang Mary Kay. Produknya memang sangat berkualiti dan berbaloi untuk dibeli. Alhamdulillah setakat ni kulit Ayue pun tak pernah ada apa-apa masalah bila bertukar ke skincare Mary Kay ni.


Ayue pula jenis yang suka cuba skincare untuk dapatkan yang terbaik untuk kulit Ayue. Bukan skincare sekarang ni tak bagus, cuma apalah salah kalau Ayue nak cari yang lebih baik kan? Lagi pula Mary Kay Botanical Effects mengandungi Aloe Vera dan Buah Naga (Dragon Fruit) sebagai bahan utama. Bahan yang memang Ayue paling suka sekali guna dekat muka Ayue ni. Lagi lah seronok nak cuba.



๐Ÿ’— MARY KAY BOTANICAL EFFECTS ๐Ÿ’—

Okey, jom Ayue share produk yang ada dalam rangkaian Mary Kay Botanical Effects ni.


Botanical Effects Gel Cleanser 127g | Harga RM 75




Membersih secara mendalam dan menyingkirkan sebum. Pencuci muka yang ini jenis gel. Walaupun Ayue kurang gemar cuci muka dengan gel sebab kena letak amaun yang banyak dan Ayue lebih suka buih yang banyak untuk cuci muka, tapi Botanical Effects Gel Cleanser ni elok je. Guna sikit saja sudah cukup dan buihnya juga tak terlalu sikit, tak juga terlalu banyak. Cukup untuk Ayue rasa bersih, puas dan fresh lepas cuci muka. Lagi pun baunya sangat wangi. Nyaman je masa cuci muka.



Botanical Effects Exfoliating Scrub 88ml | Harga RM 75




Mengelupaskan dan membuang kulit mati, membersih liang pori secara mendalam. Dicadangkan menggunakannya 2 atau 3 kali seminggu selepas mencuci muka. Ayue suka guna selang 2 hari macam tu. Maksudnya Ayue akan skrub muka Ayue hari Isnin, Rabu dan Sabtu. Mudah untuk Ayue ingat sebab kadang-kadang bila dah seharian penat, Ayue selalu lupa nak skrub muka. Sesekali dapat skrub rasa mersih sangat kulit muka tau.



Botanical Effects Toner 147ml | Harga RM 75




Membuang kesan kotoran dan sel-sel kulit mati dengan bersih dan sempurna. Ayue suka sangat baunya. Wagi betul. Rasa macam nak letak banyak-banyak pada cotton pad tu. Tapi sebenarnya dalam 3 atau 4 drop saja sudah cukup untuk cover keseluruhan muka. Ayue takda masalah menggunakan cotton pad untuk apply toner sebab pada Ayue lagi bersih dari menggunakan tapak tangan. Toner sangat penting untuk menyediakan kulit kita sebelum apply produk yang lain.



Botanical Effects Moisturizer 85g | Harga RM 85




Berbentuk gel yang mudah menyerap dan melembapkan selama 12 jam. Mula-mula apply rasa macam letak air saja pada muka sebab teksturnya sangat ringan. Kebetulan kulit muka Ayue pula memang jenis oily, tak boleh guna pelembap yang cenderung untuk berminyak selepas beberapa jam. Tapi Botanical Effects Moisturizer sebaliknya. Ayue suka kerana ia dapat melembapkan kulit muka Ayue selama 12jam.



Botanical Effects Moisturizer SPF30 Sunscreen 50ml | Harga RM 65




Melindungi kulit selama 12 jam dari sinaran matahari. Berbeza dengan sunscreen yang Ayue guna sebelum ni yang pekat dan berbau pelik. Sunscreen dari Mary Kay ni lebih lembut dan mudah untuk diapply. Kalau anda nak skip terus pelembap juga takda masalah kerana kebaikannya lebih kurang sama.



