(Updated 2019) Link FREE SAMPLES untuk baby dan ibu mengandung

Monday, January 21, 2019

Assalamualaikum. Ayue ingat lagi masa Ayue mengandung Qaayed dulu, macam-macam benda nak beli. Yelah, anak pertama lah katakan. Excitednya lain macam. Tapi Ayue baca tips-tips mommy yang dah ada pengalaman, masing-masing advise untuk Ayue test dulu free sample yang ada dekat Malaysia ni, kalau produk tu ok dengan baby, baru beli produk tu tanpa was-was. Baby ni masa lahir semuanya nampak comel, tapi rambut je sama hitam bak kata orang tua, kulit lain-lain. Haha. Yang bestnya, FREE SAMPLES ni tak payah susah-sudah nak keluar rumah cari pun. Isi je form online, tup-tup terus sampai depan rumah.


Wyeth S-26 bagi samples besar macam ni terus. Best kan?

Ada baby jenis kulit sensitif. Perut sensitif. Yang jenis kulit kebal tu hentam pakai apa pun semuanya ok. Yang sensitif ni macam mana? Takkan kejap-kejap nak beli pampers, tak sesuai kena tukar lain. Tu baru pampers, kalau susu? Mak aih, pening dibuatnya. Sebab tu bagusnya FREE SAMPLES ni. Tujuan dia untuk mommies macam Ayue ni cuba pelbagai pilihan yang ada untuk baby. Bila dah dapat yang sesuai, baru beli yang besar terus. Baby happy, tak meragam, ibu pun happy tak stress. Ye tak?







Qaayed dulu Ayue apply macam-macam FREE SAMPLES. Diapers, susu, baby food pun ada jugak cuma Ayue takda bagi baby food pun kat Qaayed sebab menu Qaayed memang Ayue masak hari-hari. So samples baby food tu Ayue bagi dekat adik Ayue.



Eh bukan barang baby je tau. Susu ibu mengandung pun bole dapat FREE SAMPLES. Haa, ni pun sama waktu dengannya. Kena yang jenis macam Ayue, jenis tak suka susu tepung. Jenuh lah nak beli macam-macam susu tepung materna tu nak minum. Semua yang Ayue cuba semua nya Ayue muntah balik ok. Takda yang sesuai. Last-last cuba Similac baru kena dengan tekak ni. Kan dah jimat kat situ? Satu tin susu materna bukan murah ya. Kalau tak boleh minum nak bagi kat siapa pulak? Membazir dah.

So untuk membantu semua mommies yang singgah blog Ayue ni, Ayue senaraikan dah semua link produk FREE SAMPLES untuk baby dan ibu mengandung yang Ayue pernah apply dan dapat produk untuk anda pula cuba. Moga-moga dapatlah permudahkan urusan anda macam mana Ayue dulu. Cuma, kalau ada link yang tak tak valid, broken, atau habis stock, boleh comment dekat bawah ye. Nanti Ayue cuba cari link yang lain.


FREE SAMPLES barangan baby (Formula milk/Susu formula)



FREE SAMPLES barangan baby (Diapers)



FREE SAMPLES ibu mengandung (Susu Materna)




Ok, ni je so far links yang aktif dan up-to-date (2019). InsyaAllah Ayue akan update time to time ya.

Note : Free samples ni biasanya perlukan anda untuk daftar sebagai ahli club dan lain-lain. Ada yang tak perlu. Lain company lain requirement dia. Isi je ok? And biasanya akan ambil masa 2 hingga 6 minggu untuk free samples tu sampai ke alamat yang anda berikan. So mommies, cepat-cepat apply tau!

Disclaimer : Ayue fully support breastfeeding. Entry ni untuk mommies yang tak bernasib baik macam Ayue untuk cari susu yang sesuai dan terbaik untuk anak tersayang. InsyaAllah.

Moga bermanfaat.



xoxo,

post signature

You Might Also Like

0 comments