Marquee Tent vs Canopy Underlayer

Wednesday, November 06, 2013



kawen oOOooo kawen..mencabar jgk nk kawen nih..bape ari da dok survey2 catering..pelan asal nk buat kenduri di dewan (wedding impian kononnye)..but since terlalu byk rintangan..halangan..terpakse la tukar ke umah..
actually not a bad idea buat kenduri kat umah pun..save sewa dewan kn?
but..dpt ke hasilnye mcm kat dewan? Pelamin cantek2..meja cantek..khemah cantek2..
haa...meh nk habaq mai..

mesti da ramai yg tau psl canopy ber-underlayer ni kn? for sure lah..ramai yg nk nmpk grand ms kenduri mereka..rate2 amek setting canopy ber-underlayer nih..


pic source dari google..maaflah..xtau sape caterernye..
feel free untuk inform sy if awk2 tau ye~

nmpk x betape grandnye wedding awk2 nnt? hehe..
ok..xdela nk grand sgt..cumenye..if dpt pasang underlayer ni..msti awk2 rs mcm..
oh..suci gebunye weddingku ini..kn..kn..kn??

dan..
pd b2b yg ade bajet lebih..bole la rent caterer yg ade MARQUEE TENT
haa...pnah dgr x? rmai xtau ye..coz xrmai yg pakai untuk wedding..
marquee tent ni slalunye untuk event2 besa je..sbb tent ni sgt besa.. + mahal..haha
ni pic2 marquee tent untuk wedding2 kat malaysia ni..







 ok..xyah nk excited smpi tersengih2 dpn lappy cmtu..huhu

gmbr2 tu sy amek dr Molly Bridal dan Nazlieza Canopy Catering
both caterer provide marquee tent ni..tp sgt2 lah expensive ye..
size marquee tent ni ikut meter..
1 tent = 12 meter
nmpak x line2 kat atas bumbung tent tu?
1 line tu bermaksud 1 tent..
untuk 1000pax tetamu..5 tent da ckup da..since akk nazlieza tu xcover melaka..so sy hnye dpt harge untuk marquee tent tu dr akk molly..akk molly ni dr jb..
untuk 5 tent / 1000pax = RM12500 termasuk sume la kot..kerusi meja etc.
tp untuk confirmation..bole la contact trus akk molly tu ye..kot2 la bole dpt murah lg? sbb sy pun xsure harge tu termasuk ape..hehe
b2b yg rent marquee tent ni nnt jemput la sy g wedding..nk jgk rs dok dlm tent tu..haha
ok..

since marquee tent ni wayyyyyy over our bajet..rsnye sy dan incik tunang stick pd canopy je kot..haha
tp still blom dpt caterer yg ok untuk wedding kami..sshnye la hai..if sape2 yg tau caterer yg ok..bole la inform sy ye ('',)



xoxo,

post signature

You Might Also Like

0 comments

Youtube Channel

Instagram

Facebook Page