Review | Mary Kay At Play Matte Liquid Lip Color

Wednesday, September 26, 2018

Assalamualaikum. Dah berkurun rasanya Ayue tak share tentang produk kecantikkan dekat blog Ayue ni. Maklumlah, makin sibuk dengan anak. Tapi untuk produk Mary Kay yang terbaru ini, memang Ayue excited sangat share dengan anda sebab Ayue gerenti anda mesti suka punya lah. Baru-baru ni Mary Kay ada mengeluarkan produk kosmetik baru iaitu Mary Kay At Play Matte Liquid Lip Color.


Kalau dilihat dari segi packaging, pada Ayue packaging Mary Kay At Play ni memang sangat simple. Takda tanda warna dekat luar kotak, hanya label warna. Jadi anda kena tengok betul-betul. Rekabentuk botol liquidnya pun sederhana. Tapi mudah nak lihat warnanya sebab keseluruhan botol botol nampak lipstick tu warna apa. Takpa lah, yang penting isi dalam nya kan?


Mary Kay At Play Matte Liquid Lip Color ni ada 6 warna semuanya. Keenam-enam warna ni sesuai untuk dipakai seharian tak kira pagi atau malam. Jadi anda tak payah cari lip color lain dah. Haha. Ayue dah cuba semua warna tau dan seriously, Ayue suka gila! Bukan saja warnanya yang cantik, tapi sebab bibir Ayue yang kering dan selalu terkopek ni pun nampak lembab dan tak kering macam selalu.




Untuk orang yang bibir kering, nak pakai liquid lipstick jenis matte finish adalah sesuatu yang nightmare sebabnya bibir mesti nampak lagi kering, pecah-pecah, dan tak smooth. Lagi kita touch uplagi buruk jadinya kan? Kena wipe bersihkan dulu, apply lain baru nampak cantik. Tapi Mary Kay At Play Matte Liquid Lip Colour ni tak macam tu sebab ia mempunyai flexible coverage dengan matte finish tanpa membuatkan bibir kita nampak kering.

Bukan tu je, lipstick At Play ni juga mampu mengawal minyak dan sinar selama 8jam tau. Selalunya anda yang mempunyai masalah bibir kering mesti sapu lipbalm dulu sebelum apply lipstick, betul? Kadang-kadang lipstick matte tu pun dah tak nampak matte sangat dah sebab lipbalm tadi dah macam oily bersilau-silau. Tapi dengan Mary Kay At Play ni tak tau. Even Ayue dah pakai lipbalm, elok je kejadian matte nya dia bibir Ayue ni haa.


Paling Ayue suka adalah bila pakai lipstick ni, Ayue rasa macam tak pakai lipstick pula sebab aduhai, terasa ringan sangat di bibir Ayue ni. Ayue hanya apply nipis saja pun dah memadai. Elok je dia serap kat bibir Ayue ni. Matte lipstick yang lain selalunya akan buat bibir Ayue rasa tebal tau. Dah lah cepat kering, tebal pula. Sebab tu Ayue suka betul dengan Mary Kay At Play Matte Liquid Lip Colour ni.

Lipstick Mary Kay At Play ni juga telah diuji secara dermalogoly dan klinikal untuk menguji kerengsaan kulit dan alergi. Ia juga Non-Comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori), sesuai untuk kulit sensitif, fragrance free dan oil free.

Antara warna yang ada dalam koleksi Mary Kay At Play Matte Liquid Lip Colour ni adalah Taupe That, Pink It Over, Pink Shock, Neon Nectarine, Red Siren dan Vivid Violet. Yang mana satu menjadi pujaan hati anda? Hehe.



Dalam keenam-enam warna ni, of course lah Ayue ada yang favourite kan. Selalunya Ayue akan pilih nude colour atau warna-warna yang selamat dipakai untuk setiap masa. Tapi kali ni, selain dari warna yang macam tu, Ayue suka pula warna merah-merah. Sebab Ayue rasa macam sesuai pula dengan kulit Ayue ni? Haha. Warna-warna ni semua sangat sesuai dengan apa jua tona kulit sebenarnya. Itu yang warna merah pun Ayue rasa cantik dengan kulit Ayue ni. Anda rasa yang warna mana nampak sesuai dengan Ayue? Ayue suka Taupe That untuk siang hari dengan Red Siren untuk malamnya!



Sekarang nak pakai lipstick tak risau lagi dah. Sap sap soi je siap. Tak payah nak touch up lama-lama. Texturenya pun sangat lembut, senang nak apply. Tahan lama pula tu even Ayue dah hentam macam-macam. Of course lah warna dia akan fade sikit. Tapi still, tak hilang. Tetap maintain berlipstick. Setakat ni Ayue hanya apply sekali saja. Tak payah nak reapply lagi bila keluar sebab lipstick ni tahan lama.


Haa, mesti anda dah tak sabar nak tahu harga lipstick ni kan? Kalau Ayue beritahu mesti anda tak percaya sebab murah sangat kalau nak dibandingkan dengan kualiti yang diberi. Harga sebotol Mary Kay At Play Matte Liquid Lip Colour (6.5g) ni hanya RM39 saja. Boleh beli dekat mana-mana Beauty Consultant Mary Kay. Jadi takda lagi alasan untuk anda beli produk-produk fake dekat luar sana yang boleh membahayakan kesihatan anda. Beli saja lipstick Mary Kay ni. Dijamin selamat dan sangat berkualiti. Puas hati lah beli.


Untuk maklumat lanjut, anda boleh hubungi Mary Kay Independent Beauty Consultant 03-77117500 atau layari :

You Might Also Like

0 comments

Youtube Channel

Instagram

Facebook Page