H-focus bantu tingkatkan daya fokus minda & mata kanak-kanak

Wednesday, December 26, 2018

Assalamualaikum. Ayue percaya, semua ibu bapa di luar sana yang inginkan anak mereka berjaya termasuk lah Ayue. Qaayed zuriat pertama Ayue dengan suami, jadi kalau boleh kami nak kan yang terbaik untuk dia. Tapi Ayue tahu yang setiap kanak-kanak ni unik dan berbeza. Masing-masing mempunyai potensi tersendiri. Ibubapa lah yang perlu mainkan peranan untuk bantu anak mereka dalam menonjolkan kelebihan yang ada dalam diri anak masing-masing kan? Salah satu caranya adalah dengan memberikan vitamin dan supplement.


Supplement yang menarik perhatian Ayue adalah H-focus chewable tablet keluaran Sejagat Global. Tablet supplement ni lain daripada yang lain kerana H-focus mengandungi 13 Khasiat yang berasaskan makanan sunnah untuk minda dan dihasilkan dalam bentuk tablet untuk memudahkan pengambilan kanak-kanak. Selain daripada minda, H-focus juga bagus untuk mata anak anda tau.



Formulasi H-Focus

1. Colostrum (Kolostrum)
Menguatkan & melindungi sistem pertahanan tubuh badan, Melawan jangkitan virus dan toksin yang berlebihan dalam tubuh badan, Membantu mencerdaskan minda dan mudah menghafal.

2. Pistachio (Badam Hijau)
Kaya dengan potassium yang membantu meningkatkan tahap kecerdasan minda & Mengandungi anti oksida yang melindungi tubuh dari radikal bebas.

3. Calcium (Kalsium)
Memberikan tulang yang lebih kuat dan fleksibel. Membantu badan dalam pengambilan zat besi.

4. Cereals (Bijirin)
Bijirin membantu membekalkan zat besi untuk pembinaan dan perkembangan otak yang lebih sihat.

5. Algae DHA (DHA Alga)
Meningkatkan daya fokus, membantu perkembangan minda yang sihat, membantu menajamkan penglihatan dan meningkatkan sistem imun badan

6. Centella asiatica –(Daun pegaga)
Pegaga mempunyai zat makanan yang berhasiat seperti zat besi, vitamain A dan C serta serat yang dapat membantu membangkitkan selera makan dan meredakan masalah penghadaman.

7. Honey (Madu)
Madu berfungsi menggantikan sel-sel otak yang rosak dengan sel baru yang sihat

8. Dates (Kurma)
Sangat berkhasiat untuk membantu tumbesaran kanak-kanak, membantu membentuk minda yang lebih sihat dan membantu mencergaskan minda dan tubuh badan

9. Raisin (Kismis)
andungan gula ringkas dalam kismis membantu meningkatkan pemikiran otak, Sumber tenaga yang diperlukan dengan segera & Membantu memperbaiki daya penglihatan yang sihat.

10. Pomegranate (buah delima)
Mengandungi Pottasium yang sangat tinggi, Fosfor, Kalsium, Zat Besi, Sodium, Vitamin A, B1, B2, B3 dan C Membantu Sistem Penghadaman. Ini boleh membantu anda mengawal dan mengurangkan penyakit asma, sakit tekat, dan batuk..

11. Vitamin C (vitamin C)
Vitamin C adalah vitamin yang diperlurkan oleh badan untuk pembentukan tulang serta menguatkan sistem imunisasi badan. Selain itu, Vitamin C dapat pulihkan demam, memberikan tenaga, memulihkan luka dan mencegah kanser.

12. Lycopene (tomato)
Tomato mengandungi nutrient yang diperlukan seperti vitamin (A, B3, B6, C, dan K), Potasium, dan Serat. Tomato juga dapat membantu untuk memudahkan penghadaman, masalah sukar tidur

13. Blackcurrant – (anggur)
Kajian menunjukkan bahawa anggur mengandungi vitamin C yang tinggi, vitamin (A, B1, B2), antioksida, dan nilai kalori yang rendah. Ia juga dapat membantu melegakan sistem saraf, meringankan demam, migrain dan athma.


Setiap bahan-bahan yang digunakan mempuyai kelebihannya yang tersendiri. Ayue suka bila ia dapat meningkatkan daya fokus, membantu perkembangan minda yang sihat, dan membantu menajamkan penglihatan kanak-kanak sebab kanak-kanak sekarang ni mudah terjebak dengan gadget, jadi dengan adanya H-focus ni, dapatkan mereka tumpu kepada pelajaran masing-masing. Bonus point, H-focus ni berperisa coklat tau, tiada masalah kalau nak anak anda amalkan sebab memang sedap rasanya. Ayue sendiri pun suka.



Untuk pengetahuan anda, Sejagat Global ni merupakan syarikat 100% Bumiputera Islam dengan kilang berstatus GMP dan Halal. No Pendaftaran KKM MAL 17097001TC. Anda jangan risau ok.

Macam Ayue, Qaayed baru setahun, Ayue cuma harapkan Qaayed dapat menjadi kanak-kanak yang sihat, cerdas, petah bercakap dan bijak. Tapi untuk ibubapa yang mempunyai anak yang bermasalah seperti dia bawah, anda boleh lah cuba H-focus ni.

