[Beauty Review] : Safi Balqis White Trilogy dengan Ektrak Limau Gedang

Saturday, September 27, 2014



Salam awak!


Ingat lagi tak entry saya tentang Safi Balqis White Trilogy tu? <link>

Ok, kali ni saya nak cerita tentang Safi Balqis White Trilogy dengan Ekstrak Limau Gedang pulak ye..yang ni untuk awak yang mempunyai masalah kulit wajah yang berminyak dan berjerawat..yela, tak semua orang kulit halus mulus gebu gebus kan..terutama wanita asia ni..




Awak yang mempunyai masalah kulit berminyak dan berjerawat tu..boleh cuba senarai produk di bawah ni ye.

1 - PEMBERSIH

Untuk langkah pembersihan muka, ada 2 cara membersih muka yang boleh awak pilih.


1) Pembersih muka - SAFI BALQIS White Trilogy dengan Ektrak Limau Gedang
Kulit berminyak mudah kotor dan dijangkiti bakteria. Pembersih Muka Kawalan Minyak & Jerawat SAFI BALQIS White Trilogy dengan Ektrak Limau Gedang bertindak mengawal minyak dan jerawat seterusnya mencerah kulit dengan sempurna dan selamat.

Harga :

50 g – RM 6.70 (S/M) / RM 7.10 (S/S) 
100 g - RM 11.20 (SM) / RM 11.80 (S/S)


Cara penggunaan : 

Gosok pada tapak tangan dengan sedikit air sehingga berbuih. Urut dengan lembut pada muka kemudian bilas. Gunakan Penyegar SAFI BALQIS White Trilogy selepasnya.


2) Pembersih & Penyegar 2 dalam 1 - SAFI BALQIS White Trilogy dengan Ektrak Limau Gedang
Dengan rumusan bebas sabun bertindak 2 dalam 1 sebagai pembersih dan penyegar di samping mengawal minyak dan jerawat pada kulit wajah. Bersama dengan ekstrak Limau Gedang, manik-manik kecil yang mengandungi minyak tea tree bertindak sebagai antioksida yang memberi perlindungan kepada kulit. Ia membersih secara mendalam untuk mengeluarkan sisa kotoran di samping mengembalikan kesegaran tanpa menghakis lembapan semula jadi kulit wajah.



Harga :

150 ml - RM 15.90 (SM) / RM 16.90 (S/S)

Cara penggunaan : 
Pam ke atas tangan dan urut dengan lembut pada wajah kemudian bilas dengan air.



Sponsored Video: SK-II x Tang Wei | Exclusive Interview On Her Dreams
2 - SKRUB BUIH PEMBERSIH

Skrub buih pembersih kawalan minyak dan jerawat - SAFI BALQIS White Trilogy dengan Ektrak Limau Gedang
Bertindak mengawal minyak dan jerawat serta membersih secara mendalam sambil mengeluarkan kotoran dan sel-sel kulit mati dengan manik-manik mikro dan seterusnya mencerah kulit dengan sempurna dan selamat.

Harga :

75 g - RM 9.80 (SM) / RM 10.10 (S/S)

Cara penggunaan : 
Gosok pada tapak tangan dengan sedikit air sehingga berbuih. Urut dengan lembut pada muka kemudian bilas. Gunakan Penyegar SAFI BALQIS White Trilogy selepasnya.



3 - KRIM ANTI JERAWAT

Krim anti - jerawat - SAFI BALQIS White Trilogy dengan Ektrak Limau Gedang
Kulit wajah yang berjerawat seringkali menyebabkan anda kurang selesa dan tidak yakin. Krim anti – jerawat dirumus khas melalui gabungan Cymenol dan ekstrak limau gedang untuk merawat jerawat secara efektif manakala Arbutin dan Nano BioWhite memudarkan parut jerawat.

Harga :

150 ml - RM 10.90 (SM) / RM 11.30 (S/S)

Cara penggunaan : 
Untuk kegunaan luar sahaja. Gunakan pada permukaan berjerawat dan bekas jerawat setiap pagi dan malam.




4 - LOSYEN


Losyen pelembap kawalan minyak & jerawat SPF15 - SAFI BALQIS White Trilogy dengan Ektrak Limau Gedang
Merupakan pelembap muka yang sesuai untuk kulit berminyak. Rumusannya yang berasaskan air bertindak membekalkan lebih lembapan untuk kulit wajah sambil mengawal kulit daripada berminyak dan berjerawat. Diperkaya dengan Vitamin C dan B3, ia membantu melindungi, memulihkan sel-sel kulit dari dalam serta mencerahkan kulit dengan sempurna dan selamat.

Harga :

50 ml - RM 19.90 (SM) / RM 20.70 (S/S)

Cara penggunaan : 
Sapu pada muka dan leher. Urut perlahan-lahan dalam gerakan memusing. Gunakan selepas Serum SAFI BALQIS White Trilogy untuk hasil yang lebih sempurna.


Done!
Hah..awak yang kulit bermasalah tu jangan pening-pening lagi ok.. :)


Untuk maklumat lanjut, awak bole layari laman web Safi ni ye.
Instagram: @safimalaysia



“Selamat dan Suci”




xoxo,


post signature


You Might Also Like

7 comments

  1. Assalamualaikum dik...akak pengguna produk safi...akak pun baru jer ganti ker safi white trilogy...hehe

    ReplyDelete
  2. dulu kan cik Ayue, sy pakai safi balqis perfect 10 memang dah best giler dah. masa tu duta produk dia Shila Amzah. since dia dah ganti dgn safi white trilogy (duta tak silap Hanis Zalikha), produk tu mcm dah tak berapa best sangat. bau dia kasar & kuat. and lebih melekit. eh, teruknya ulasan. sori.. hehehe.. sekarang sy masih pakai safi but yg krim perfect 10. memang best.

    ReplyDelete
  3. dulu kawan sekolah selalu guna safi, agaknya sesuai dengan muka dia sampai sekarang cun melecun

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Klu nak gabungkan penggunaan between safi whte trilogy yg color biru and oren ni blh tak? Sbb kdang2 jrwat tumbuh byk, kdg2 tak

    ReplyDelete
  6. Hari tu balik kg, adik pakai pembersih muka yg White Trilogy...besttt...muka pakai set skincare Do***s P***y..mula2x ok..lelama muka jadik mkin terus, kering dan kasar...

    Saya cuma pakai pembersih muka tu je dgn spray muka Bio Essence Water...besttt...muka pon kurang naik jerawat dan makin lembut....baru 2 3hari pakai....

    ReplyDelete
  7. Memang kene guna semua ke,pembersih pastu yg 2in1 pastu scrub ke pakai yg 2in1 dgn scrub atau pakai 2in1 je

    ReplyDelete

Youtube Channel

Blog List