๐Ÿ’— INGREDIENTS ๐Ÿ’—

Kebaikan Aloe Vera pada kulit :

  • Salah satu tumbuhan yang paling berkhasiat di dunia, gel aloe mengandungi lebih daripada 75 nutrien, termasuk 20 mineral dan 12 vitamin.
  • Membantu mengekalkan halangan kelembapan kulit dan mempunyai vitamin yang tinggi kandungan E, antioksidan yang popular dalam penjagaan kulit.
  • Menggalakkan kulit yang sihat dan perolehan sel.
  • Memberikan kulit anda rangsangan tambahan antioksidan.

Kebaikan Buah Naga pada kulit :

  • Juga dipanggil pitaya
  • Mengandungi asid lemak dan beberapa vitamin B-kompleks : dipanggil "vitamin anti-stress" B1 (thiamin), B2 (riboflavin) dan B3 (niacin).
  • Penuh dengan mineral seperti besi, kalsium dan fosforus.
  • Kaya dengan antioksidan untuk membantu melawan radikal bebas kulit yang merosakkan.


๐Ÿ’— CARA PEMAKAIAN ๐Ÿ’—

PAGI
Step 1 : Cleansing Gel
Step 2 : Refreshing Toner
Step 3 : Moisturizing Gel
Step 4 : Moisturizing Lotion SPF30 Sunscreen

MALAM
Step 1 : Cleansing Gel
Step 2 : Refreshing Toner
Step 3 : Moisturizing Gel

*Guna Invigorating Scrub pada sebelah pagi atau malam selepas mencuci muka, 2 atau 3 kali seminggu.




๐Ÿ’— INFO / CONTACT ๐Ÿ’—


Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi Mary Kay Independent Beauty Consultants (03-7711 7500)

atau layari :

Website: www.marykay.com.my
Dream Beautiful Contest: www.mkdreambeautiful.com
Facebook Page: fb.com/MaryKay.com.my
Instagram: @MaryKayMySg




xoxo,

post signature

Casio EX-FR200 dan EX-ZR5000 | Harga dan Specification

29 November 2016

Assalamualaikum. Baru-baru ni Ayue ke majlis pelancaran Casio EX-FR200 dan EX-ZR5000 di Armada Petaling Jaya Hotel. Boleh tahan juga camera baru ni. Menggigil tangan Ayue dibuatnya. Geram betul! Best gila.



CASIO EX-FR200

Casio EX-FR200 sesuai untuk anda yang kaki selfie kerana ia mampu untuk ambil gambar sehingga 180-degree. Malah ia juga ada "Dome View Capture" dimana kameranya boleh mengambil gambar dan video 360-degree horizontal Panorama dan 208-degree diagonal Super Wide Angle.

Harga Casio EX-FR200 adalah RM2,399.




EX-FR200 Specifications

Number of Effective Pixels
Approx. 11.95 megapixels
Image Sensor
1/2.3-inch CMOS (back illuminated type)
Total Pixels: 21.14 mega (million) pixels
File Format
Still images: JPEG (Exif Ver. 2.3 / DCF2.0)
Movies: MOV format, H.264/AVC, IMA-ADPCM (Stereo)
Built-in Flash Memory
(Image Area)
Approx. 46 MB* built-in flash memory
* Built-in memory capacity after formatting.
Recording Media
microSD Memory Card, microSDHC Memory Card, microSDXC Memory Card compatible
Number of Recorded Pixels
[Still images]
Dome View: Single Shot 3888 x 3888 / CS 1936 x 1936
Panorama: Single Shot 7456 x 1864 / CS 3840 x 960
Super Wide Angle: Single Shot 3232 x 2424 / CS 1600 x 1200