Kanak-kanak yang perlu amalkan H-focus:
  • Malas mengulangkaji pelajaran?
  • Tidak berminat untuk belajar?
  • Tidak fokus ketika belajar?
  • Malas ke sekolah?
  • Degil dan mudah melawan cakap ibu bapa?
  • Susah bangun pagi ?
  • Sukar tidur malam?
  • Sukar utk menghafal?
  • Mudah lupa?
  • Tidak fokus dlm kelas?
  • Anak yang degil?
  • Tidak bertenaga dan tidak bermaya?
  • Perkembangan minda anak agak lambat?

H-Focus dapat membantu anak-anak untuk:
  • Menjadi rajin untuk belajar
  • Suka dengan buku
  • Mudah menghafal
  • Minat dan cekap membuat matematik
  • Meningkatkan daya fokus belajar terutama di sekolah
  • Mudah mendengar kata
  • Petah bercakap
  • Mudah bangun pagi
  • Mendapat keputusan yang baik dalam peperiksaan
  • Mudah solat tanpa di suruh
  • Meningkatkan keyakinan diri
  • Menjadi lebih berdikari
  • Meningkatkan selera makan anak(bagi yang kurang selera makan sahaja)

Kebaikan H-Focus untuk MATA
  • Mampu mengurangkan rabun jauh, rabun dekat, rabun silau, rabun malam.
  • Mampu mengatasi masalah selaput mata, mata letih, mata berair, gatal mata.
  • Mengurangkan lingkaran gelap bawah mata.
  • Mencantik dan melembabkan mata yang lesu.
  • Hilangkan masalah mata kering.
  • Mengurangkan masalah mata merah.
  • Sesuai untuk masalah mata berair.

H-focus mempunyai 100 Tablet di dalam 1 botol di mana ianya tahan sehingga 60 hari dengan pengambilan 1 tablet pada waktu pagi dan 1 tablet pada waktu malam. Ia boleh diambil oleh kanak-kanak seawal 1 Tahun sehingga dewasa, namun cara pengambilannya berbeza-beza.



Cara pengambilan H-focus:

Bayi berusia 1 tahun 
  • Memadai 0.5 atau 1 biji 1x sehari sahaja
  • Hanya diberi pada bayi yang sudah pandai mengunyah atau boleh juga di hancurkan dan campur di dalam susu atau air suam
  • Bacakan doa dan selawat ketika memberikan bayi atau anak anda tablet ini

2-4 tahun
  • 2 minggu pertama berikan 1 biji pagi dan 1 biji malam
  • Selepas 2 minggu berikutnya hanya 1x sahaja pagi.
  • Pengambilan sebaiknya adalah selepas makan.
  • Bacakan doa dan selawat ketika memberikan bayi atau anak anda tablet ini

5-11 tahun
  • 2 minggu pertama, 2 biji pagi dan 2 biji malam
  • Selepas 2 minggu berikutnya hanya 2sahaja
  • Pengambilan sebaiknya selepas makan
  • Bacakan doa dan selawat ketika memberikan bayi atau anak anda tablet ini

12 tahun ( UPSR )
  • 2 minggu pertama berikkan 2 biji pagi dan 2 biji malam
  • Selepas 2 minggu berikutnya hanya 2 sahaja
  • Pengambilan sebaiknya selepas makan.
  • **Boleh ambil sebelum atau selepas breakfast. Sebaiknya selepas breakfast.
  • Bacakan doa dan selawat ketika memberikan bayi atau anak anda tablet ini.

13-17 tahun ( PT3 & SPM )
  • 2 biji pagi dan 2 biji malam, pergi sekolah ambil 3 biji.
  • Pengambilan sebaiknya selepas sarapan
  • Bacakan doa dan selawat ketika memberikan bayi atau anak anda tablet ini


Pantang Larang H-focus:
  • Dilarang menyimpan tablet H-focus di dalam peti sejuk.
  • Elakkan terdedah dengan cahaya matahari dan haba yang keterlaluan. Simpan dalam suhu bilik.
  • Elakkan makan bersama dengan kafien seperti nescafe. Campur dengan susu, boleh.
  • Elakkan mengambil minuman bergas.



Cara pembelian:
WALK IN di HQ Sejagat Global Sdn Bhd
No 8 Jalan PPSL 2, Pt 1834, 
Pusat Perniagaan Sungai Lias 
45300 Sungai Besar, Selangor

[ ATAU ]

Untuk pembelian atas talian/online boleh klik link dibawah, Anda boleh beli direct di Website Utama Sejagat Global, https://sejagatglobal.com.my/

Untuk maklumat lanjut tentang H-focus, boleh layari :
Website : hfocusgeniusno1.com | hfocussejagat.com
Facebook : H-Focus-Candy Genius | H-Focus Vitamin Mata Dan Kecerdasan Minda
Contact No : 01135027570 | 011-1892 7834



xoxo,

post signature

You Might Also Like

0 comments

Youtube Channel

Instagram

Facebook Page