13 November 2020

Happy Deepavali | Koleksi Gambar dan Ucapan


Happy Deepavali 2020 | Koleksi Gambar dan Ucapan

Happy Deepavali buat semua penganut Hindu yang singgah ke blog Ayue sekarang ni. Salah satu sebab Ayue selalu bersyukur dilahirkan di Malaysia adalah sebab Malaysia mempunyai masyarakat majmuk berbilang kaum. Seronok membesar dalam pelbagai budaya. Banyak benda yang Ayue belajar. Malah kawan-kawan Ayue pun ramai juga yang akan menyambut Deepavali nanti ni. Jadi post ni Ayue buat khas untuk mereka yang ingin mencari gambar, ucapan, Deepavali wishes yang ingin ditujukan kepada mereka yang menyambut perayaan Deepavali.

Walaupun tahun ni jauh berbeza dengan perayaan Deepavali seperti tahun-tahun lepas sebab kita terikat dengan PKPP yang dilaksanakan oleh pihak kerajaan, Ayue harap anda tidak kecewa dan terus bersemangat untuk beraya ok? Haha. Ayue faham sebab Ayue pun dah pernah lalui sambut Hari Raya Aidilfitri di musim PKP hari tu. Yang penting kena sentiasa amalkan SOP! 


Selain daripada pesta cahaya yang meriah, makanan yang sedap, pelita sana sini, dan Rangoli (Beras dan hampas kelapa yang berwarna-warni yang selalu anda nampak di mall bila tiba perayaan Deepavali), benda yang paling Ayue suka adalah cerita hindustan yang di tayangkan di TV. Tengok berpuluh kali pun tak reti jemu. Lagi-lagi kalau ada Shah Rukh Khan, Kajol, Hritrik Roshan, Amir Khan, aduh, memang best betul lah. Bukan tak boleh tengok dekat platform lain or masa lain. Tapi feel tengok cerita hindustan masa Deepavali lain macam tau. Haha. Tak percaya cuba lah tengok nanti.

Ok lah, panjang betul Ayue berceloteh. Padahal nak share dengan anda gambar-gambar ucapan Deepavali je. Bawah ni Ayue sertakan gambar-gambar yang anda boleh download. Nanti bila tiba Deepavali anda boleh send ke keluarga dan rakan-rakan anda sekali dengan ucapan. Kalau tiada idea untuk Deepavali wishes, takpa, Ayue dah sertakan sekali. Copy je ok?


Koleksi Gambar Ucapan Happy Deepavali


Happy Deepavali 2020 | Koleksi Gambar dan Ucapan

Happy Deepavali 2020 | Koleksi Gambar dan Ucapan

Happy Deepavali 2020 | Koleksi Gambar dan Ucapan


Happy Deepavali 2020 | Koleksi Gambar dan Ucapan

Happy Deepavali 2020 | Koleksi Gambar dan Ucapan

Happy Deepavali 2020 | Koleksi Gambar dan Ucapan

Happy Deepavali 2020 | Koleksi Gambar dan Ucapan


Happy Deepavali 2020 | Koleksi Gambar dan Ucapan

Happy Deepavali 2020 | Koleksi Gambar dan Ucapan


Selain dari share di whatsapp dan telegram, gambar-gambar di atas anda boleh upload dan post di Facebook, Instagram dan Twitter. Kalau kreatif boleh edit letakkan ucapan-ucapan yang Ayue senaraikan di bawah di dalam gambar ni. Sekarang ni musim Covid-19, kalau boleh elakkan berjumpa dengan ramai orang dan duduk di rumah. Jadi selain dari video call, ucapan-ucapan begini pun dah memadai sebagai tanda kita menghargai orang tersayang.

Koleksi Ucapan Happy Deepavali untuk Facebook & Instagram Story


Di bawah ni pula gambar Deepavali  untuk anda post di Facebook story atau Instagram Story.






Ucapan Happy Deepavali 2020

  • Wish you are blessed with peace, prosperity, happiness, good health and grand success. Happy Diwali 2020!
  • All the lights of the world cannot be compared even to a ray of the inner light of the self. Merge yourself in this light and enjoy the festival of lights.
  • Let’s celebrate the festival in the true sense by spreading joy and light up the world of others. Have a happy, safe, and blessed Diwali!
  • This year was tough, spend Diwali safely so that we can have a better 2021!
  • Diwali is the day to light lamps and diyas, but it is also the day to be safe
  • May the millions of lamps of Diwali illuminate your life with happiness, joy, peace and health. Wish you and your family a very prosperous Diwali.
  • Light candles and worship the lords! Wish you a joyous and prosperous Diwali!
  • Rejoice on this blessed occasion and spread sparkles of peace and goodwill. Have a Happy Diwali!
  • Hope the festival of lights brings your way bright sparkles of peace, contentment, joy, and happiness which stays with you throughout this year and also in the years to come.
  • May This Divine Festival Color The Pages of Your Life With Peace, Joy And Happiness. Happy Diwali!


Ok lah, nanti kalau ada lagi yang best Ayue akan update di sini ya?

Happy Diwali!


xoxo,

post signature

Post a Comment

© AYUE IDRIS. www.ayueidris.com.