[Movies]
1:1 (1440 x 1440 30fps)
Panorama (2880 x 720 30fps)
4K (3840 x 2160 30fps)
FHD (60p) (1920 x 1080 60fps)
FHD (30p) (1920 x 1080 30fps)
HS120 (1280 x 720 120fps)
HS240 (640 x 480 240fps)
STD (640 x 480 30fps)
* Movie recording time is limited at 29 minutes.
* The available quality settings vary according to the shooting mode.
Recording Capacity
(Maximum Size)
Still Images: micro SD Memory Card*: Approx. 2286 Shots
Movies: Maximum Movie File Size: 4GB
Maximum Movie Length: 29 minutes.
Dome View: Approx. 4117 Shots, Panorama: Approx. 4458 Shots, Super Wide Angle: Approx. 7837 Shots
* When using SanDisk Corpotation 16GB microSDHC Memory Card.
Lens
F-number: F2.8
Focal Length: f=1.35 mm
Approx. 13.4 mm equivalent to 35 mm film
FISH EYE
Focusing
Pan Focus
Focus Range
(From Lens Surface)
PF: Approx. 40 cm - Infinity
Exposure
Exposure Control: Program AE
Exposure Compensation: -2EV to +2EV (in 1/3EV steps)
Shutter Type
CMOS electronic shutter
Aperture
F2.8
Wireless data transfer
[Camera]
Bluetooth® (Version: Bluetooth® ver.2.1+EDR, Output Class: Class 2), Bluetooth® ver.4.0, Wi-Fi (Standard: IEEE 802.11b/g/n)
[Controller]
Bluetooth® (Version: Bluetooth® ver.2.1+EDR, Output Class: Class 2)
* Bluetooth® word mark and logo are registered trademarks of Bluetooth SIG, Inc. and any use of these marks by CASIO COMPUTER CO., LTD. is under license.
Other Recording Functions
Shooting / Recording Functions
Auto mode, High Speed Continuous shooting 30fps, High Speed Continuous shooting Prerecord, Interval Shot, Touch Shutter, Movies (1:1 Movie, Panorama Movie, 4K Movie, FHD (60p) Movie, FHD (30p) Movie, STD Movie, HS120 Movie, HS240 Movie) (with sound except for HS120 movie and HS240 Movie), Movie Anti Shake, Wind Noise Cut, White Balance (Auto WB, Daylight, Overcast, Shade, Day White Fluorescent, Daylight Fluorescent, Tungsten, Manual WB), Exposure Compensation: -2EV to +2EV (in 1/3EV steps), ISO (Still images: Auto, ISO80
ISO100ISO200ISO400ISO800ISO1600ISO3200), Remote Capture*, Auto Send*, Double Save (Dome view)

Other Functions
Camera and Controller Separate System, Pairing, Auto Send File Settings
*, Resize When Sending*, WLAN password, Multi camera*
[Camera]
Rotation Lock, USB Battery Charge, USB Power Supply
[Controller]
Rotation Lock, Mirror Image, Vibrator, USB Battery Charge, USB Power Supply
* Requires installation of the EXILIM Connect app on your smartphone.
* In case of multi cameras, it requires the camera model below.
– EX-FR100CA or EX-FR200CA digital camera
– EX-FR100 or EX-FR200 camera
Monitor Screen
[Controller]
3.0-inch TFT color LCD, 921,600 dots, Capacitance touch panel
Timekeeping Functions
Date and Time: Recorded with image data
Auto Calendar: To 2049
External Connection Terminals
[Camera] Micro USB port (Hi-Speed USB compliance, USB Charging / USB powered operation)
[Controller] Micro USB port (USB Charging / USB powered operation)
Microphone
[Camera] Stereo
Speaker
[Camera] Monaural
Power Requirements
[Controller] Rechargeable lithium ion battery (internal)
[Camera] Rechargeable lithium ion battery (internal)
Battery Life
Number of Shots*1: Approx. 260 Shots*1, Approx. 265 Shots*2 (Camera Standalone operation)
Actual Movie Recording Time
*1 (Dome View): Approx. 1 hour
Continuous Movie Recording Time
*2 (Dome View): Approx. 1 hour 35 minutes
Continuous Movie Recording Time
*2 (HS240): Approx. 1 hour 15 minutes
Continuous Playback (Still Images)
*3 : Approx. 3 hours 55 minutes
*1 In accordance with CIPA (Camera and Imaging Products Association) standards.
*2 Based on CASIO standards.
*3 One-image scroll approximately every 10 seconds.

Not a guarantee of battery life during actual use.
Dimensions
[Camera] 60.9(DIA) mm x 40.7(D) mm
* excluding Hinge Unit
[Controller] 59.2(W) x 86.7(H) x 19.4(D) mm
[Total Length] 60.9(W) x 154.8(H) x 46.2(D) mm
* connecting Camera and Controller
* including Hinge Unit
Weight
[Camera] Approx. 100 g
* excluding Hinge Unit, including Memory Card
[Controller] Approx. 103 g
[Total Weight] Approx. 238 g
* connecting Camera and Controller
* including Hinge Unit, including Memory Card
Bundled Accessories
Controller (EX-FR200CT)
Hinge Unit
Lens cap
Carabiner Strap
Tripod nut
USB-AC Adaptor (AD-C53U)
Micro USB Cable
AC Power Cord
Basic Reference

Untuk maklumat lanjut tentang EX-FR200 seperti Features dan desing, boleh layari :
< Casio EX-FR200 >


CASIO EX-ZR5000

Untuk Casio EX-ZR5000 pula, ia merupakan rangkaian EXILIM ZR CASIO yang terbaru. Model baru ni telah diupgrade kepada 19mm super wide-angle lens dan Wide View Photo. Juga sesuai untuk anda yang suka berselfie dna wefie.

Harga Casio EX-ZR5000 adalah RM1,949.






Casio EX-ZR5000 Specifications

Number of Effective Pixels
Approx. 11.95 megapixels
Image Sensor
1/2.3-inch CMOS (back illuminated type)
Total Pixels: 21.14 mega (million) pixels
File Format
Still images: JPEG (Exif Ver. 2.3 / DCF2.0)
Movies: MOV format, H.264/AVC, IMA-ADPCM (Stereo)
uilt-in Flash Memory
(Image Area)
Approx. 46 MB* built-in flash memory
* Built-in memory capacity after formatting.
Recording Media
microSD Memory Card, microSDHC Memory Card, microSDXC Memory Card compatible
Number of Recorded Pixels
[Still images]
Dome View: Single Shot 3888 x 3888 / CS 1936 x 1936
Panorama: Single Shot 7456 x 1864 / CS 3840 x 960
Super Wide Angle: Single Shot 3232 x 2424 / CS 1600 x 1200

[Movies]
1:1 (1440 x 1440 30fps)
Panorama (2880 x 720 30fps)
4K (3840 x 2160 30fps)
FHD (60p) (1920 x 1080 60fps)
FHD (30p) (1920 x 1080 30fps)
HS120 (1280 x 720 120fps)
HS240 (640 x 480 240fps)
STD (640 x 480 30fps)
* Movie recording time is limited at 29 minutes.
* The available quality settings vary according to the shooting mode.
Recording Capacity
(Maximum Size)
Still Images: micro SD Memory Card*: Approx. 2286 Shots
Movies: Maximum Movie File Size: 4GB
Maximum Movie Length: 29 minutes.
Dome View: Approx. 4117 Shots, Panorama: Approx. 4458 Shots, Super Wide Angle: Approx. 7837 Shots
* When using SanDisk Corpotation 16GB microSDHC Memory Card.
Lens
F-number: F2.8
Focal Length: f=1.35 mm
Approx. 13.4 mm equivalent to 35 mm film
FISH EYE
Focusing
Pan Focus
Focus Range
(From Lens Surface)
PF: Approx. 40 cm - Infinity
Exposure
Exposure Control: Program AE
Exposure Compensation: -2EV to +2EV (in 1/3EV steps)
Shutter Type
CMOS electronic shutter
Aperture
F2.8
Wireless data transfer
[Camera]
Bluetooth
® (Version: Bluetooth® ver.2.1+EDR, Output Class: Class 2), Bluetooth® ver.4.0, Wi-Fi (Standard: IEEE 802.11b/g/n)
[Controller]
Bluetooth
® (Version: Bluetooth® ver.2.1+EDR, Output Class: Class 2)
* Bluetooth® word mark and logo are registered trademarks of Bluetooth SIG, Inc. and any use of these marks by CASIO COMPUTER CO., LTD. is under license.
Other Recording Functions
Shooting / Recording Functions
Auto mode, High Speed Continuous shooting 30fps, High Speed Continuous shooting Prerecord, Interval Shot, Touch Shutter, Movies (1:1 Movie, Panorama Movie, 4K Movie, FHD (60p) Movie, FHD (30p) Movie, STD Movie, HS120 Movie, HS240 Movie) (with sound except for HS120 movie and HS240 Movie), Movie Anti Shake, Wind Noise Cut, White Balance (Auto WB, Daylight, Overcast, Shade, Day White Fluorescent, Daylight Fluorescent, Tungsten, Manual WB), Exposure Compensation: -2EV to +2EV (in 1/3EV steps), ISO (Still images: Auto, ISO80
ISO100ISO200ISO400ISO800ISO1600ISO3200), Remote Capture*, Auto Send*, Double Save (Dome view)

Other Functions
Camera and Controller Separate System, Pairing, Auto Send File Settings
*, Resize When Sending*, WLAN password, Multi camera*
[Camera]
Rotation Lock, USB Battery Charge, USB Power Supply
[Controller]
Rotation Lock, Mirror Image, Vibrator, USB Battery Charge, USB Power Supply
* Requires installation of the EXILIM Connect app on your smartphone.
* In case of multi cameras, it requires the camera model below.
– EX-FR100CA or EX-FR200CA digital camera
– EX-FR100 or EX-FR200 camera
Monitor Screen
[Controller]
3.0-inch TFT color LCD, 921,600 dots, Capacitance touch panel
Timekeeping Functions
Date and Time: Recorded with image data
Auto Calendar: To 2049
External Connection Terminals
[Camera] Micro USB port (Hi-Speed USB compliance, USB Charging / USB powered operation)
[Controller] Micro USB port (USB Charging / USB powered operation)
Microphone
[Camera] Stereo
Speaker
[Camera] Monaural
Power Requirements
[Controller] Rechargeable lithium ion battery (internal)
[Camera] Rechargeable lithium ion battery (internal)
Battery Life
Number of Shots*1: Approx. 260 Shots*1, Approx. 265 Shots*2 (Camera Standalone operation)
Actual Movie Recording Time
*1 (Dome View): Approx. 1 hour
Continuous Movie Recording Time
*2 (Dome View): Approx. 1 hour 35 minutes
Continuous Movie Recording Time
*2 (HS240): Approx. 1 hour 15 minutes
Continuous Playback (Still Images)
*3 : Approx. 3 hours 55 minutes
*1 In accordance with CIPA (Camera and Imaging Products Association) standards.
*2 Based on CASIO standards.
*3 One-image scroll approximately every 10 seconds.

Not a guarantee of battery life during actual use.
Dimensions
[Camera] 60.9(DIA) mm x 40.7(D) mm
* excluding Hinge Unit
[Controller] 59.2(W) x 86.7(H) x 19.4(D) mm
[Total Length] 60.9(W) x 154.8(H) x 46.2(D) mm
* connecting Camera and Controller
* including Hinge Unit
Weight
[Camera] Approx. 100 g
* excluding Hinge Unit, including Memory Card
[Controller] Approx. 103 g
[Total Weight] Approx. 238 g
* connecting Camera and Controller
* including Hinge Unit, including Memory Card
Bundled Accessories
Controller (EX-FR200CT)
Hinge Unit
Lens cap
Carabiner Strap
Tripod nut
USB-AC Adaptor (AD-C53U)
Micro USB Cable
AC Power Cord
Basic Reference

Untuk maklumat lanjut tentang EX-ZR5000 seperti Features dan desing, boleh layari :
< Casio EX-ZR5000 >




xoxo,

© AYUE IDRIS • www.ayueidris.com